Primul meci în deplasare cu Mihalcea antrenor, primele puncte pierdute de Gloria Buzău. Antrenorul e de altă părere după remiza cu Poli Timișoara: ”Îl consider un punct câștigat în economia acestui campionat”

Anda DELIU 16 Oct. 2022, 22:21 Liga 2

Gloria Buzău a remizat sâmbătă, la scorul de 1-1, în deplasare la Poli Timișoara și a ratat șansa de a mai urca în clasament, astfel încât să urce în play-off și să se apropie mai mult de primele două clasate.

Adrian Mihalcea nu a fost neapărat supărat de rezultat, cu toate că elevii săi ar fi putut marca și golul victoriei, deoarece, pe final, timișorenii au căzut fizic. Antrenorul e convins că Buzăul poate promova.

Mihalcea privește partea plină a paharului: punctul este câștigat

Antrenorul Buzăului, instalat recent, a lăudat jocul Politehnicii Timișoara și a punctat că apreciază că punctul obținut în acest meci din etapa a 10-a este câștigat.

”Îl consider un punct câștigat și în economia acestui campionat veți vedea că punctele acestea adunate câte unul, câteodată, vor conta. Am avut o primă repriză mai slabă, nu am avut claritatea necesară. Nu am avut decât o ocazie mare pe final. Ei au avut câteva ocazii bune și puteau și să se deprindă. A doua repriză, dominată de noi în totalitate. Am și avut, pe lângă gol, cred că trei-patru ocazii destul de mari. Până la urmă, sunt și meciuri de genul acesta. Trebuie să învățăm, trebuie să reactionăm mult mai repede și mă refer în prima repriză. Nu trebuie să așteptăm repriza a doua, și vom câștiga. Rămân de părere că Timișoara în momentul de față arată bine, organizați, suferă a capitolul pregătire fizică, prospețime, asta ppate s-a și simțit în a doua repriză. Multe echipe vor pierde puncte cu ei”, a spus Mihalcea despre joc.

Nu-și mai ceartă elevii: ”Au avut o atitudine bună, și-au dorit, au fost acolo în careu”

În ultima jumătate de oră, poliștii au părut sleiți de puteri și se vedea că nu mai au claritate în decizii, dar nici capacitatea de a face presing și de a câștiga dueluri.

Buzoienii au putut avea posesia și controlul jocului, dar nu au avut chiar atât de multe ocazii, iar execuțiile au lăsat, cu excepția golului, de fiecare dată de dorit. Mihalcea a spus însă că nu poate fi supărat pe jucători.

”Nu pot să fiu supărat. Au avut o atitudine bună, și-au dorit, au fost acolo în careu, am avut ocazii. Până la urmă, nu am reușit să înscriem astăzi. Poate în alte meciuri vom reuși și vom câștiga puncte”, a punctat principalul despre acest aspect, în concordață cu ceea ce declara după jocul trecut, primul cu el antrenor, câștigat cu 1-0 cu Șelimbăr.

Crede în șansa Gloriei Buzău de a promova în prima ligă

Deși, deocamdată, Buzăul mai are multe echipe peste ea în clasament și nu este nici măcar pe o poziție de play-off, Adrian Mihalcea spune că promovarea e un obiectiv realizabil.

”Este un obiectiv realizabil. De ce spun asta? Prin simplu fapt că nu există, cum s-a întâmplat anul trecut, trei echipe care să domine campionatul. În momentul de față, este o diferență de două-trei puncte între primele două locuri și locurile 7-8. Se poate întâmpla orice. Și echipele sunt mult mai egale valoric. Poate o valoare în zona mediană a clasamentului, dar lucrul acesta se întâmplă”, a argumentat Adrian Mihalcea.

Gloria Buzău în meciul cu Poli Timișoara: R. Stoian (cpt.) – Oteliță, Vîrtej, A. Lopez, Uțiu (Sălceanu 46′) – Trebotic, Cârstocea (Boiciuc 49′), Al. Munteanu, Rz. Matiș (Cr. Ciobanu 46′) – A. Manea (Honciu 46′), Val. Alexandru (Marku 83′). Rezerve neutilizate: Wynney – Val. Munteanu, Dudu, Dr. Lazăr.

Cu 17 puncte, Gloria Buzău este acum pe locul 7. Runda viitoare, a 11-a, va juca luni, 24 octombrie, de la ora 16:00, acasă cu Progresul Spartac.

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-reusit-un-egal-cu-gloria-buzau-dar-a-ramas-din-nou-fara-benzina-octavian-benga-un-meci-foarte-greu-pe-care-consider-ca-l-am-pregatit-foarte-bine-19249723

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1145-banatenii-sunt-intr-o-situatie-disperata-in-clasament-19249602

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-am-ajuns-la-jumatatea-sezonului-regular-de-la-ora-1100-se-disputa-cinci-meciuri-printre-echipele-care-intra-la-joc-fiind-si-trei-care-ocupa-locuri-de-play-off-19249380

Anda DELIU 16 Oct. 2022, 22:21 Liga 2
Pe aceeași temă