Debut cu dreptul pentru Adrian Mihalcea la Gloria Buzău, însă antrenorul nu și-a menajat jucătorii după victoria cu Șelimbăr: ”Am fost nervos. Doar cu jumătăți de măsură nu o să putem să realizăm obiectivul”

Marius ANGHEL 11 Oct. 2022, 20:54 Liga 2
Debut cu dreptul pentru Adrian Mihalcea la Gloria Buzău, însă antrenorul nu și-a menajat jucătorii după victoria cu Șelimbăr: ”Am fost nervos. Doar cu jumătăți de măsură nu o să putem să realizăm obiectivul”

La debutul ca antrenor la Gloria Buzău, Adrian Mihalcea a obținut ceea ce și-a dorit: victoria cu CS Comunal Șelimbăr în meciul din etapa a 9-a a Ligii 2.

Partida desfășurată marți seară la Buzău a fost câștigată cu scorul de 1-0 de trupa condusă până săptămâna trecută de Cristian Pustai, demis și înlocuit cu Mihalcea.

Unicul gol a fost marcat de Valentin Alexandru în minutul 42, cu capul, din 6 metri, după o centrare peste apărare a lui Alexandru Boiciuc. În rest, meciul a fost unul de luptă, cu puține ocazii la cele două porți și cu o trupă oaspete care a încercat în zadar în partea secundă să înscrie golul egalizator, Honciu și compania închizându-se bine și încheind abia al doilea joc din cele nouă disputate în acest sezon fără gol primit.

Adrian Mihalcea a lăudat Șelimbărul și și-a taxat jucătorii, în ciuda victoriei

După fluierul final al arbitrului Vlad Baban, Adrian Mihalcea și-a întors privirea către înaltul tribunei oficiale, făcând semne de victorie probabil către conducătorii clubului, după un joc trăit la maximum, cu pulsul ridicat, mai ales că era primul pe banca Gloriei.

Mihalcea a lăudat jocul adversarului, precizând despre Șelimbăr că a arătat ca o fost foarte bună, în ciuda faptului că aceasta nu și-a creat nicio mare ocazie de gol.

”O victorie extrem de importantă. Am câștigat trei puncte contra unei echipe foarte bune, pot să zic acum, că i-am simțit destul de determinați și foarte montați. Au venit clar să câștige. Am fost nervos, pentru că îmi doresc de la toți jucătorii să depună efort mult mai mult. Altfel, doar cu jumătăți de măsură, nu o să putem să realizăm obiectivul propus. Astăzi am suferit, am știut să suferim. Nu a fost un meci spectaculos. Din contră, a fost un meci de bătaie, dar scopul nostru a fost să câștigăm. Vor veni, poate, și meciurile mai spectaculoase. Astăzi, acesta a fost obiectivul. Veneam după o perioadă un pic de nemulțumiri. Nici acum n-au ieșit. Practic, dacă noi nu o să câștigăm meciurile următoare, cu aceste trei puncte doar am scos puțin capul la lumină”, a spus Adrian Mihalcea la finalul partidei.

”Trebuie să schimbăm, să avem un joc mult mai complet, trebuie să apelăm la ambele faze și cu toți jucătorii”

Noul antrenor al Gloriei și-a continuat discursul dur față de jucătorii săi atunci când a fost întrebat despre motivul care l-a făcut să fie atât de nervos în timpul partidei. Atitudinea unora dintre cei utilizați l-a deranjat.

”Avem jucători cu o experiență foarte mare, jucători valoroși. Am nevoie de personalitatea lor în astfel de momente. Și dacă acești jucători valoroși pierd niște mingi ușoare și dintr-un posibil atac sau ocazia noastră ajungem să suferim și să ne stea inima, nu îmi place. Trebuie să fim mult mai echilibrați. Am vorbit cu băieții, sper să înțeleagă mesajul meu, că va fi o luptă dură în continuare. Nu putem cu atitudinea asta decât să câștigăm poate încă un meci. Trebuie să schimbăm, să avem un joc mult mai complet, trebuie să apelăm la ambele faze și cu toți jucătorii. Ăsta este singurul mesaj. Nu putem doar din poignet și din experiență. Nu. Trebuie să punem capul în contră și să luăm fiecare meci, dar trebuie să alergăm, să câștigăm duelul”, a mai declarat Mihalcea.

Gloria Buzău în meciul cu CS Comunal Șelimbăr: R. Stoian – Sg. Pîrvulescu, Vîrtej, A. Lopez, Uțiu – Trebotic, Honciu (cpt.)(Dudu 78′), Cr. Ciobanu (Blejdea 60′), Al. Munteanu (Cârstocea 46′) – Val. Alexandru, Boiciuc (Wiktorski 87′). Rezerve neutilizate: Wynney – Val. Munteanu, Rz. Matiș, Oteliță, Dr. Lazăr.

Gloria Buzău, pe locul 7 în Liga 2 după 9 etape

În urma acestui succes, Gloria Buzău a acumulat 16 puncte, a egalat-o pe FK Miercurea Ciuc, însă stă sub trupa harghiteană în clasament, pe locul 7, având un golaveraj mult inferior, 13-11 față de 14-7.

În etapa a 10-a, echipa lui Adrian Mihalcea evoluează duminică, de la ora 11:45, în deplasare la Poli Timișoara (locul 19, 5 puncte).

Declarația lui Adrian Mihalcea după Gloria Buzău – CS Comunal Șelimbăr 1-0:

Foto: CS Comunal Șelimbăr
Video: FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-cs-comunal-selimbar-se-joaca-de-la-ora-1700-in-incheierea-etapei-a-9-a-dupa-meci-am-putea-avea-un-nou-lider-in-liga-2-19249047

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jumatate-dintre-meciurile-etapei-a-10-a-a-ligii-2-televizate-runda-incepe-la-brasov-si-se-incheie-la-galati-19248987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-sapte-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-in-care-se-regasesc-si-trei-echipe-aflate-pe-pozitii-de-play-off-steaua-intalneste-poli-timisoara-la-mioveni-19248481

Marius ANGHEL 11 Oct. 2022, 20:54 Liga 2
Pe aceeași temă