Poli Timișoara a reușit un egal cu Gloria Buzău, dar a rămas din nou fără ”benzină”. Octavian Benga: ”Un meci foarte greu, pe care consider că l-am pregătit foarte bine”

Anda DELIU 16 Oct. 2022, 16:58 Liga 2

Poli Timișoara a obținut primul punct de la revenirea lui Octavian Benga ca antrenor, în urma meciului terminat la egalitate, scor 1-1, cu Gloria Buzău, duminică, pe arena Știința, în cadrul etapei a 10-a a Ligii 2.

Alb-violeții au început foarte bine meciul cu ocazii ratate, dar în repriza a doua nu au mai avut vlagă și, astfel, buzoienii au putut să recupereze teren și să marcheze.

Poli Timișoara, cascadă de ocazii în prima repriză

Deși era mult mai bine clasată, Gloria Buzău nu a arătat acest lucru deloc în prima repriză, în care nu a contat mai deloc în atac. Poli a controlat ostilitățile foarte bine, dar a suferit până să înscrie și de ineficiență în fața porții. Au fost trei mari ratări ale bănățenilor în debutul de joc: mai întâi, Patrick Popescu, titularizat la o săptămână de la aducerea sa la echipă, și care nu l-a putut învinge pe Stoian, apoi Oanea, care a reluat mingea dintr-o întoarcere nu foarte fericită, iar apoi Bârnoi, care a avut o reluare pe lângă poartă.

Același Bîrnoi l-a pus în încurcătură pe Stoian înainte de a marca. Golul a venit în minutul 31, din centrarea lui Bîrnoi, când Popescu l-a depășit ușor pe Vîrtej, a ratat execuția, însă a marcat, fiindcă Stoian a fost prins pe picior greșit.

Până la pauză, Gloria a fost periculoasă doar prin Ariel Lopez, dar Murariu a respins bine, iar în prelungiri Cârstocea a tras în bară dintr-un metru.

Ambele echipe au plătit tribut accidentărilor. Poli, și pregătirii fizice deficitare

Condus, Adrian Mihalcea a făcut trei modificări în echipa sa, în timp ce la Poli, Murariu, lovit după intervenția la șutul lui Lopez, nu a mai putut continua, din cauza durerilor de la umăr și, astfel, Isvoranu i-a luat locul. La două minute după reluarea jocului, și Cârstocea a ieșit accidentat, după ce s-a lovit la gleznă, la un duel aerian.

Buzăul a controlat mult mai bine jocul, mai ales după ce s-a trecut de o oră de joc. În minutul 52 însă, Boiciuc l-a împins în careu pe Taub (foto), fără intenția de a juca mingea, dar nu s-a dictat nimic.

Poli a mai avut o ocazie prin Bîrnoi, după care, dominarea oaspeților a dus la egalare. În minutul 55, Alexandru Boiciuc a marcat după ce a combinat cu Ciobanu și a trimis mingea în plasă.

Mult mai proaspeți fizic, cu o Poli stoarsă, Gloria a încercat să dea golul victoriei, dar fără succes. Au ratat Munteanu, Vîrtej, Honciu, a căreia reluare a scos-o Isvoranu. Portarul a salvat cu emoții din fața aceluiași jucător și în minutul 84. Pe final, Bîrnoi s-a chinuit să joace accidentat, iar în prelungiri Boiciuc a încercat o foarfecă, dar a ratat execuția. Tot Bîrnoi a avut ultima ocazia, una mare, înainte de fluierul final.

Octavian Benga e influențat de lucruri ”colaterale”

Antrenorul Politehnicii spune că echipa are probleme ”colaterale” cu fotbalul și cu greu a vrut să detalieze. Ulterior, a spus că e vorba de accidentări sau îmbolnăviri, lucruri care nu corespund definiției termenului ”colateral”, deoarece sunt tot indisponibilități sportive.

”Un egal cu o echipă foarte bună, pretendentă la promovare. Poate ca și lot, mai mult ca sigur în primele patru din Liga 2. Un meci foarte greu, pe care consider că l-am pregătit foarte bine și am și controlat prima repriză, după numărul de situații de a marca, pentru că am avut un număr foarte mare de situații. Ca și în meciul de acasă cu Chiajna nu am marcat decât un gol. Am condus la pauză ca și la Steaua, după care, din nou o greșeală de poziționare, sau un cadou, cum îl numesc eu. Nu avem nici inspirație în fața porții. Decizii greșite, pentru că situații avem. La ultima fază puteam să și câștigăm. Trebuie să luăm lucrurile bune. Nu o să cedăm. O să ducem lupta până la capăt pentru a evita retrogradarea, chiar dacă suntem influențați de multe lucruri colaterale, lucruri din dinterior. Dar nu le lăsăm, tot timpul încercăm să găsim soluții să ne îndeplinim obiectivul.

Sunt lucruri colterale din cadrul echipei, accidentări, eu știu, îmbolnăviri, și tot felul de chestii. Nu mai vreau să le amintesc. Doar am punctat că nu avem nici un număr foarte mare de jucători. Avem o bancă redusă și la un moment dat se va putea rupe lupta, pentru că toate echipele au și bancă de rezerve, jucători apți fizic, nu neapărat că ar fi mai slab valoric. Dar se simte. Sperăm săptămâna viitoare să mai recuperăm din jucătr și să nu mai avem noi accidentați”, a spus Benga despre meci.

Poli Timișoara în meciul cu Gloria Buzău: R. Murariu (Isvoraru 46′) – D. Radu (cpt.), Bocșan (Germinio 71′), Tsvetkov, Taub – Sil. Pană, Pureca (D. Olariu 77′) – Bîrnoi, Rz. Milea (D. Benzar 58′), Oanea (Ignea 58′) – P. Popescu. Rezerve neutilizate: – Mada, Țurcaș, Zaluschi, Bryneus.

Murariu și Bocșan au ieșit accidentați, Bîrnoi a continuat pentru că nu au mai fost înlocuiri

Poli a pierdut o schimbare din cele cinci la pauză, când Murariu a trebuit să fie înlocuit, deoarece nu mai putea interveni bine la mingi. Altfel, pe final, Bîrnoi s-a tăvălit pe jos efectiv la unele faze și a tras de el, deoarece resimțea dureri la picior.

Interesant este că, deși a jucat bine până la accidentare, Bîrnoi, căpitanul nominalizat de fostul antrenor Bogdan Andone, ar fi fost înlocuit oricum, dacă se mai putea, conform declarației lui Benga.

”Normal că-l schimbam pe Bîrnoi. Chiar voiam să-l schimb înainte să se accidenteze. A intervenit accidentarea lui Bocșan și n-am mai putut să fac a cincea schimbare. Murariu e accidentat cu spatele. Nu este un meci să nu avem jucători accidentați, uneori și după antrenamente. Le gestionăm cât putem”, a spus Benga, întrebat despre acest aspect.

Patrick Popescu, gol la primul joc ca titular

Atacantul Patrick Popescu a semnat acum 10 zile cu Poli. El a intrat ca rezervă în meciul cu Steaua, iar acum a jucat titular, deși nu a mai avut echipă din iunie, după despărțirea de Unirea Dej.

Anterior semnări cu Poli, Popescu s-a antrenat și a negociat cu Ripensia. Poli a marcat doar 6 goluri în zece runde, iar antrenorul pricnial a fost întrebat dacă Popescu poate deveni golgheterul de care alb-violeții au nevoie.

”Depinde de el. E o achiziție pe care am făcut-o săptămânile trecute, pentru că nu eram acoperiți. Am mai căutat și alte achiziții să completăm. Este foarte greu. Ne-a influențat selețcia făcută, adică pe mine personal!, și acele accidentîri. Am încercat să completăm și ep alte poziții, dar jucători buni, pe gratis și să vină și pe bani puțini sigur nu găsești la roa actuala”, a răspuns Benga.

Benga așteaptă pauza de iarnă

A fost primul punct câștigat de Benga în acest al doilea mandat la Politehnica. El a mărturisit că nu și-a făcut un calcul până la iarnă, deoarece lotul îl consideră slab.

”Nu, nu-mi propun câte puncte să fac până în iarnă, pentru că nu pot să am un control. La situația lotului, ar trebui să vorbesc negativ și nu-mi doresc. Nici nu mi-am dorit, doar am am spus realitatea. Nu vreau să mă plâng sau să judec pe cineva sau în general. Dar trebuie să spunem câteodată și realitatea. Nu trebuie numai să fim cu mănuși. Încercăm în fiecare meci, asta este și ideea mea, să-l adorbăm la victorie, prin mijloacele pe care le avem. Vedem în decembrie. Trebuie să facme mai multe puncte.După aceea va fi mai ușor pentru că vom putea să facem o selecție, să plece unii și să vină alții”, a mai adăugat antrenorul principal al Politehnicii Timișoara.

Poli Timișoara e tot pe locul 19 în Liga 2, penultimul, acum cu 6 puncte. Duminica viitoare va juca în deplasare la Unirea Slobozia, de la ora 11:00.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Anda DELIU 16 Oct. 2022, 16:58 Liga 2
Pe aceeași temă