Primul jucător legitimat de Dinamo după ridicarea interdicției. Ovidiu Burcă a vorbit, deja, cu el. Are 17 meciuri în Liga 1 până la 20 de ani și este membru DDB | EXCLUSIV

Cătălin MUREȘANU 02 May. 2023, 10:31 Liga 2
Primul jucător legitimat de Dinamo după ridicarea interdicției. Ovidiu Burcă a vorbit, deja, cu el. Are 17 meciuri în Liga 1 până la 20 de ani și este membru DDB | EXCLUSIV

Luca Florică (20 ani), fiul lui Claudiu Florică, omul care a plătit pentru ca Dinamo să obțină licența în noul sezon, a discutat deja cu Ovidiu Burcă și poate fi primul jucător legitimat de clubul alb-roșu după ridicarea interdicției de transferuri dictată de FIFA.

În ”era Red&White”, Dinamo încearcă să se organizeze la nivelul conducerii. ”Câinii” așteaptă ziua de 15 mai, atunci când, la Tribunalul București, judecătorul sindic poate aproba ”Planul de reorganizare modificat cu perioada prelungirea perioadei de implementare”, prin care datorii de aproximativ cinci milioane înscrise la masa credală vor fi radiate.

Claudiu Florică a ajutat la achitarea datoriilor care împiedicau clubul Dinamo să ia licența

De acest detaliu depinde cooptarea mai multor oameni de afaceri care își doresc să investească la Dinamo. Până atunci, singurul milionar care a contribuit financiar după ce Red&White a preluat pachetul majortar (pe lângă sumele virate de Red&White) de acțiuni de la Dorin Șerdean (Lotus) este, așa cum ProSport a anunțat în exclusivitate, Claudiu Florică.

Fostul inculpat din Dosarul Microsoft a virat în conturile clubului o bună parte din banii necesari pentru obținerea licenței (clubul avea datorii de aproximativ 500.000 euro). În schimbul acestui gest, cel mai probabil, Florică o să primescă acțiuni în cadru Red&White.

  • 80,77% este procentul de acțiuni deținut de Red&White 2022 Management în cadrul SC Dinamo 1948 SA.

După obținerea licenței și aprobarea planului, roș-albii au de rezolvat o altă problemă importantă. Interdicția la transferuri și legitimări dictată de FIFA în urma litigiilor câștigate de foștii fotbaliști, printre care: Ante Puljic, Joseph Akpala sau Janusz Gol.

Dinamo a reluat colaborarea cu avocatul Ibarrola și speră să-i fie ridicată interdicția la transferuri dictată de FIFA

În acest sens, conducerea a redeschis colaborarea cu avocatul Jorge Ibarrola și speră ca, așa cum s-a întâmplat în trecut, spaniolul să reușească să deblocheze situația.

Pe lângă situația dificilă de la prima echipă, această interdicție amenință cel mai tare sectorul juvenil, Centrul de Copii și Juniori și așa decimat de problemele financiare, acolo unde, fără drept de legimări, Dinamo riscă să rămână fără jucători!

În cazul în care Ibarrola se impune, ProSport a aflat care ar putea fi prima legitimare în echipa lui Ovidiu Burcă. Este vorba de Luca Florică, actualmente la FC Brașov, fiul lui Claudiu Florică, fotbalist care evoluează în flancul stâng, fundaș sau mijlocaș.

În acest sens, Ovidiu Burcă a avut deja o discuție față în față cu tânărul jucător care, în acest sezon, a mai evoluat pentru Progresul Spartac. Burcă îl știe pe Florică de la Rapid, când amândoi erau acolo.

  • 15 meciuri a evoluat Luca Florică în acest sezon de Liga 2, 13 la Progresul Spartac și 2 la FC Brașov, partide în care a reușit să înscrie de două ori, ambele pentru bucureșteni

FC Brașov a anunțat despărțirea de Luca Florică. ”Nu cred că Florică va continua la Brașov”

Într-o conferință de presă organizată, săptămâna trecută, de FC Brașov, prin care antrenorul Dan Alexa a fost reconfirmat în funcție, oficialii echipei de sub Tâmpa au transmis că, cel mai probabil, se vor despărți de Luca Florică, jucător luat în iarnă de la Progresul Spartac și care a fost mai mult accidentat, bifând doar 47 de minute în 2 jocuri.

”Nu cred că Florică va continua la Brașov. Este un fotbalist cu calități, dar a fost accidentat, astfel că a jucat puțin și nu cred că ne poate ajuta la obiectivul pentru sezonul viitor”, a transmis președintele Marin Mitran.

În prima parte a sezonului a evoluat în 13 din 16 meciuri pentru nou-promovata în Liga 2 Progresul Spartac și a înscris două goluri.

În cariera sa, deși are doar 20 de ani, Luca Florică a evoluat deja pentru cinci echipe de seniori, la FC Hermannstadt, Rapid, Academica Clinceni, Progresul Spartac și FC Brașov.

  • 17 meciuri în prima ligă are Luca Florică, 1 la FC Hermannstadt (2020), 2 la Rapid (2021) și 14 la Academica Clinceni (2022).
Luca Florică a semnat contractul cu Rapid, la începutul anului 2021, în prezența lui Andrei Nicolescu, nimeni altul decât cel care acum este conducător la Dinamo.

Luca Florică, a treia variantă în flancul stâng

La Dinamo, Florică jr, care, conform apropiaților săi, este membru DDB și un înfocat fan dinamovist, ar putea fi o variantă pentru flancul stâng, acolo unde Costin Amzăr (19 ani) a fructificat avantajul vârstei și s-a impus după accidentarea veteranului Alin Buleică (31 ani).

Tot în această parte a terenului, în acest sezon, Ovidiu Burcă l-a mai folosit pe Alin Șerban (20 ani), fotbalist împrumutat de la CS Mioveni, echipă la care urmează să se întoarcă în această vară.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-a-remarcat-revenirea-in-meci-a-jucatorilor-sai-contra-gloriei-buzau-echipa-are-caracter-ce-a-spus-antrenorul-dinamovist-despre-arbitraj-si-criticile-primite-in-ultima-19268894

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-pe-paine-in-crang-nu-mici-de-1-mai-gloria-buzau-dinamo-se-joaca-de-la-ora-1730-cu-o-miza-importanta-pentru-ambele-echipe-speranta-la-un-loc-direct-promovabil-19268838

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gestul-fostului-capitan-de-la-dinamo-in-saptamana-cruciala-obtinerii-licentei-satui-de-amanari-si-intelegeri-neonorate-jucatorii-s-au-unit-si-au-trimis-notificari-cainii-scapa-de-19268485

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-respira-mai-usor-au-fost-virati-banii-pentru-licenta-cine-se-poate-afla-in-spatele-tranzactiei-reactia-lui-andrei-nicolescu-exclusiv-19268370

Cătălin MUREȘANU 02 May. 2023, 10:31 Liga 2
Pe aceeași temă