Primul jucător care se desparte de FC Hermannstadt după promovare. Va merge la FCSB. ”A fost top 3 constant în evoluţii. S-a remarcat”

Marius ANGHEL 17 May. 2022, 16:31 Liga 2

FC Hermannstadt a promovat direct în Liga 1 și revine în primul eșalon fotbalistic după doar un an petrecut în Liga 2. Primul jucător dintre cei care au dus greul în acest sezon pe care echipa sibiană nu se va mai baza este Alexandru Pantea.

Fundașul dreapta de 18 ani a impresionat cu evoluțiile sale sub comanda lui Marius Măldărășanu și va reveni la FCSB, de unde FC Hermannstadt l-a împrumutat în vara trecută.

Alexandru Pantea nu mai continuă cu FC Hermannstadt în Liga 1 și se întoarce la FCSB

Pantea a fost cedat de FCSB la FC Hermannstadt la începutul sezonului 2021-2022, a jucat în 28 din cele 29 de meciuri în Liga 2 și a convins oficialii vicecampioanei că în noul campionat merită să primească șansa să lupte pentru un post de titular.

Managerul general Mihai Stoica a anunțat că Pantea este prima ”achiziție” a FCSB pentru noul sezon.

”Sibiul a meritat să promoveze direct. Din ce ştiu eu, au pierdut un titular, a fost top 3 constant în evoluţii, chiar dacă e născut în 2003. Este unul dintre titularii care s-au remarcat anul acesta.
E vorba despre Pantea, care e jucătorul nostru şi va face parte din lotul nostru la anul (n.r. – în următorul sezon). Se întoarce”, a declarat Mihai Stoica la Orange Sport.

Gigi Becali, despre Pantea: ”Există fotbaliști genii”

Alexandru Pantea a evoluat în 28 de meciuri din 29 ale acestui sezon de Liga 2 pentru FC Hermannstadt, în 27 dintre ele fiind titular și în șase fiind înlocuit. Nu a înscris niciun gol, însă a oferit multe centrări bune din flancul drept, unele decisive pentru coechipierii săi.

Înainte să ajungă la echipa sibiană a evoluat la seniori în Liga 3, la FCSB 2, dar și în Liga 1, pentru FCSB. În ediția 2019/2020 a primei ligi a prins 4 jocuri pentru vicecampioană (229 minute), iar în ediția 2020-2021 a fost utilizat în 3 partide (188 minute).

Meciul de debut în Liga 1 al lui Alexandru Pantea a fost FCSB – Gaz Metan Mediaș 2-2, desfășurat pe Arena Națională, la 21 iunie 2020, în care a fost integralist.

”Am experiență în fotbal și am văzut că există fotbaliști genii. Ăștia sunt jucători care pot juca la echipa mare la 16-17 ani, poate doar Mirel Rădoi a mai fost așa. Al doilea e Pantea”, a spus finanțatorul FCSB, Gigi Becali, după debutul lui Pantea la prima echipă.

Alexandru Pantea, la meciul său de debut la FCSB și în Liga 1, cu Gaz Metan Mediaș, în data de 21 iunie 2020.

Pantea, despre el: ”Dau 200 la sută pe teren”

Pantea are meciuri la naționala U17 a României, iar cu cea U19 a reușit în luna martie calificarea la EURO 2022.

”Sunt un jucător cu potențial mare, tehnic și ambițios. Sunt un fundaș lateral român, care își iubește și își respectă țara, camarazii din echipă și vrea să câștige fiecare meci. Alex Pantea dă 200 la sută pe teren. Pot evolua pe orice post este nevoie, mai ales pe părțile laterale ale terenului”, se descria Alexandru Pantea într-un interviu acordat Liga2.ro, în care a mai spus că idolul său este Hakimi, fundașul dreapta de la Internazionale Milano.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 17 May. 2022, 16:31 Liga 2
Pe aceeași temă