Primarul Sucevei suferă pentru declinul Forestei: „Îmi făceam speranțe că ne putem bate la promovare, dar acum sunt doar iluzii”. Ce a decis Lungu în privința nocturnei de pe Areni

Marius ANGHEL 09 Nov. 2016, 16:23 Liga 2
Primarul Sucevei suferă pentru declinul Forestei:

După o serie de nouă rezultate consecutive de invincibilitate în care nu s-au pierdut decât două puncte, în urma unui egal la Clinceni, Foresta Suceava a intrat într-un con de umbră ce pare că se prelungește. În ultimele cinci meciuri oficiale, echipa suceveană pregătită de Cristian Popovici a pierdut de patru ori, singurul succes, și acela anulat, venind în fața clubului Șoimii Pâncota, exclus apoi din campionat. S-a pierdut cu FC Brașov (1-2), Steaua (1-2 în 16-imile Cupei), Luceafărul Oradea (0-2) și acasă cu CS Afumați (0-2), rezultate care au dus echipa suceveană tocmai pe locul 7 în clasament, cu 25 de puncte.

Distanțată la 10 puncte de liderul Juventus București, Foresta și-a pierdut astfel din avântul pe care și l-a luat în acea serie pozitivă, a ieșit din Cupa României, și, se pare, că l-a dezamăgit și pe edilul orașului Suceava, Ion Lungu. Primarul își făcuse speranțe de promovare, pe care acum le numește doar iluzii. Totuși, omul politic rămâne alături de echipa prezidată de Dorin Goian și anunță că va continua demersurile pentru montarea unei instalații de nocturnă pe stadionul Areni, după succesul pe care l-a observat în urma meciului cu Steaua din 16-imile Cupei României. Ion Lungu mai spune că Primăria Suceava va sprijini o posibilă promovare a Forestei în Liga 1.

„Regret rezultatele negative de la echipa de fotbal, chiar sufăr din cauza lor. Îmi făceam speranțe că ne putem bate la promovare, dar acum sunt doar iluzii. Chiar nu înțeleg ce se întâmplă. Poți să pierzi un meci, nimeni nu câștigă tot timpul, dar nu înțeleg aceste rezultate înregistrate cu echipe care puteau fi bătute. Noi rămânem totuși alături de fotbal. În ședința Consiliului Local din această luna voi propune aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru montarea nocturnei definitive și vom cuprinde bani cât mai mulți pentru demararea lucrărilor de reparație la stadion în bugetul anului 2017. Sper ca în al 12-lea ceas să se întâmple o minune, iar echipa să se întoarcă la rezultatele pozitive. Așa cum am mai spus, dacă se poate ataca promovarea Primăria va sprijini acest proiect pentru că, așa cum s-a văzut, fotbalul este iubit la Suceava”, a anunțat, citat de gazetasv.ro, Ion Lungu.

În ședința din 14 octombrie a Consiliului Local Suceava, primarul Ion Lungu iniția un proiect de hotărâre, care a și fost aprobat, prin care suma de 225 de mii de lei (50.000 euro) era alocată printr-un contract de asociere între municipiul Suceava și Asociația Club Sportiv Foresta Suceava, pentru perioada 14 octombrie – 10 noiembrie 2016. Banii au fost folosiți de Foresta pentru închirierea instalației de iluminat, pentru asistența tehnică necesară, precum și pentru realizarea unor afișe și programe ale meciului cu Steaua din Cupa României.

Următorul meci de campionat al echipei Foresta va avea loc duminică, de la ora 11:30, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi OSK (locul 4 cu 28 de puncte), în cadrul etapei a 16-a a Ligii 2.

Foto: Gazeta SV

Marius ANGHEL 09 Nov. 2016, 16:23 Liga 2
Pe aceeași temă