Prima victimă la Dunărea Călărași, după poziția radicală a conducerii. Contractul cu George Cotigă a fost reziliat, dar fundașul și-a găsit repede altă echipă

Andrei PASCU 02 Sep. 2021, 16:41 Liga 2
Prima victimă la Dunărea Călărași, după poziția radicală a conducerii. Contractul cu George Cotigă a fost reziliat, dar fundașul și-a găsit repede altă echipă

Nemulțumirile conducerii, tăierile salariale și anunțul că anumiți fotbaliști vor pleca de la echipă au făcut prima victimă la Dunărea Călărași. Primul jucător din lot de a cărui plecare s-a aflat este fundașul central George Cotigă (31 de ani). Apărătorul s-a înțeles deja cu o echipă din Liga 3.

Precizări în ceea ce privește plecarea lui George Cotigă nu au fost făcute de formația din Călărași, ci de noul club al fundașului născut în Pitești, Vedița Colonești. Astfel, fotbalistul a plecat de la Dunărea Călărași cu campionatul Ligii a 2-a abia început.

George Cotigă s-a înțeles cu Vedița Colonești 

A apucat să evolueze pentru trupa lui Mirel Condei în două confruntări, în prima etapă, cu Ripensia, și în etapa a 4-a, cu FC Buzău. În cel mai recent duel al Dunării Călărași din Liga 2, din etapa a 5-a, cu CS Comunal Șelimbăr, George Cotigă a fost doar pe banca de rezerve.

Surprinzător, de transferul lui George Cotigă la Vedița a vorbit Nicolae Stan, primarul din Colonești.

”Prin aducerea lui Cotigă în această săptămână, vreau să dăm o siguranţă în plus apărării. Avem mulţi jucători noi în lot, lipseşte omogenitatea. În prima etapă s-a văzut acest amănunt. Conducerea tehnică mi-a solicitat acest transfer şi am reuşit să-l parafăm într-un timp foarte scurt. Vreau să câştigăm la Filiaşi, avem o revanşă de luat după eliminarea din cupă”, a declarat Nicolae Stan pentru Arena Olteană.

George Cotigă a mai jucat până acum la echipele Poli Iași, CS Mioveni, FC Caransebeș, Campionii FC Argeș, Daco-Getica sau CSM Slatina. Are peste 100 de meciuri la nivelul Ligii a 2-a.

Vedița Colonești, start cu dreptul în Liga 3 

Noua echipă a fundașului de 31 de ani are un start bun de Liga 3. A câștigat în prima etapă, la debutul în noul campionat. S-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, în fața celor de la CSM Alexandria.

George Cotigă poate debuta pentru Vedița Colonești în etapa a 2-a a Ligii a 3-a, în partida cu ACSO Filiași, din deplasare.

Jucătorii care au lipsit din lotul Dunării Călărași la ultimul meci și ar putea fi cei la care s-a renunțat

Înainte de jocul de la Avrig cu CS Comunal Șelimbăr, antrenorul Dunării, Mirel Condei, anunța că la club s-a decis scăderea cu 50 la sută a salariului și că s-a tras o primă linie după doar patru etape, iar cinci jucători din lot nu mai sunt doriți și sunt liberi să-și caute alte echipe. Condei a refuzat însă să dea numele jucătorilor pe care nu se va mai baza.

Iată că unul dintre ei este George Cotigă, însă în lipsa informațiilor oficiale putem specula că alții pot fi dintre jucătorii Bogdan Șandru, Baudouin Kanda, Marius Fotescu, Sorin Sava, Elijah Seymour sau Luca Tache.

Niciunul dintre aceștia nu a fost în lot la meciul cu Șelimbăr, iar clubul călărășean preferă să mențină misterul în privința celorlalți jucători dați afară.

Foto principal: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionatul-ligii-2-la-prima-sa-pauza-generata-de-meciurile-nationalelor-a-fost-stabilit-programul-etapei-a-6-a-si-meciurile-televizate-19199009

https://liga2.prosport.ro/seria-1/regretul-lui-daniel-oprita-desi-steaua-e-pe-primul-loc-in-liga-2-ramanem-cu-acea-dezamagire-asta-e-mergem-mai-departe-echipa-din-ghencea-amical-cu-o-echipa-din-liga-1-19199010

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-reactie-in-stilul-propriu-la-adresa-criticilor-din-2007-nu-ma-mai-uit-la-comentarii-daca-nu-bagi-in-seama-doare-mai-tare-cum-vrea-sa-duca-fc-buzau-in-liga-1-si-t-19198994

 

 

Andrei PASCU 02 Sep. 2021, 16:41 Liga 2
Pe aceeași temă