Prețul corect? Un milion de euro

22 Jun. 2012, 14:05 Liga 2
Prețul corect?** Un milion de euro

Finantatorul FCM Bacau, Dumitru Sechelariu, a precizat ca echipa va fi cedata fara datorii la bugetul statului

Ce nu a inteles Primaria

„Iti plac perele?”. „Nu manânc mere”. Cam asa decurge dialogul la distanta dintre conducerea FCM Bacau si Consiliul Local pe tema unei posibile preluari a echipei de catre municipalitate. Rectificare. Inlocuiti „dialog” cu „telefonul fara fir”. E mai aproape de adevar: o tabara spune ceva, iar cealalta tabara intelege sau mai degraba se face ca intelege cu totul altceva. Pe scurt, la mijlocul saptamânii trecute, conducerea FCM Bacau a anuntat ca cedeaza echipa autoritatilor locale pentru un milion de euro. Raspunsul Primariei? „Nu platim trei milioane de euro!”.

Oferta, negru pe alb

Acum, povestea pe larg. Pe 13 iunie, finantatorul FCM Bacau, Dumitru Sechelariu, si-a aratat disponibilitatea de a ceda echipa Consiliului Local si Consiliului Judetean. „Cedez intreg lotul de jucatori, antrenorii, sigla, palmaresul clubului, grupele de copii si juniori si dreptul de a evolua in liga secunda. Solicit in schimb un milion de euro. Preluarea echipei de catre autoritatile locale se poate face acum, urmând ca banii sa fie virati in transe, timp de un an de zile, astfel incât sa existe timpul suficient pentru rectificarile de buget necesare”, a propus Sechelariu.

Da, ba nu, adică poate

A doua zi, pe 14 iunie, FCM Bacau a oficializat aceasta propunere prin doua adrese inaintate catre Consiliul Local si Consiliul Judetean si in care se preciza ca se asteapta un raspuns pâna pe data de 20 iunie. Deocamdata, FCM Bacau nu a primit un raspuns oficial in aceasta chestiune. L-au primit in schimb jurnalistii. Sub forma unui comunicat de presa semnat de purtatorul de cuvânt al Primariei, Ionut Tomescu. Un comunicat de o pagina plus un aliniat in care raspunsul e si „da” si „nu” si „poate”. Toate pe rând si la un loc. Citesti comunicatul si-l auzi pe Romeo Stavarache. Ce nu va e clar?

Banc sec: „Performanțe remarcabile, unice”

Imediat dupa paragraful-halucinogen in care se vorbeste de interesul Primariei pentru „performantele sportive ale tuturor echipelor bacauane, interes evident si care s-a materializat de-a lungul anilor in obtinerea unor performante remarcabile, unice in sportul bacauan” (?!), se scrie, negru pe alb: „Urmare a faptului ca Asociatia FCM Bacau are datorii la buget in suma de doua milioane de euro (…), suma la care se adauga si un milion de euro cerut de patronul acestei echipe, Dumitru Sechelariu, Primaria municipiului Bacau exclude orice intelegere de acest fel pentru preluarea echipei de fotbal”.

Suma poate fi plătită în doi ani

Prin urmare, Primaria – si nu Consiliul Local, atentie, aici avem o alta problema, una de legitimitate! – deci Primaria spune ca nu plateste trei milioane de euro. Numai ca nu acesta este pretul corect! „Datoriile clubului sunt problema mea, nu a municipalitatii”, a subliniat Dumitru Sechelariu. „Eu voi ceda echipa catre autoritatile locale fara nicio datorie la bugetul statului. Repet, suma totala este un milion de euro, nu trei. Mai mult, vin cu o noua propunere: acest milion imi poate fi achitat in rate, in decurs de doi ani si nu intr-unul singur”, a punctat Sechelariu.

Gratis, mai că s-ar gândi. Sau nu

Dumitru Sechelariu evalueaza deci FCM Bacau la un milion de euro. Platibili in doi ani. Adica un lot de jucatori cu sanse la promovarea in prima liga, plus palmaresul unei grupari de traditie, plus locul in Liga a II-a, plus… Cât fac 62 de ani de istorie fotbalistica in ochii primarului Stavarache, pentru ca, hai sa n-o mai aburim aiurea, despre el vorbim, nu? Asadar, 62 de ani de fotbal = zero lei virgula zero bani. In finalul comunicatului emis de Primarie, Sechelariu este somat sa cedeze clubul gratuit. Caz in care ce s-ar intâmpla? Ar prelua-o cumva municipalitatea pe FCM Bacau? Nttt! „…In acest caz, municipalitatea fiind interesata sa gaseasca solutii de redresare a echipei FCM Bacau”. Hai ca de data asta n-am inteles noi; vorbeati de pere sau de mere?

Sursa: Deșteptarea

22 Jun. 2012, 14:05 Liga 2
Pe aceeași temă