Presiune pe Dinamo și Poli Iași înaintea meciului direct! ”Câinii” mai pot spera la promovarea directă doar cu o victorie, în timp ce trupa din Copou caută primul succes după trei remize consecutive

Narcis POHOAȚĂ 23 Apr. 2023, 14:12 Liga 2
Presiune pe Dinamo și Poli Iași înaintea meciului direct! ”Câinii” mai pot spera la promovarea directă doar cu o victorie, în timp ce trupa din Copou caută primul succes după trei remize consecutive

Victoriile la limită obținute de SC Oțelul și Gloria Buzău în primele meciuri ale etapei a 5-a, ultima a turului din play-off-ul Ligii 2, au reaprins lupta la vârf în grupa pentru promovare.

Gălățenii au trecut de Unirea Dej, în deplasare, scor 1-0, în timp ce Buzăul a obținut primul succes în play-off, chiar în fața liderului Steaua, tot cu 1-0, acasă.

SC Oțelul pune presiune pe Poli Iași

După victoria obținută la Dej, a doua consecutivă cu 1-0, SC Oțelul s-a apropiat la un singur punct de Poli Iași și la două lungimi de liderul Steaua, învins la Buzău. Galațiul lui Dorinel Munteanu pune astfel presiune pe Poli Iași, echipa aflată pe primul loc promovabil, dar care nu traversează cea mai bună perioadă.

Dacă după meciul direct din prima etapă, câștigat de Poli cu 2-1, echipa lui Leo Grozavu avea șapte puncte avans față de gălățeni, ecartul s-a redus acum la o singură lungime. Asta după ce Galațiul a obținut șase puncte în ultimele două partide, în timp ce Iașiul a luat doar două.

Meciul Dinamo – Poli Iași poate fi decisiv pentru ambele formații

Dacă SC Oțelul suflă în ceafa Iașiului, la fel face și Buzău, care s-a apropiat la un singur punct de Dinamo după succesul obținut în fața Stelei. Astfel, duelul dintre Dinamo și Poli Iași, de marți, ultimul al turului, poate fi decisiv pentru ambele echipe. Și poate simplifica situația la vârf, fie o poate complica și mai mult.

Rămasă la șapte puncte în spatele Oțelului după eșecul suferit în Ghencea, Dinamo este obligată să câștige cu Iașiul pentru a mai spera la promovarea directă. Orice alt rezultat ar însemna aproape sigur scoaterea ”câinilor” din calcule. Dacă va trece de Poli Iași, Dinamo s-ar apropia la patru puncte de trupa lui Dorinel Munteanu și ar continua să spere. În plus, s-ar duce și la patru puncte de Buzău.

Poli Iași are trei remize consecutive, dar și 12 meciuri fără înfrângere

De cealaltă parte, Poli Iași nu traversează cea mai bună perioadă. Vine după trei remize consecutive, cu Buzău, Steaua și Dej, două dintre ele acasă, jocul a lăsat și el de dorit în multe momente și toate acestea au dus la o tensiune între suporteri și echipă.

Văzută de mulți ca și promovată după succesul de la Galați, din prima rundă a play-off-ului, Poli Iași nu mai are decât un punct avans în fața Oțelului și este obligată să obțină un rezultat bun pe ”Arcul de Triumf”, pentru a nu se vorbi despre o criză în Copou.

Moldovenii sunt încă la mâna lor și se află în fața unui moment extrem de important. Cu o victorie în fața lui Dinamo pot șterge impresia proastă din ultima perioadă, urcă din nou pe locul 1 și iau o opțiune importantă pentru câștigarea grupei, la final de tur.

Nici remiza nu este foarte rea pentru Poli, care ar egala liderul și ar scoate-o practic pe Dinamo din calcule. Un eșec, însă, ar adânci și mai mult criza la Iași, iar derby-ul moldav din prima etapă a returului se va juca ”cu pistoalele pe masă”.

Iașiul a câștigat la limită duelul cu Dinamo din sezonul regular al Ligii 2

Pe de altă parte, Poli Iași vine după 12 meciuri fără înfrângere, ultimul eșec datând de mai bine de șase luni, 0-1 la Slatina, pe 21 octombrie 2022. De atunci, moldovenii au strâns șapte victorii și cinci remize, trei dintre ele în play-off.

Dinamo, până la eșecul din etapa trecută, cu Steaua, nu mai pierduse din noiembrie, când ceda chiar în fața Iașiului, în Copou, cu 0-1, în etapa a 15-a.

Cătălin Hlistei marca atunci un gol spectaculos, dintr-o foarfecă laterală, în minutul 49.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/christ-kouadio-reactioneaza-dupa-ce-l-a-accidentat-si-i-a-incheiat-sezonul-lui-denis-ros-regret-mult-si-vreau-sa-l-intalnesc-19267447

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-din-nou-in-exil-din-cauza-vremii-dupa-mogosoaia-si-miroslava-echipa-lui-leo-grozavu-se-antreneaza-acum-iar-in-afara-bazei-din-copou-19267360

https://liga2.prosport.ro/seria-1/shayon-harrison-s-a-razgandit-atacantul-britanic-si-a-prelungit-contractul-cu-poli-iasi-la-scurt-timp-dupa-ce-anuntase-ca-vrea-sa-plece-19267114

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitanul-politehnicii-iasi-nu-vede-motive-de-neliniste-dupa-cele-trei-remize-consecutive-si-face-apel-la-suporteri-florin-plamada-suntem-in-continuare-la-mana-noastra-19267017

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-steaua-se-joaca-de-la-ora-1230-trupa-din-crang-spera-la-primul-succes-in-play-off-militarii-vor-sa-se-mentina-pe-locul-1-19267602

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-sc-otelul-galati-se-joaca-de-la-ora-1730-in-sezonul-regular-trupa-lui-dorinel-munteanu-pierdea-primul-meci-la-dej-si-totodata-locul-1-19267412

Narcis POHOAȚĂ 23 Apr. 2023, 14:12 Liga 2
Pe aceeași temă