Președintele FRF a izbucnit în râs când a fost întrebat de meciul FC Buzău – Unirea Constanța 14-0! Răspunsul său despre cum pot fi evitate astfel de anomalii

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 31 Aug. 2021, 17:12 Liga 2
Președintele FRF a izbucnit în râs când a fost întrebat de meciul FC Buzău – Unirea Constanța 14-0! Răspunsul său despre cum pot fi evitate astfel de anomalii

Weekendul trecut, în etapa a 5-a a Ligii 2, unul dintre meciurile desfășurate sâmbătă a generat un rezultat cum numai în curtea școlii, la meciurile de amatori poți întâlni, rar și acolo. FC Buzău a câștigat pe teren propriu cu 14-0 partida cu Unirea Constanța, profitând că echipa oaspete a făcut deplasarea în dimineața partidei și a utilizat doar juniori de 16 sau 17 ani.

Modul în care Unirea Constanța, fostă Farul Constanța până în această vară, când echipa a fost preluată de la Ciprian Marica de către familia Nuredin, a acționat în zilele anterioare jocului de la Buzău, când și-a dat afară toți jucătorii utilizați în primele cinci meciuri din campionat sau Cupa României, iar apoi a pierdut cu 0-14 a atras reacții dure din partea adversarelor din campionat. Nemulțumirea a vizat faptul că nu e normal ca împotriva unor echipe să joci cu seniori și rezultatul să fie decis în urma unui meci tratat serios, ia contra altora să utilizezi juniorii și să oponenta să facă golaveraj.

Răzvan Burleanu, despre ”masacrul” de la Buzău suferit de Unirea Constanța: ”Să schimbăm echipa”. FRF nu are ce face

Despre această întâmplare și modul în care se poate evita astfel de situații în viitor a fost întrebat și președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, în conferința de presă susținută luni, 30 august 2021, la finalul ședințe de Comitet Executiv.

Burleanu a comentat subiectul începând cu o glumă și izbucnind în râs. Apoi a luat apărarea clubului Unirea Constanța, deci și a conducătorilor ei care au luat decizia incredibilă de a da afară toți jucătorii după ce aceștia s-au revoltat că nu sunt respectați, nefiind plătiți și neoferindu-li-se condiții decente de pregătire.

”Să schimbăm echipa (a început să râdă). Ăsta e singurul lucru pe care ai putea să îl faci. Cred că, în momentul de față, la Unirea Constanța e această situație de incertitudine. Au fost foarte mulți jucători care și-au reziliat contractele cu clubul. În momentul de față, după cum știți, în urma acestei preluări a clubului se încearcă, să spunen, supraviețuirea acestei entități sportive. Urmează să vedem ce se va întâmpla în perioada următoare. Fereastra de transferuri încă nu s-a închis, astfel încât clubul în continuare poate să facă transferuri și să revină, așa, pe linia de plutire”, a răspuns Răzvan Burleanu.

Întrebat cum pot fi, totuși, evitate astfel de situații, dacă e normal ca o echipă să joace împotriva unui adversar cu juniorii și împotriva altuia cu seniorii, președintele FRF a spus că nu se poate face nimic.

”E un lucru pe care nu îl poți evita. Nu avem prevederi regulamentare, și nicăieri, nici la nivel intern, nici la nivel internațional, care să-ți îngrădească cumva, sau să te protejeze în acest sens”, a fost explicația lui Răzvan Burleanu.

Dumitru Faitaș a salutat decizia șefilor săi de a da toți jucătorii afară de la Unirea Constanța și a utiliza juniorii

În primele patru etape din Liga 2, Unirea Constanța a pierdut cu 0-2 în deplasare la Concordia Chiajna, cu 0-2 acasă, la Techirghiol, cu FC Hermannstadt, cu 0-1 la ”U” Cluj și 0-2 acasă cu Poli Timișoara, toți fiind adversari care țintesc la promovarea în Liga 1. A urmat apoi meciul din Faza a III-a a Cupei României, unde s-a înregistrat prima rușine, înfrângerea cu 1-3 în fața echipei de Liga 4 CS Năvodari, în care s-a utilizat jucătorii mai puțin folosiți în primele runde, însă conflictul dintre ei și conducere era deja început. Apoi toți jucătorii au fost dați afară și a urmat partida din campionat cu FC Buzău, pierdută cu 0-14, fiindcă în lot au fost aduși doar juniori de 16 și 17 ani, care în precedentele cinci meciuri nici nu fuseseră în lot.

În primele trei jocuri echipa a fost antrenată de Ianis Zicu, cel care a și format lotul cu jucători dați afară ulterior, după aceea acesta demisionând din cauza nerespectării promisiunilor primite din partea conducătorilor clubului. Echipa a fost dată apoi pe mâna localnicului Dumitru Faitaș, aproape un necunoscut în lumea fotbalului, un fost jucător, acum antrenor care stă drept în fața șefilor săi și a deciziilor acestora, fără să comenteze.

”Am mers la meciul de la Buzău cu juniorii, am respectat decizia conducerii, mi se pare corectă chestia asta. A fost un test pentru mine ca antrenor, să pregătesc o echipă de copii, pentru ei a fost primul meci oficial pe anul acesta, dar și de această anvergură, pentru că Divizia B e Divizia B până la urmă, nu?”, a fost una dintre declarațiile date de Dumitru Faitaș după umilitorul meci de la Buzău.

Reacția lui Răzvan Burleanu despre situația de la Unirea Constanța:

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 31 Aug. 2021, 17:12 Liga 2
Pe aceeași temă