Vraciu și Cerlincă au reușit „duble” în amicalul Forestei din weekend. Popovici e mulțumit de progresul jucătorilor săi

Marius ANGHEL 13 Feb. 2017, 15:13 Pregătiri, amicale
Vraciu și Cerlincă au reușit

Foresta Suceava s-a impus la scor în cel de-al treilea meci de pregătire din această iarnă. Sâmbătă, jucătorii antrenați de Cristian Popovici au trecut cu 5-0 de CSM Roman, a cincea clasată din Seria 1 a Ligii 3. Tot săptămâna trecută, miercuri și joi, sucevenii au pierdut cu Aerostar Bacău (0-1) și au câștigat cu Bucovina Rădăuți (3-0).

Desfășurat pe un teren înghețat, meciul amical cu CSM Roman a fost dominat în marea lui parte de jucătorii Forestei. Bogdan Rusu a avut primele două șanse de a deschide scorul, însă Căinari (15) a reușit să o facă înaintea sa după o centrare perfectă a lui Bălan. Apoi tot Căinari a ieșit în evidență atunci când a fost faultat în careul oaspeților, iar Vraciu (23) a executat fără emoții lovitura de pedeapsă. Rusu și Căinari l-au pus serios la încercare de portarul advers, ca Cerlincă să obțină o nouă lovitură de la 11 metri. Vraciu a finalizat din nou de la punctul cu var pentru a stabili un scor de neprezentare la intrarea la cabine.

În partea a doua a jocului, Rusu, Stănescu și Ivan au avut fiecare câte o ocazie de a majora diferența, dar nu au fost preciși. Nu același lucru îl putem spune și despre Cerlincă, care a finalizat cu șpițul de la marginea careului mare. Scorul final a fost stabilit tot de Cerlincă, după ce a primit o minge peste apărarea adversă și a trimis în plasă la colțul lung, cu toată opoziția goalkeeperului.

La finalul jocului câștigat cu 5-0, antrenorul Cristian Popovici a remarcat un progres la jucătorii săi față de precedentele două partide amicale. „Astăzi, echipa a demonstrat că a evoluat față de primele două jocuri, iar jocul a mers din ce în ce mai bine și poate și ăsta e obiectivul acestor jocuri de pregătire, chiar dacă evoluăm cu adversari inferiori. Mă bucur că am reușit să facem un joc destul de bun, în special în prima repriză când am avut foarte multe ocazii. Sper ca în continuare lucrurile să meargă în favoarea noastră și la ora primei etape să fim într-o formă foarte bună. Am încercat diferite formule de joc, deoarece avem mai multe soluții și de aceea încercăm să găsim cea mai bună formulă. Mutu a greșit în primele două jocuri și am încercat să-l bag pe Asanache, pe Dănilă la mijloc, pe Dumitru în fața fundașilor în locul lui Stănescu și este bine să avem cât mai multe soluții”, a spus Popovici, citat de Monitorul de Suceava.          

Cu CSM Roman, Foresta a utilizat jucătorii: Hânțăscu – D. Bălan, D. Lung, Asanache, Drugă, Cerlincă, Dănilă, Dumitriu, Căinari, Bg. Rusu, Vraciu. În repriza a doua au intrat și Muntean, Niga – Mutu, Semeghin, Mihălăchioaie, Vl. Stănescu, Ivan, Florescu, Strugariu, Coroamă și Buziuc.

Următorul amical al Forestei e stabilit să aibă loc miercuri, de la ora 11:00, cu cu CSM Pașcani.

Foto: Gazeta SV

Marius ANGHEL 13 Feb. 2017, 15:13 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă