Voiculeț, cu chef de gol!

Marius ANGHEL 17 May. 2013, 17:57 Pregătiri, amicale
Voiculeț,** cu chef de gol!

„Bătrâna Doamnă” s-a impus la trei goluri diferență în primul amical al zilei de vineri. Parteneră de întrecere i-a fost divizionara a patra din județul Timiș FC Marcel Băban Jimbolia, care a venit la Arad cu destui fotbaliști tineri și interesanți. S-a jucat mereu cu garda jos, iar rezultatul nu putea fi decât o sumedenie de ocazii la ambele porți, unele dintre ele tratate cu superficialitate în spiritual unui meci de verificare.

După numai 4 de minute, „alb-roșii” a preluat conducerea după reușita lui Voiculeț. A fost o acțiune purtată în viteză pe partea dreaptă de Monac, care a centrat în fața porții, de unde fostul piteștean a îndeplinit o simplă formalitate. Timișenii s-au trezit repede, au evoluat curajos și au ratat în două rânduri egalarea, prin Ardelean, după o fază fixă, dar mai ales prin Moldovan, care a scăpat singur dar a tras pe lângă colțul lung. UTA a fost vulnerabilă mai ales pe partea stângă a defensivei, acolo unde au evoluat Pellet (improvizat ca aripă) și greoiul fundaș central Olivier, sosit de ceva timp în probe de la echipa secundă a lui Standard Liege. În minutul 35, arădenii și-au majorat avantajul la capătul unei faze trase la indigo cu cea de la reușita de 1-0. De data aceasta, Voiculeț a fost cel care a scăpat pe dreapta în poziție suspectă de offside și a pasat la 6 meri pentru Dosso, care nu a putut greși: 2-0. După ce l-a întrebuințat pe Cioară, care a respins greu în corner, Leonte a marcat din cădere, printre picioarele portarului arădean, după un corner la care fundașii arădeni nu au avut replică. Finalul de repriză a fost extrem de prolific pentru „textiliști”. Mai întâi, Voiculeț a făcut „dubla” de la punctul cu var, după un duel neregulamentar în careu între Ardelean și Dosso, iar apoi a marcat și Mărginean, cu exteriorul, după o pătrundere perpendiculară pe buturile adverse: 4-1.

De la vestiare, au ieșit aceleași formații. „Alb-roșii” puteau marca din nou după pătrunderea în forță a lui Matei, dar Oara (intrat pe finalul primei părți în locul lui Monac, care s-a resimțit după un duel cu Ardelean) nu a ajuns la întâlnirea cu balonul centrat de experimentatul fundaș. Imediat după această fază, Dosso a tras bine din careu, iar Radu a respins cu greu în bară, iar apoi mingea s-a scurs în corner. Jimbolia a redus din avantaj după o acțiune frumoasă ce a desfăcut apărarea „textilistă”. Hîrdău a scăpat singur pe zonă centrală și a înscris simplu pe lângă Cioară. Dosso și Voiculeț au mai ratat două bune ocazii în contul „textiliștilor”, dar și oaspeții mai puteau înscrie dacă Ovidiu Popescu nu s-ar fi complicat la o acțiune la marginea careului arădean. Fiindcă au efectuat puține schimbări, echipele nu mai au vigoarea de la început, iar ritmul a scăzut pe final de meci. Totuși, UTA și-a mărit avantajul după ce Voiculeț a înscris din mijlocul careului, cu capul, după o centrare a lui Silvășan. Matei a avut și el șansa golului, dar, scăpat singur spre poartă și-a prelungit prea mult balonul și Radu a reținut de la picioarele sale.

UTA: Cioară – Matei, Supic, Olivier – Feussi, Mărginean, Kovacevic (min. 65 – Lazea), Pellet – Monac (min. 40 – Oara, min. 65 – Silvășan), Voiculeț, Dosso.

Jimbolia: Radu – Toda, Ardelean, Bătrînu, L. Neagu – Hîrdău, Țoțu, O. Popescu, Niță – Moldovan (min. 75 – Mitru), Leonte.

Băban și-a angrenat tinerii în trei meciuri în patru zile: „Un adversar ca UTA nu se poate refuza”

Fostul fotbalist al „Bătrânei Doamne”, Marcel Băban, este proprietarul unei școli de fotbal la Jimbolia care începe să-și arate roadele și la nivel de competiții de seniori. Formația ce este angrenată în Liga IV-a Timiș i-a dat o replică frumoasă UTA-ei vineri dimineața, iar efortul ei merită apreciat atâta timp cât a evoluat miercuri într-o etapă intermediară și va mai juca un meci oficial și mâine. „Nu mai contează cât de des jucăm și așa nu mai avem obiectiv în campionat. Scopul a fost să disputăm un meci amical, pe un teren bun și cu o echipă respectabilă.  E bine pentru acești copii să joace cât mai mult, iar un adversar ca UTA nu se poate refuza. Am mulți prieteni la Arad, m-am simțit bine aici și mă bucur că încă nu am fost uitat de utiști. Țin legătura cu mulți dintre ei, ca dovadă că am putut lega și acest amical”, a explicat Băban.

Acesta nu și-a ascuns intenția de a promova cu echipa sa și asta pentru că talentații săi jucători și-ar putea face o cotă și mai bună în Liga a III-a. „Am pus bazele unei școli de fotbal ce numără acum peste 200 de jucători. Ne putem lăuda cu terenuri, vestiare și  în general condiții bune, ne-ar plăcea să avem o echipă în Liga a III-a. Suntem conștineți că ne va fi greu acolo numai cu jucători tineri, dar nu ne vom da în lături dacă vom putea promova”, ne-a mai mărturisit Marcel Băban.

Fostul atacant s-a întreținut pe tot parcursul amicalului de vineri dimineața cu fostul său coleg de pe banca tehnică a UTA-ei în turul campionatului 2005-2006, Dan Țapoș. Cei doi, plus Costel Enache, erau „secunzii” lui Dan Mănăilă la acea vreme.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 17 May. 2013, 17:57 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă