Viitorul și-a prezentat echipa și a făcut spectacol cu Vâlcea

13 Aug. 2011, 16:09 Pregătiri, amicale

Viitorul Constanța și-a prezentat, ieri, pe stadionul din Ovidiu, lotul de jucători cu care va aborda noul campionat al Ligii a II-a, ediția 2011 – 2012. După acest eveniment, sub privirile patronului Gheorghe Hagi, echipa antrenată de Cătălin Anghel a jucat ultimul amical al pregătirii de vară, cu CSM Râmnicu Vâlcea, joc pe care l-a câștigat fără probleme, scor 3-0.

Viitorul a început amicalul contra vâlcenilor ca din tun. Albu a înscris în minutul trei, însă golul a fost anulat pentru offside. Ocaziile la poarta lui Chiriță au continuat și după aceea, rând pe rând, Lazăr (6) și Pantelie (7) au ratat de puțin deschiderea scorului. În cele din urmă, cel care a punctat a fost veteranul Vasilică Cristocea (20), șut imparabil de la marginea careului. Doar trei minute mai târziu Viitorul și-a dublat avantajul prin Albu (23), care a fost servit ideal de Lazăr.

Chiar și la 2-0 cei care dominau au fost tot constănțenii. Pantelie (25) a reluat cu capul puțin pe lângă poartă, Chițu (35) a obținut doar corner după intervenția lui Chiriță, și tot Pantelie, șut puțin alături, au fost cei care n-au mai putut mări avantajul pe tabele de marcaj.
Finalul reprizei s-a încheiat cu două ocazii ale lui Mitu, prima dată la pus la încercare pe Costea printr-o lovitură liberă, iar mai apoi printr-un corner executat direct spre poartă.

În actul secund, Viitorul a mai punctat o dată de la puctul cu var după intrarea imprudentă a lui Kalai asupra lui Hertu. Alexandru Lazăr (64) a transformat fără emoții penalty-ul și a stabilit scorul final, 3-0.

CSM ar fi putut marcat și ei golul de onoare în două rânduri prin același jucător. Mitu a fost singurul fotbalist al vâlcenilor care l-a pus serios, în meciul de ieri, la încercare pe goalkeeperul Viitorului. Mai întâi Costea (69) i-a scos de sub transversală șutul înșelător de la 30 de metri al mijlocașul, ca mai apoi să-i pareze și de la 11 metri. Prin ratarea penalty-ului scos de Negruț în fața lui Vajou, Mitu (75) nu a mai putut schimba diferența de trei goluri a constănțenilor.

Viitorul Constanța – CSM Râmnicu Vâlcea
Cristocea (20), Albu (23), Al. Lazăr (64 – pen.)

Viitorul: Costea – Ninu (87 Nazîru), Larie (61 Vajou), Bejan (84 Tudorache), Turcu (84 Asan) – Cristocea (72 Călințaru), Onicaș (81 Muscă), Lazăr (72 Păcuraru) – Albu (79 Nicola), Pantelie (57 Hertu; 87 V. Rusu), Chițu (63 Cureteu)
Antrenor: Cătălin Anghel
CSM: Chiriță – Tomozei (46 Eremia), Dandea (56 Plecanciuc), Kalai (72 Popescu), Bucuroaia (67 Ionescu) – Mitu (83 Dalu), Roșca (24 Pîrvu) – Vasile, Ene (67 Negruț), Pribac – Vlăduți (51 Stoica)
Antrenor: Laurențiu Tudor

În prima etapă a noului sezon al Ligii a II-a, Viitorul Constanța va juca, pe teren propriu, împotriva Dunării Galați. CSM Râmnicu Vâlcea va trebui să se deplaseze la Alba Iulia, acolo unde va debuta contra Unirii. Ambele meciuri vor avea loc sâmbătă, 20 august, de la ora 11:00.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: academiahagi.ro

13 Aug. 2011, 16:09 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă