VIDEO | Victorie mare pentru UTA în Antalya. Liderul Ligii 2 a trecut cu 2-0 de Arsenal Tula, o prim-divizionară din Rusia. Balint: „Se văd progrese pe toate momentele jocului”

Marius ANGHEL 12 Feb. 2020, 15:56 Pregătiri, amicale

Dacă Petrolul se chinuie cu echipe din liga secundă a Rusiei și are trei remize în tot atâtea partide, UTA a reușit, astăzi, o victorie importantă în cantonamentul din Antalya, acolo unde se află și ploieștenii. Liderul Ligii 2 a trecut cu 2-0 de Arsenal Tula, ocupanta loculu 6 în prima ligă din Rusia și demonstrează încă o dată că este mai pregătită ca niciodată să obțină promovarea.

Diferența pe tabelă în amicalul dintre UTA și Arsenal Tula s-a făcut în primele 25 de minute, atunci când rușii, care au evoluat, totuși, pe „Mardan Arena” din Antalya, cu o echipă cu multe rezerve, au părut puțin surprinși de replica arădenilor. Apoi, după cele două reușite care aveau să și decidă partida, meciul a fost unul extrem de echilibrat, cu ocazii de ambele părți.

Buhăcianu și Bustea au aplicat „loviturile” în prima repriză

Ziua bună a lui Oroian s-a văzut încă din start, juniorul arădean ajungând unu la unu cu Levasov, dar a finalizat de puțin pe lângă. În minutul 17, tânărul utist a recuperat o minge în dreapta, i-a transmis-o rapid lui Ioniță, care a trimis perfect pentru Valentin Buhăcianu, care a scăpat singur și a înscris cu exteriorul lângă bara din dreapta portarului advers. Rușii au fost surprinși și în minutul 25. Același Oroian a centrat perfect din dreapta, iar Cristian Bustea a înscris cu un voleu lateral, din 10 metri, în plasa laterală.

Apoi, Tula a avut o posesie superioară, a încercat să desfacă cu răbdare defensiva arădeană, care, însă, a jucat aproape perfect și scorul pauzei a fost 2-0, a scris Sport Arad.

Actul secund a debutat cu alte două ocazii importante pentru „roș-albi”. Ambele l-au avut ca protagonist pe Bustea, care, mai întâi, a tras cu efect de puțin pe lângă bara din stânga lui Levasov, iar, apoi, a reluat din 7 metri exact în goalkeeperul advers. După minutul 60, oboseala a început să-i „macine” puțin pe arădeni și rușii au avut și ei câteva situații bune de gol. Pericolele au venit mai ales după faze fixe, sau centrări din acțiune în careu, cu Gromiko lovind bara, iar K. Kangva trimițând cu capul peste poartă. Apoi, Panteleev a executat razant cu bara din stânga lui Iacob o lovitură liberă, pe când Ioniță a tras mult peste poartă tot din fază fixă.

Laszlo Balint: „Cel mai important e că înregistrăm progrese pe jocul nostru și pe consistența jocului”

Jocul a fost cursiv, iar Laszlo Balint a rămas cu două schimbări efectuate. Hrezdac a stat pe margine 5-6 minute pentru a-l înlocui pe Isac, dar cum mingea nu a mai ieșit afară, nu a mai intrat în luptă.

La finalul partidei, antrenorul echipei arădene s-a declarat foarte mulțumit de evoluția jucătorilor săi și de progresele realizate în acest timp.

„A fost un meci bun, în special în prima repriză am reușit să facem un joc foarte bun. Se văd progrese pe toate momentele jocului. Am avut o organizare defensivă bună împotriva unui adversar foarte puternic, care, cel puțin în a doua repriză, ne-a făcut să suferim din punctul ăsta de vedere, dar băieții s-au organizat bine, au muncit. Efortul a fost destul de mare, de aia am și vrut să ducem, cumva, jucătorii către timpul de joc efectiv din timpul campionatului. Am făcut puține schimbări. Suntem în grafic. Mă bucur că și rezultatul este unul bun. E un rezultat pentru moralul nostru, dar cel mai important e că înregistrăm progrese pe jocul nostru și pe consistența jocului”, a spus Balint.

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Roumpoulakou – Moise, Isac – Oroian (Miculescu 80), Al. Ioniță, Bustea – Buhăcianu (Cip. Rus 76)

Arsenal Tula: Levașov – Khaguș, Denisov (Lomovitsky 68), Volodyko, Kovalyov, E. Kangva, K. Kangva, Panteleev, Adjoev, Gromiko, Minaev.

Vineri, în ultimul amical din Antalya, UTA va avea în față echipa de tineret a ucrainienilor de la Vorslka Poltava.

În această iarnă, UTA a mai jucat amicale cu: UTA U19 (7-0), Progresul Pecica (5-1), Crișul Chișineu Criș (3-1), în România, Racing Union (3-1) și Gremio Novorizontino (1-1), în Turcia.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 12 Feb. 2020, 15:56 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă