VIDEO | UTA scoate un rezultat bun în al doilea amical din Spania. Arădenii au fost aproape să o învingă pe Sturm Graz. Reacția lui Laurențiu Roșu

Marius ANGHEL 03 Feb. 2017, 18:57 Pregătiri, amicale

Jocul echipei UTA Bătrâna Doamnă începe să se îmbunătățească. După egalul din țară, 2-2 cu Gloria Lunca Teuz Cermei, și înfrângerea din primul meci al stagiului de pregătire spaniol, 1-2 cu TSV Steinbach, o echipă din liga a patra germană, arădenii au remizat astăzi la prânz cu Sturm Graz, a treia clasată din prima ligă austriacă.

În fața celui mai puternic adversar pe care îl vor întâlni, probabil, în stagiul de pregătire de la Oliva Nova, utiștii s-au mobilizat și au avut un început perfect de joc. Fără Andor, ținut pe tușă de o problemă la nervul sciatic, și cu „juniorii” Vîlceanu, Jorza și Petre în primul 11, arădenii au deschis repede scorul cu Sturm Graz. Strătilă a centrat cu stângul de pe partea dreaptă, Petre a sărit fals, iar Curtuiuș (4) a trimis din 5 metri mingea cu capul în plasă. Austriecii au avut două șanse bune de a reveni în joc, însă imprecizia lor l-au ținut fără emoții pe Bogdan Miron. Vîlceanu (17) ar fi putut apoi să își treacă numele pe lista marcatorilor, însă șutul său puternic de la 20 de metri, după o acțiune pe dreaptă în viteză a lui Strătilă, a fost reținut în doi timp de portarul advers.

Miron s-a remarcat în final de repriză de două ori, prima dată respingând cu piciorul din 7 metri din fața lui Zulechner, iar apoi a reținut mingea șutată la firul ierbii de Lykogiannis, astfel că UTA a intrat cu avantaj minim la vestiare.

A debutat și Adili

Din debutul părții a doua a jocului, la UTA a debutat și macedoneanul Adili, care i-a luat locul căpitanului Gligor. Pentru început acesta nu a avut de lucru, deoarece arădenii au continuat să domine echipa autriacă, iar Petre și Manea și-au reglat ținta de la distanță, fără să pună însă probleme. După minutul 60 însă, atunci când Laurențiu Roșu a schimbat mare parte din jucătorii aflați pe teren, Sturm Graz a profitat de formula experimentală și a început să controleze jocul. Austriecii au și reușit egalarea cu zece minute înainte de final, atunci când Stankovic (79) a șutat la vinclu de la marginea careului, mingea atingând și bara din dreapta înainte de a intra în poartă.

Totuși, utiștii au avut puterea de a reveni în atac și de a irosi două situații de a prelua din nou conducerea. Mai întâi Stahl și-a depășit adversarul direct de pe stânga, a pătruns în careu și l-a găsit perfect pe Copil, însă mijlocașul a preluat greșit în 7 metri și nu a putut finaliza, iar apoi Vlad i-a trimis lui Polgar, acesta a centrat din dreapta în colțul de 6 metri, de unde Costin nu a reușit să reia spre poartă.

Roșu: „Scorul, 1-1, nu știu dacă e echitabil”

S-a încheiat 1-1, un rezultat mare cu Strum Graz, care l-a mulțumit pe Laurențiu Roșu. „Un meci bun de verificare, cu o echipă care e pe locul trei în Austria. Au jucători destul de buni, rapizi și la fel ca echipa din Germania, sunt mai bine pregătiți, fiindcă încep campionatul săptămâna viitoare. Sunt mulțumit de toți jucătorii, de cum au evoluat, de cum și-au respectat sarcinile tactice. Scorul, 1-1, nu știu dacă e echitabil, dar puteam câștiga dacă eram mai atenți la unele faze. E bine că am putut face un meci bun și am simțit și noi cum e să joci împotriva unei echipe de prima ligă din Austria”, a spus, citat de uta-arad.ro, Roșu.

VEZI o GALERIE FOTO de la meciul amical

UTA a evoluat în formula: Bg. Miron – Al. David, Al. Manea, Gligor, Filaret – Strătilă, Chindriș, Jorza, Vîlceanu – Ad. Petre, Curtuiuș. În repriza secundă au mai jucat: Al. Barna – Adili, Copaci, D. Copil, D. Muntean, Polgar, Celea, Burlă, Cr. Costin, M. Vlad și Stahl.

Înregistrarea video a partidei poate fi urmărită mai jos:

Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 03 Feb. 2017, 18:57 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă