VIDEO | Sucevenii au câștigat amicalul cu SC Bacău. Învingătorii s-au ales cu încă doi jucători accidentați

Marius ANGHEL 19 Feb. 2015, 13:06 Pregătiri, amicale

Rapid a dispus, la limită, cu scorul de 1-0, de formația SC Bacău, într-un meci amical disputat ieri după amiază pe terenul sintetic din Piatra Neamț. Partida s-a desfășurat sub semnul echilibrului, sucevenii având câștig de cauză grație golului marcat în minutul 29 de Gheorghiciuc, reluare cu latul de la 10 metri, din centrarea lui Daniel Bălan. În repriza secundă, rapidiștii au fost aproape de majorarea scorului prin Apostol și Golofca, în vreme ce băcăuanii și-au trecut în cont o bară când Bogdan Rusu (64) a executat o lovitură liberă de la 25 de metri.

„A fost un joc util, în care noi am făcut un presing avansat și am avut o bună posesie a balonului. Vestea proastă este că s-au accidentat alți doi fotbaliști importanți, este vorba de Bălan și Sfrijan, așa că nu mai am decât 11 jucători valizi. Din acest motiv, am decis să anulez meciul de pregătire cu FCM Dorohoi, programat pentru sâmbătă”, a declarat antrenorul principal al Rapidului, Bogdan Tudoreanu.


Pentru Sport Club, acesta a fost primul eșec în cele patru meciuri de pregătire disputate până acum: 8-0 cu Atletico Vaslui, 5-0 cu Petrotub Roman, 3-0 cu CF Brăila și 0-1 cu Rapid CFR Suceava.

„Sucevenii au un bilanț de patru victorii, două remize și o singură înfrângere în testele efectuate în această iarnă: 4-1 cu Bucovina Rădăuți, 4-0 cu AS Somuz Fălticeni, 4-1 cu Bucovina Pojorâta, 1-0 cu SC Bacău, 3-3 cu Aerostar Bacău, 1-1 cu FCM Dorohoi și 0-1 cu Ceahlăul Piatra Neamț.


Încă doi accidentați după ultimul amical

Daniel Bălan și Dragoș Sfrijan completează așadar lista lungă a indisponibililor din lotul „ceferiștilor”, care cuprinde alți cinci fotbaliști. Astfel, fundașul Claudiu Velescu a fost operat deja la umăr, urmând să revină pe gazon abia la începutul lunii aprilie. Lui Răzvan Bîgu, care a resimțit din nou dureri la genunchiul care i-a dat bătăi de cap în sezonul de toamnă, i s-a întocmit un program de pregătire separat, așa că va fi menajat în următoarele două săptămâni. Mircea Negru, Florin Plecanciuc și Sascha Marinkovic se află în acest moment în pauză forțată din pricina unor întinderi musculare, fiind de așteptat ca aceștia să înceapă alergările ușoare în cel mai scurt timp.


VEZI o GALERIE FOTO de la meciul amical

Rapid a evoluat în formula: Rohețki – D. Bălan, Ferariu, Sava, Semeghin – Sfrijan, Apostol, Sumanariu – Golofca, Buziuc, Gheorghiciuc. Au mai intrat Pascal, Spătar, Săvoaia și N. Alexandru.

SC Bacău: Petrariu – Dumitriu, Ursu, Mihălăchioaie, A. Pavel, Burcă, Sascău, Căinari, Taban, Vraciu, Curiliuc; În repriza a doua au evoluat: Savu, Miron – Neagu, Adăscăliței, Lozneanu, Luncanu, Țuțu, Strugariu, Drugă, Rusu, V. Pavel și Pungă.

Dacă sucevenii au anunțat că au renunțat la amical cu FCM Dorohoi de sâmbătă din cauza accidentărilor, SC Bacău își desfășoară ultimul test din această perioadă de iarnă, sâmbătă, la ora 13:00, în deplasare, cu Știința Miroslava.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto și video: SC Bacău

Marius ANGHEL 19 Feb. 2015, 13:06 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă