VIDEO | Pelici regretă că echipa sa nu a arătat și în campionat lucrurile bune din amicalul cu Pandurii: „Dacă aveam determinarea asta la Caransebeș, azi puteam vorbi noi de play-off”

CSM Râmnicu Vâlcea a reușit un rezultat suprinzător în testul de sâmbătă, de pe teren propriu, cu Pandurii Târgu Jiu, scor 2-2 (2-1). Având în startul play-out-ului nouă puncte avans față de ultima clasată, antrenorul Alexandru Pelici are liniștea necesară să folosească în următoarele jocuri și tineri, care să ajute în sezonul viitor, mai ales că Vâlcea suferă mult la capitolul jucători Under 21.

„A fost un meci bun de verificare, pentru noi a fost foarte bine că am avut ocazia să jucăm împotriva unei echipe care, acum câteva săptămâni, bătea Dinamo și Steaua. A fost o ocazie ca, jucătorii noștri să simtă duelul cu jucători de Liga 1, să simtă la ce nivel se află. Nu cred că ne-am făcut de râs. Din păcate, meciul acesta a contat mai puțin, e doar pentru moral și pentru ambiția de a juca cu o echipă de Liga 1 și determinarea arătată de băieți, îi felicit. Cred că dacă avem această determinare la Caransebeș, care era un joc determinant pentru noi, azi puteam vorbi noi de play-off. Satu Mare nu a scos puncte la Tărlungeni, acum plângem după egalul de acasă cu Olimpia. Dacă am fi câștigat, acum poate eram noi în play-off. Dar s-a dus acest lucru, rămânem cu regretele că nu am câștigat meciul direct, muncim în continuare pentru obiectivul prioritar, reconstrucția echipei, apariția unor jucători tineri din propria pepinieră. În ultimele 17 minute, majoritatea echipei a fost formată din jucători sub 21 de ani. Ne dorim măcar ca doi-trei din ei să poată facă pasul spre prima echipă și probabil îi veți vedea în ultimele șase meciuri rămase” a spus Alex Pelici.

Antrenorul gorjenilor, Edi Iordănescu, a remarcat și el echipa vâlceană și spune că stadionul din Zăvoi este una din soluțiile formației sale pentru sezonul următor. „Un test reușit împotriva unei echipe care a arătat că poate să se organizeze, poate să fie agresivă și vrea să demonstreze împotriva unei echipe de prima ligă. Din vară la noi se va lucra la stadion, nu mai putem juca acolo, sunt mai multe discuții în sensul acesta, nu e nimic concret. Dacă se va decide să jucăm la Vâlcea, sper să atragem public, să avem spectatori, oamenii din zonă să adopte echipa, să ne susțină. Sunt condiții acceptabile aici, dacă se decide să jucăm aici, se mai pot aduce îmbunătățiri, dar vom vedea”, a spus fiul selecționerului României.

Conducerea CSM Râmnicu Vâlcea a solicitat Primăriei locale achiziționarea instalației de nocturnă de la Târgu Jiu, pentru a crea condițiile minime ca Pandurii să poate juca din sezonul viitor în Zăvoi.

VEZI programul și clasamentul pe care îl va avea CSM Râmnicu Vâlcea în play-out

CSM Râmnicu Vâlcea – Pandurii Târgu Jiu 2-2
M. Staicu 2, 32 – pen. / M. Roman 27, Pițian 72

A. Popescu – Samson, I. Stoica, Pârvulescu, Al. Ionescu – A. Neagoe, L. Iordache – Melcea, Bg. Geantă, Firțulescu – M. Staicu. Au mai jucat: D. Popescu, Prvulovic, Deaconescu, Dumitrașcu, Ov. Popescu, Codin, Himcinschi, M. Ion, Eremia, Piscanu, A. Marin, Konyeha, Vl. Munteanu, Ov. Mihai și Ad. Popa.

Mingote (Gliwa 46) – Șandru (Ungurușan 46), Cordoș (Pițian 60), Horj (Vasiljevic, 46), Grecu (Momcilovic 46) – Elton da Silva, Anton (Mrzljak 46) – Răduț (Buleică 46), Eric de Oliveira, Nicoară (Shalaj 46) – M. Roman (Brata 46)

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: CSM Râmnicu Vâlcea
 

Pe aceeași temă