VIDEO | Olimpia, prestație onorabilă la meciul de prezentare al echipei Diosgyori

Marius ANGHEL 13 Jul. 2015, 11:35 Pregătiri, amicale

Olimpia Satu Mare a disputat, sâmbătă seara, prima partidă amicală din această vară, în compania echipei de primă ligă din Ungaria, Diosgyori VTK. Pentru maghiari, acesta a fost meciul de prezentare a lotului pentru campionatul care urmează să înceapă într-o săptămână.

În fața a 1800 de spectatori, Diosgyori s-a impus la limită, scor 2-1, în fața unei Olimpia care s-a reunit abia de o săptămână, în timp ce ungurii au fost la ultima partidă dinaintea debutului campionatului. Luând în considerare diferența de valoare dintre cele două echipe, gruparea sătmăreană nu a arătat rău în această partidă, chiar a avut câteva ocazii bune de a marca în prima parte. În continuare, punctul nevralgic al formației antrenate de Tiberiu Csik este atacul, dar stafful sătmărenilor anunță că se fac eforturi pentru aducerea cel puțin a unui atacant.

Juniorul Gabriel Cădar își creionează un loc de titular

În minutul 6, Liptak a pasat excelent în careu pentru Grumic (un jucător care în 2009 juca la Southampton), iar acesta a deschis scorul printr-un șut puternic la colțul din stânga jos. Au urmat alte două atacuri periculoase ale echipei maghiare, după care Sălăgeanu a executat foarte bine o lovitură liberă de la 17 metri, însă nu și în gol. În minutul 35, Mărkuș are o ocazie uriașă de a egala, dar din două încercări n-a reușit să îl invingă pe portarul Antal.

A doua repriză debutează cu o schimbare în tabără maghiarilor, care consemnează ieșirea lui Grumic de pe teren, cel mai periculos om al lor. La Olimpia a intrat Faur și a ieșit Rus. După doar câteva momente, în minutul 48, Barczi execută un corner, mingea este bâlbâită de ambele echipe în careu, dar Liptak este cel cu mintea limpede și reia la colțul lung și se face 2-0. Șocul primirii golului nu a fost însă resimțit de Olimpia, care a reușit imediat să reducă din handicap, în minutul 56. Gabriel Cădar, abia intrat pe teren, a expediat un șut de la 18 metri, a surprins apărarea maghiară și a înscris. Deși golul era menit să reaprindă spiritele pe teren, minutele rămase din meci s-au scurs greu și fără faze notabile. Asta și datorită faptului că cei doi antrenori au rulat tot lotul de jucători.

Gabriel Cădar s-a remarcat cu încă două șuturi din afara careului mare și a arătat că este pregătit să se lupte pentru un loc în primul 11 al Olimpiei. Jucătorul venit anul trecut, în vară, de la Someșul Oar a avut o prestație bună, iar campionatul trecut, la echipa a II-a a clubului, a marcat meci de meci. Toate acestea par să-l fi convins pe antrenorul sătmărean să îl includă în garnitura de start.

Diosgyori VTK – Olimpia Satu Mare 2-1
GrumiÇ (6), Lipták (48) / Cădar (59)

DVTK: Antal – Eperjesi (M. Németh 56), Lipták, G. Kovács, HusiÇ – Egerszegi (Halmai 70) – Nikházi, Koman (I. Bognár 58), Boros (Kitl 46), Bacsa (Barczi 46) – GrumiÇ (T. Takács 42).

Olimpia I: Băican – Ciul, Onicaș, Heil, Muntean – Rus, Chivari, Villand, Selagea – Mărkuș, Sălăgeanu
Olimpia II: Băican – Ciul, Onicaș, Heil (Șimon 6), Muntean – Lukacs, Tillinger, Donca (Ionescu 80), Gulya – Cădar, Faur
Au absentat Mureșan și Iuhas, ambii din cauza unor accidentări.

Alte șase amicale pentru Olimpia

Pentru Olimpia urmează mai multe meciuri amicale în următoarele săptămâni. Marți, echipa de pe Someș are programat un meci la Baia Mare, cu FCM, iar joi, la Cigand, cu echipa din localitate. Pe 18 iulie, „galben-albaștrii” vor disputa un alt amical în Ungaria, cu FC Kisvarda, urmând ca pe 22 și 25 iulie să mai aibă loc două amicale pe stadionul Olimpia, dintre care unul cu CSM Sighet. Ultima partidă stabilită este revanșa meciului cu băimărenii, la Satu Mare, pe 5 august.

Articol scris de Andrei PASCA
Foto și video: Diosgyori

Marius ANGHEL 13 Jul. 2015, 11:35 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă