VIDEO | Dacia Unirea, învinsă la Ploiești de Petrolul. „Evoluția noastră a fost una modestă și era de așteptat”

Marius ANGHEL 06 Feb. 2017, 14:50 Pregătiri, amicale

Sâmbăta trecută, pe terenul sintetic al Parcului Municipal „Ploiești Vest”, Dacia Unirea a pierdut cu 2-1 cel de-al doilea amical programat în parioada cantonamentului montan. Echipa brăileană a fost învinsă de Petrolul 52 Ploiești, echipă aflată pe primul loc în Liga a IV-a a județului Prahova. 250 de fani ai echipei ploieștene au venit la meci să-și urmărească favoriții în primul amical din 2017.

Cu această ocazie, Dacia Unirea a testat doi jucători în aceast amical, pe Popa, un portar junior de la Brașov, și pe mijlocașul Daniel Hagianu, fiul antrenorului câmpinean Mircea Hagianu, iar la final Alin Pânzaru l-a chemat în probe doar pe fotbalistul brașovean.  

Prima repriză a fost echilibrată, echipa pregătită de Octavian Grigore având două ocazii. La prima, după o incursiune pe stânga, Georgian Păun (30) a șutat de la marginea careului mic însă Popa a reținut mingea, iar șapte minute mai târziu Vintilă a șutat din unghi, pe lângă poartă. Dacia Unirea a avut la rândul ei o situație de gol pe care a irosit-o Mădălin Calu. În repriza a doua, la gazde în teren au intrat jucătorii veniți în probe, francezii Halim Khali și Neil Hillion, Oae, Iancu, Pătrașcu și Carlos Alberto. Petrolul a deschis scorul în minutul 55, când francezul Khali a profitat de o gafă a lui Paul Ioan și a lobat mingea peste portarul brăilean ieșit mult dintre buturi. Jipa și Carlos au fost și ei aproape de gol, însă nu a fost 2-0, ci 1-1, pentru că, în minutul 85, Neagu a reușit să restabilească egalitatea. La ultima fază a meciului, Puia l-a faultat în afara careului pe Carlos, însă, din exces de zel, arbitrul de centru a decis că infracțiunea s-a petrecut în suprafața de pedeapsă și a arătat punctul cu var, Jipa a marcat și Petrolul a câștigat amicalul cu Dacia Unirea.

Nini Popescu și Roberto Alecsandru printre achizițiile Petrolului

Printre cei care au apărut în tricoul Petrolului s-au numărat, ca titulari, și tinerii Roberto Alecsandru și Nini Popescu, ultima dată la Juventus București, respectiv Gloria Buzău. Cei doi jucători formați de Petrolul vor rămâne la echipa ploieșteană pentru a pune umărul la promovarea în Liga 3. Popescu speră să primească drept de joc chiar de săptămâna aceasta, după nefericita experiență de la Buzău, unde a fost suspendat în urma „scandalului pariurilor”.

„Evoluția noastră a fost una modestă și era de așteptat, fiind la final de cantonament s-a instalat o stare de oboseală, iar fotbaliștii noștri nu s-au angrenat așa cum ne-am fi dorit la joc. Meciul a fost echilibrat, ploieștenii au primit cadou acel penalty și au câștigat. Am folosit două echipe echilibrate, cu mulți jucători tineri, de la viitorul amical în prima repriză va intra în teren o echipă apropiată de cea pe care o vom folosi în partidele oficiale”, a declarat antrenorul Alin Pânzaru.

Petrolul 52 Ploiești – Dacia Unirea Brăila 2-1
Khali 55′, Jipa 90′ – pen. / C. Neagu 85′

Petrolul, repriza I: Marinică – Olaru, R. Alecsandru, D. Chiriță, Velisar – Butufei – N. Popescu, Catană, G. Păun, D. Gheorghe – Vintilă
Petrolul, repriza a II-a: Chiș – Oae, R. Alecsandru, Crăciun, Al. Radu – Nițescu – Iancu, Khali, Hillion, Pătrașcu (Carlos 70) – Jipa
Antrenor: Octavian Grigore

Dacia Unirea, repriza I: Popa – Niță, Moglan, Ghiocel, Stănciulescu – Iosofache, D. Oprea, Adăscăliței, Ciucureanu – Mucuță, Calu
Dacia Unirea, repriza a II-a: Mitrea – Ed. Oprea, Puia, L. Ivan, Necoară – Hagianu, P. Ioan, Roșoagă, C. Neagu – Pușcașu, M. Iordache
Antrenor: Alin Pânzaru

Brăilenii au următorul meci amical programat pe 8 februarie, de la ora 11:00, pe stadionul Siderurgistul din Galați, cu Metalul Buzău, apoi, pe 11 februarie, întâlnesc Olimpia Râmnicu Sărat, pe 15 februarie pe Unirea Slobozia, iar pe 18 februarie de Dunărea Călărași.

De partea cealaltă, Petrolul joacă următorul meci de verificare miercuri, pe terenul sintetic de la Parcul Municipal „Ploiești Vest”, de la ora 15:30, în compania Petrolistului Boldești. Până la reluarea campionatului, ploieștenii vor mai juca cu Unirea Slobozia și Flacăra Moreni, în vreme ce testul cu Unirea Bascov a picat, după ce argeșenii ar fi pus condiția ca meciul să se joace pe „Ilie Oană”.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: FB FC Petrolul

Marius ANGHEL 06 Feb. 2017, 14:50 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă