VIDEO | CSM pierde cu Rapid. Vâlcenii au punctat printr-un junior, giuleștenii prin două achiziții noi

CSM Râmnicu Vâlcea a suferit sâmbătă, la Măciuca, primul eșec din amicalele verii, 1-2 cu Rapid București.

Testul dintre CSM Râmnicu Vâlcea și Rapid București s-a desfășurat pe stadionul Damila, din Măciuca, unde, sâmbătă, s-au serbat zilele comunei.
CSM-ul a început bine și Firțulescu a bătut periculos o lovitură liberă, dar portarul Pulpo a scos de lângă bară. Vâlcea a deschis scorul prin juniorul Robert Bratu, în minutul 8, după un corner bătut de Firțulescu. Giuleștenii, cu mulți stranieri pe teren, au egalat prin Adrian Avrămia în minutul 30, după o centrare de pe flancul drept. În partea secundă, Staicu a scăpat singur spre poarta oaspeților, a lobat mingea peste portar, dar un fundaș feroviar a salvat de pe linia porții.

Victoria Rapidului s-a conturat în minutul 61, când Patrick N”Koyi (foto) a preluat de lângă Cucui, a rămas singur cu Fildan și a marcat.

După joc, cele două echipe au servit masa împreună la Pensiunea Elena, un stabiliment de patru stele, care aparține finanțatorilor echipei CSM, frații Nițu.

Antrenorul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Alexandru Pelici a fost mulțumit de testul cu Rapid. „Ne-am ridicat în multe momente la nivelul Rapidului, chiar dacă giuleștenii au avut o dominare ca și posesie și inițiativă. În prima repriză, noi am fost echipa reactivă, cel puțin în prima repriză, dar ne-a ieșit ce ne-am propus. Am mai avut ocazii pe lângă gol, am avut șansa să facem noi 2-1, dar, din păcate, aceeași fază, trasă la indigo, la poarta noastră, a fost gol. Poate dacă Staicu era mai inspirat, conduceam noi cu 2-1 și poate că altfel s-ar fi scris istoria acestui meci. A fost un joc foarte bun pentru noi, am întâlnit o echipă de tradiție din fotbalul românesc îi mulțumim că a acceptat să vină aici. Mult succes Rapidului în campania lor pentru promovare și de revenire acolo unde le este locul” a declarat Alex Pelici pentru TV Vâlcea 1.

La primul său gol pentru CSM, juniorul Robert Bratu poate fi una din surprizele vâlcenilor pentru sezonul viitor. „Pentru mine, este un lucru foarte important că am reușit să marchez, dar trebuie să rămân modest în continuare. Toate merg bine, chiar dacă am pierdut testul cu Rapid,  cred că echipa a jucat foarte bine. Campionatul este pe cale să înceapă și sper să o ținem tot așa. Va fi foarte greu pentru mine să fiu titular,  sunt născut în 97, dar voi încerca” a spus Bratu la postul TV.

Ultimele două amicale ale verii pentru CSM sunt programate pe 19 august, în Zăvoi, cu SCM Pitești, și pe 22 august, în deplasare, la Clinceni.

CSM Râmnicu Vâlcea – Rapid București 1-2 (1-1)
Stadion Măciuca, spectatori 1.500
Au marcat: R. Bratu 8 / Avrămia 30,  N”Koyi 61

CSM: Fildan – Pîrvulescu, Bratu, I. Stoica, Al. Ionescu – Iordache, A. Neagoe – OCt. Vasile, Ludușan, Firțulescu – M. Staicu. Au mai jucat: Dozescu, B. Geantă, Deaconescu, Cucui, A, Marin, M. Ion, Dumitrașcu, Voinea, Georgescu, Preda, Piscanu, Ștefan și Petrescu. Antrenor Alexandru Pelici

Rapid: Pulpo – Kusnir, Robuste, Avrămia, Josl – Luque, Raiciu, Moke – Tudoran, N”Koyi, Jeslinek. Au mai jucat: Oltean, Trandu, I. Popa, Al. Mitu, Cioablă, Monzo, Neculai, Embalo și A. Stancu. Antrenor Florin Marin.

Pe banca de rezerve a echipei bucureștene s-a aflat și fundașul spaniol Ferran Monzo Gimenez (22 de ani), venit în această săptămână de la Doxa Katokopia. Din lot au lipsit Andrei Cerlincă, Virgil Drăghia, Vasile Nicolae, Mădălin Martin și George Ganea, toți recuperându-se după anumite probleme de sănătate, însă ei vor fi apți de joc pentru partida din prima etapă, împotriva echipei CS Balotești, din data de 29 august.

Articol scris de Adi Georgescu
Video: Paul Mocanu
Foto: CSM Râmnicu Vâlcea / Facebook

Pe aceeași temă