Victoriile se obțin cu goluri, nu cu ratări. Bacăul a marcat de trei ori, Brăila a irosit un penalty și a nimerit transversala

Mihai Andries 16 Feb. 2015, 16:50 Pregătiri, amicale

Amicalul disputat sâmbătă pe sinteticul stadionului Siderurgistul din Galați a adus față în față două colege de serie, aflate în stadii diferite ale pregătirii, CF Brăila și SC Bacău. Elevii lui Cristi Popovici, cu un lot întărit substanțial în această iarnă, comparativ cu mutările de trupe ale brăilenilor, și-au adjudecat victoria la capătul unui meci atractiv, cu destule evenimente la ambele porți.

Brăilenii au ratat un penalty în minutul 3

Nici nu s-au așezat bine în teren cele două echipe că Adrian Cojocaru a indicat spre punctul cu var al careului băcăuan, la o fază la care Petean a șutat spre poarta adversă și mingea l-a lovit în mână pe Lozneanu. Din păcate pentru brăileni, Petrariu a ghicit colțul pe care a șutat Onofraș și a scos cu o paradă de excepție.

Elevii lui Alin Pânzaru au mai testat poarta lui Petrariu și apoi a lui Oltean (intrat între buturi în minutul 30), însă fără rezultat pe tabelă. Scăpați fără gol încasat, băcăuanii au lovit când nu se aștepta nimeni. O lovitură liberă executată foarte bine de Bogdan Rusu de la circa 22 de metri, lateral dreapta, l-a păcălit pe Mitrea, nu înainte de a fi atinsă de Curiliuc. Era minutul 36 și până la pauză am mai consemnat ratarea lui Bogdan Ungureanu, care a deviat pe lângă centrarea lui Ghiocel și apoi transversala prin Pușcașu.

Executați în șase minute

Pauza nu a fost un sfetnic bun pentru echipa de pe Dunăre, care a primit două goluri pe niște greșeli elementare. Mai întâi, un corner al brăilenilor executat destul de modest a dus la un contraatac al adversarilor prin noul intrat Andrei Pavel, care a slalomat până în careul lui Leu, unde l-a servit ideal pe Hurdubei pentru 2-0. Trecuseră doar trei minute de la reluarea meciului și, după alte trei, deja era 3-0. O minge pierdută în propria jumătate de către brăileni s-a continuat cu o pasă ideală în spatele fundașilor centrali, care au fost imobili la această fază, iar Andrei Pavel a lobat excelent mingea peste Leu.

Brăila, suferindă în fața porții adverse

Pe fondul schimbărilor efectuate încă de la pauză, cât și pe parcursul reprizei secunde, băcăuanii au redus turația motoarelor mulțumiți de avantajul consistent. Hurdubei a fost la un pas de 4-0, dar Leu și-a salvat echipa cu șansă, pentru ca apoi alb-albaștrii să forțeze măcar înscrierea golului de onoare.

În ultimele 20 de minute, fără o minte limpede la mijloc, acolo unde Olenic s-a achitat bine de sarcinile sale la închidere, dar nu a fost omul potrivit pentru a da pasa decisivă, atacul a fost și el la pământ. Ndigwe a alergat mult și prost, Nicoliță a fost o umbră, în timp ce Spătaru s-a zbătut pe flancul drept, dar centrările sale nu au avut de către cine să fie valorificate, așa că cel de-al treilea portar folosit de băcăuani în acest meci, Emilian Savu, nu a avut emoții decât la o singură fază.

VEZI MAI MULTE IMAGINI DE LA DUELUL DINTRE CF BRĂ‚ILA ȘI SC BACĂ‚U

Ambele echipe vor juca din nou miercuri, atunci când brăilenii se vor deplasa la Călărași, pentru a se duela cu Dunărea, liderul seriei a doua din Liga 3, în timp ce Bacăul va juca la Piatra Neamț, pe sinteticul complexului Cehlăul, contra colegei de serie, Rapid CFR Suceava

CF BRĂ‚ILA – SC BACĂ‚U 0-3 (0-1) Curiliuc 36, Hurdubei 48, A. Pavel 51

Brăila: Cr. Mitrea – D. Spiridon, Bârsănel, Necoară, Ghiocel – L. Ivan, Pușcașu, Petean – M. Dima, B. Ungureanu, Onofraș. Au mai jucat Șt. Leu – B. Spătaru, S. Nicoliță, Stănciulescu, Al. Niță, A. Radu, Olenic, Ndigwe, G. Iordache
Antrenor Alin Pânzaru

SC Bacău: Petrariu – Mihălăchioaie, Lozneanu, I. Ursu, Drugă – Adăscăliței – Țuțu, Căinari, Curiliuc – B. Rusu, C. Neagu. Au mai jucat Oltean, Em. Savu – Burcă, L. Dumitriu, A. Pavel, Hurdubei, Luncanu, Taban, Sascău, Strugariu, Vraciu, Vl. Pavel
Antrenor Cristi Popovici

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 16 Feb. 2015, 16:50 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă