Victorie și remiză pentru UTA în amicalele cu ACS Poli

Marius ANGHEL 18 Aug. 2016, 12:05 Pregătiri, amicale

UTA și ACS Poli au legat două amicale miercuri seară pe terenul din Sânicolau Mic. Primul dintre ele, între echipele Under 19, a fost câștigat de arădeni cu 3-1. Varga (care apoi avea să fie eliminat de pe teren ), D. Lazăr și Toma, aceștia din urmă din penalty-urile obținute de Toma și Adam, au fost marcatorii alb-roșiilor, în timp ce pentru oaspeți a înscris Sârbu.

Stanciu – Gabor, D. Lazăr, Rogojan, Ciucifara – Vasile, Brănișteanu – Mager, Toma, Varga – Țurcanu, plus Mureșan, Curta, Savin, Adam, L. Bodri, A. Bodri, T. Bodri a fost echipa aliniată de UTA.

A urmat întrecere rezervată formațiilor de tineret rezerve, ce se vor reîntâlni și în noul sezon de Liga a 3-a. Au evoluat și câteva „piese grele”, Smaranda, Poparadu sau Vasi la Poli, respectiv Petre, Vlad, Covaci sau noul portar al arădenilor, Alex Barna.

Meciul a debutat cu un gol anulat pe motiv de offside la Pădurariu, după care Gîrbiță și mai ales Petre, care a scăpat singur în careu, dar a tras peste, i-au dat ceva emoții lui Smaranda. La mijlocul primei părți, Iova l-a faultat în careu pe Vasi, iar Bîrnoi a tras la vinclu de la punctul cu var. Gazdele nu au avut replica și repriza s-a încheiat la 0-1.

Aruncând și forte proaspete în teren, antrenorii Oprescu, Păcurar, Ungur și Sin au obținut un joc ceva mai consistent din partea elevilor lor. Egalarea a venit în minutul 64, din partea lui Adi Petre, care șutat frumos la colțul scurt de la 19 metri. 12 minute mai târziu, Istrate a executat pe coluț scurt o lovitură de pe partea stânga, Smaranda respingând cu un ultim efort. Ultimele 20 de minute au fost pe contre, ritmul păstrându-se destul de bun, dar ocaziile clare de gol au lipsit. Scor final: 1-1.

UTA II: Barna – Iova (60 Moza), Celea, Wild, Gîrbiță – Coadă (46 Pop), Copaci – Stahl (60 Ghergar), Covaci (46 Istrate), Vlad (65 Mandache) – Petre (65 Ghiughiuș).
ACS Poli II: Smaranda – Haruț, Pochințu, Fridrich, Csuy (55 Filip) – Vasi (46 Popan), Oprea, Poparadu, Velcotă – Bîrnoi, Pădurariu.

Păcurar: „Suntem la etapa de omogenizare, dar la UTA II prioritate au mereu jucătorii de la prima echipă”

De nicio o lună de zile, clubul UTA a optat oficial și pentru varianta înscrierii în Liga a 3-a. În acest fel, fotbaliștii care nu prind jocuri în eșalonul secund au șansa să evolueze la un nivel destul de bun, însă există și șansa celor tineri sau celor care nu intră de la începutul sezonului în vederile lui Roland Nagy să demonstreze că pot fi oricând soluții mai sus.

O „repetiție” în acest sens s-a făcut chiar în amicalul de ieri seară cu ACS Poli. De la primă echipă au sosit Petre (suspendat cu Brăila), Celea, Vlad, Stahl sau Copaci, plus portarul Alex Barna, care și-a oficializat chiar ieri, printr-un contract valabil până în vara anului 2018, dar eu existat și destui pretendenți în lotul de 20-22 de sub comanda lui Nagy și Todea. „După o perioadă mai solicitantă din punct de vedere fizic, am schimbat și calitatea adversarilor din amicale. De acum, intenționăm să jucăm împotriva unor echipe mai bune, iar ACS Poli face parte din această categorie. Timișorenii au dat o replică bună, ritmul jocului a fost ridicat, cred că ambele formații au făcut un antrenament util. Scorul are mai puțină importanță, tot ceea ce contează este ca fotbaliștii din circuitul primei echipe să aibă jocuri în picioare, iar, apoi, să mai lucrăm la închegarea relațiilor de joc. Totodată, cei care vin din spate și aspiră la Liga 2-a au ocazia să arate ce pot. Azi chiar s-au putut atinge ambele aspecte, fiindcă și Poli a aliniat o formație asemănătoare cu a noastră, cu rezerve de la prima echipă, dar și tineri de la a doua”, a menționat Cristian Păcurar, antrenor la UTA II, alături de Dan Oprescu, Adi Ungur și Vasile Sin.

Chiar miercuri, Federația a anunțat că noua ediție de campionat a Ligii a 3-a va începe pe 2 septembrie și nu pe 26 august, cum se stabilise inițial. „Pentru noi e bine că s-a amânat startul, fiindcă, practic, suntem o echipă nou formată. Prea puțini jucători de anul trecut din Liga a 4-a se mai regăsesc acum la UTA II, un staff tehnic aproape în întregime schimbat, iar nivelul de competiție a devenit mai bun. E normal să avem nevoie de timp să ne omogenizăm, suntem la această etapă, dar, insist pe un lucru. Avem comunicare permanentă cu Roland Nagy și Cristi Todea, ei decid pentru jucătorii pe care îi antrenează la prima echipă și îi mai trimit când e cazul pentru jocuri amicale sau oficiale la noi. Până la urmă, știm exact care e rolul unei echipe satelit și nu ne abatem de la el”, a adăugat profesorul Păcurar, fost „secund” la prima echipă.

CITEȘTE și: UTA își ia „stranieri” până în 21 de ani. Care sunt cei 7 fotbaliști care aspiră la un tricou la prima echipă?

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 18 Aug. 2016, 12:05 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă