Victorie și două remize pentru ASU Poli în amicalele din weekend. Timișorenii sunt nemulțumiți că startul Ligii 2 a fost amânat

Marius ANGHEL 25 Jul. 2016, 17:59 Pregătiri, amicale

Trei meciuri amicale au susținut jucătorii lui ASU Poli în weekendul ce tocmai a trecut. Sâmbătă au fost gazda meciului revanșă cu Szeged 2011, iar duminică s-au deplasat în Banatul sârbesc pentru două jocuri a câte 45 de minute, cu Radnicki Sutjeska și Naftagas Boka, într-un triunghiular. O victorie și două egaluri au fost rezultatele înregistrate de jucătorii lui Sorin Brîndescu.

Mitrea a evitat înfrângerea în testul cu Szeged

Sâmbătă, ASU Poli a terminat la egalitate cu Szeged 2011, scor 1-1, un progres făcut de timișoreni după ce în urmă cu zece zile pierdeau la scor de neprezentare în Ungaria. Maghiarii au deschis scorul în minutul 22, după ce Constantinescu (9) a lovit bara, iar ASU a egalat imediat la lovitura de cap a lui Blănaru (26). În minutul 82, oaspeții au beneficiat de un penalty, după ce Mitrea l-a faultat în careu pe Balogh, însă portarul timișorenilor s-a revanșat și a apărat lovitura de pedeapsă.

Sorin Brîndescu s-a declarat în mare pare mulțumit de jocul prestat de elevii săi. „M-a mulțumit parțial jocul de astăzi. Ne preocupă să creștem în joc, să evoluăm din ce în ce mai bine, iar acesta e un aspect pozitiv. Încă nu avem ritm de campionat, dar probabil și căldura și-a pus amprenta pe joc și poate că a apărut și o demoralizare din cauza deciziei federației de a amâna startul campionatului. Noi așa am calculat, ca săptămâna viitoare să fim în plentitudinea forțelor. Vom fi, dar nu știm pentru ce… Primul 11 nu e bătut în cuie. Le-am și spus băieților, totul depinde de randamentul din teren. Fiecare jucător trebuie să se lupte pentru postul în echipă și să dea maximum din ceea ce poate. Individualitatea lor contează doar atunci când e eficientă în interesul echipei”, a declarat, citat de druckeria.ro, Brîndescu.

VEZI o GALERIE FOTO de la meciul cu Szeged

Antrenorul lui ASU e nemulțumit de decizia Comitetului Executiv al FRF de a amâna cu o săptămână startul campionatului în Liga 2. „Sunt foarte dezamăgit de decizia Federației. Nu știm ce vom face până peste două săptămâni, când începe campionatul. Vreau să punctez acest lucru, cred că nu își dau seama cei din Comitetul Executiv cât rău a făcut fotbalului această decizie. Dăm dovadă de o maximă neseriozitate… Nu putem atrage lângă noi spectatori și oameni potenți din punct de vedere financiar, care să susțină acest fenomen, atâta vreme cât noi, cei din interior, arătăm că nu putem să respectăm niște reguli pe care tot noi le facem. Sunt foarte dezamăgit de această decizie și încă nici nu mi-am creionat programul… De fapt, programul pentru săptămâna viitoare era făcut, iar acum va trebui să schimb și structura antrenamentelor, absolut tot… Nici nu știu dacă mai avem cu cine să facem un meci amical. Poate cea mai bună decizie ar fi să plecăm în vacanță, pentru că acolo ne-a trimis Federația, iar apoi să cerem să jucăm în prima etapă la Constanța, pentru a putea veni direct de pe plajă”, a mai spus Brîndescu.

Victorie și egal în Banatul sârbesc

Duminică, timișorenii s-au deplasat la Sutjeska, în Banatul sârbesc, acolo unde au participat la un triunghiular. Alb-violeții au evoluat câte o repriză împotriva a două formații de ligă inferioară din Serbia, divizionara a patra Radnicki Sutjeska și gruparea de eșalonul cinci Naftagas Boka. În aceste întâlniri, antrenorul Sorin Brîndescu a folosit jucătorii pe care i-a utilizat mai puțin în partidele precedente.

În primele 45 de minute, elevii lui Sorin Brîndescu au evoluat împotriva gazdei acestui triunghiular, Radnicki Sutjeska. O mai veche cunoștință a alb-violeților, care se mai duelaseră cu echipa care l-a lansat pe Dejan Govedarica și în iarnă, la Timișoara.

În prima partidă a triunghiularului de la Sutjeska, timișorenii au trecut cu 2-0 de Radnicki, prin reușitele lui Marco Giuricici (4) și Artur Teuț (40), în timp ce în repriza a doua, în fața celor de la Naftagas Boka, nu s-a reușit niciun gol (0-0), cu toate că adversarul era din liga a cincea.

ASU Politehnica a evoluat în cele două teste în formula Gakos – Motreanu, Telescu, D. Constantinescu, Niță – Stancu – Peter, Giuricici, Băban, Ghinescu – Teuț. Au mai intrat Todorov, Blănaru și Stefanovici.

Antrenorul lui ASU Poli a spus că scopul celor două teste din Serbia a fost atins. „Ne-a preocupat posesia, nici terenul nu a fost foarte bun, astfel că am căutat să nu ne accidentăm. Ne-am dorit ca și jucătorii care au evoluat mai puțin să prindă și ei 90 de minute, ceea ce s-a și întâmplat. Puteam avea poate mai multe reușite în aceste două reprize. Partea bună a fost că am avut posesie, am dominat, am pasat, deși e clar că adversarii ne-au fost net inferiori. A fost mai degrabă un meci de vacanță, dacă tot declaram că ar fi bine să plecăm în vacanță după amânarea startului campionatului”, a declarat, citat de druckeria.ro, Sorin Brîndescu, care a mai spus că echipa sa nu va mai juca niciun amical până la startul campionatului Ligii 2.

Foto: Emanuel Titus Iliesi (druckeria.ro)

Marius ANGHEL 25 Jul. 2016, 17:59 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă