Victorie răsunătoare pentru Ripensia în primul amical al iernii. UTA BD, „întoarsă” de roș-galbeni în partea secundă

Ripensia Timișoara a obținut, vineri, o victorie frumoasă în primul test al iernii, unul desfășurat pe terenul arădenilor de la UTA Bătrâna Doamnă. Formația gazdă a condus cu 2-0 la pauză, dar elevii lui Radu Suciu a reușit o revenire spectaculoasă pe fondul schimbărilor și s-a impus cu 4-2.

UTA BD a deschis scorul oarecum contrar cursului jocului prin vedeta ei Sorin Strătilă, care a marcat în minutul 23. Tot în prima repriză fostul dinamovist a fost protagonistul unor momente rare pe terenul de fotbal, fie și în ligile inferioare. A obținut două penalty-uri în două minute. Pe primul l-a ratat, mingea i-a revenit din bară, a marcat apoi, dar golul a fost anulat corect pe motiv de offside. Al doilea a fost transformat în schimb, dar de către colegul Adrian Voicu. Pe teren în prima repriză la alb-roșii s-a aflat și un alt nume important, Adrian Piț.

Partea a doua a aparținut apoi total vizitatorilor. „Ripi” a redus din diferență prin Rațiu, pentru ca apoi Mediop să readucă echilibrul pe tabelă (2-2). A venit apoi rândul lui Raul Briciu să înscrie, pentru ca același jucător senegalez al timișorenilor să stabilească scorul final al întâlnirii.

Nagy: „E și oboseală, dar nu căutăm scuze”

Roland Nagy, antrenorul echipei din Liga 3, nu face o tragedie din acest eșec, însă își avertizează jucătorii. Tehnicianul a dat vina și pe oboseala de după terminarea cantonamentului de la Moneasa.

„O înfrângere, după o a doua repriză destul de șifonată, în care am lăsat de dorit și am luat goluri de începători. Sigur, e și oboseală, dar nu căutăm scuze, unii trebuie să se gândească bine că trebuie să fim omniprezenți în retur, ca prestație și ca atitudine. Nu trebuie să facem o tragedie, de luni trecem înapoi la muncă, trebuie să dăm continuitate la ce s-a făcut la Moneasa. N-am fost adeptul acestui joc, dar era planificat de mult timp. Una peste alta, toți trebuie să-și dea seama cu adevărat de tot ce ne așteaptă în retur și de ce vrem să realizăm”, a spus Nagy pentru sportarad.ro.

Ripensia va susține un nou test sâmbătă, de această dată pe „sinteticul” de lângă „Dan Păltinișanu”. Adversarul roș-galbenilor va fi Recolta Stoicănești, echipă de tradiție din județul Olt. De partea cealaltă, utiștii o vor întâlni miercuri la Șiria pe ACS Poli. Până atunci, arădenii sunt liberi până luni după amiază, când revin la antrenamente.

UTA BD: Bodea – Voicu, Botiș, Blănaru, Burlă – Strătilă, Tudor, Chindriș, Piț – Rus, Ousmane. Repriza a doua: Bodea – Wild, Cotoc, Filaret, Suslak – Prună, Dobrean, Copil, Vlad – Bulza, Hlistei. Antrenor: Roland Nagy.

FC Ripensia: Carlaonț – Nohai, Firuț, Ciobai, C. Toma – Francescu, Ștoi – Rațiu, Ungureanu, Ad. Popa – Barburescu. Repriza a doua: Rădulescu – Luca, Ciobai, Solomon, C. Toma – Zaluschi, Vasilcin – Mediop, Briciu, Bobină – Rațiu. Manager: Radu Suciu.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)
Foto: Sport Arad

Pe aceeași temă