Victorie pentru moral

Marius ANGHEL 26 Aug. 2013, 12:29 Pregătiri, amicale
Victorie pentru moral

După ce a rămas fără al doilea antrenor principal – Mugur Cornățeanu fiind demis săptămâna trecută, Fortuna a găsit un amical „de rodaj” înaintea startului în noul sezon, adversara fiind una destul de modestă – „satelitul” Concordiei Chiajna.

A fost un meci în care gazdele s-au impus până la urmă, după ratări cât pentru cinci partide, jocul arătând o formație Fortuna care încă se caută, din multe puncte de vedere – lot, strategie, bancă tehnică!

Încă din startul partidei, jucătorii Fortunei s-au instalat în jumătatea ilfovenilor, ratând ocazii bune de a marca prin Antohi (7, 13), V. Munteanu (14) și Chelaru (15). Pe fondul acestui joc bun, fotbaliștii prahoveni sunt prinși descoperiți în apărare, iar pasa lui Alexe este fructificată de Beca, jucător care marchează cu un șut pe sub portarul Hintașcu (22). Peste alte două minute, scorul putea fi 2-0, dar lovitura de cap expediată de prahoveanul Bojoacă (fost la CSM Câmpina, în sezonul trecut) nu a adus golul în tabăra ilfovenilor.

Până la finele primelor 45 de minute, Fortuna a mai ratat două șanse de a marca, prin V. Munteanu (33) și Antohi (35), acești doi jucători hărțuind, în permanență, defensiva oaspeților.

După doar cinci minute de la reluare, V. Munteanu a restabilit egalitatea, la o fază în care a făcut ce a vrut cu jucătorii adverși. La scorul de 1-1, vizitatorii au avut șansa celui de-al doilea gol, dar șutul expediat de Crăciun a nimerit bara laterală a porții apărate de Stroescu. După acest moment, prahovenii și-au exasperat conducătorii, ratând din orice poziție. Chelaru (60 – șut în bara transversală), deja amintitul V. Munteanu (63), antrenorul-jucător Vișan (77 și 85) au fost jucătorii Fortunei care și-au trecut în cont cele mai mari ocazii de a marca. Atunci când meciul părea că se îndreaptă spre un rezultat de egalitate, Păiuș a scos un penalti, fiind agățat în careu de un apărător, iar Vali Munteanu a reușit „dubla”, transformând, lejer, lovitura de pedeapsă.

A fost, așadar, 2-1 pentru AFC Fortuna, la capătul unui meci care a consemnat câteva lucruri interesante privind lotul de jucători.

Astfel, între titulari s-a regăsit și Valentin Savu – fost jucător la Conpet și Unirea Câmpina, care se transferase, vara aceasta, la Dinamo II. Acesta a fost folosit ca fundaș stânga, dând oarecare satisfacție, iar cum Fortuna mai are nevoie de cel puțin un jucător de valoare „under 21″, el este, se pare, una dintre soluții. Au mai fost testați Petculescu (ex Târgoviște și Motru), dar acesta a venit cu mult „bagaj” în plus, kilogramele împiedicându-l să arate prea multe, dar și un junior ex-petrolist – Dumitrache, tot cu șanse mici de a continua.

Antrenor, probabil până mâine!

Președintele Virgil Munteanu a asistat, alături de patronul Fortunei – Radu Călin, la acest amical, declarând: „Sper ca până marți (n.n.-mâine) să avem un antrenor principal și să debutăm cu dreptul în noul sezon. Vom juca pe un teren sintetic, vom vedea ce va fi. Pot să vă spun că am reînceput negocieri pentru aducerea de noi jucători, una dintre mișcările vizate fiind aducerea mijlocașului Negură, care s-a pregătit cu noi la începutul antrenamentelor”.

Două cuvinte și despre baza sportivă din Poiana Câmpina, pe care Fortuna o îmbunătățește constant, gazonul fiind perfect, precum și tribunele și vestiarele „de divizia B”, chiar în timpul amicalului de sâmbătă fiind tăiate și plutele bătrâne din jurul arenei, care arată acum din ce în ce mai cochetă.

„Dilema” Schuller

Jucătorul cumpărat de Radu Călin cu 30.000 de euro de la Unirea Alba Iulia, la începutul anului – Eduard Schuller, nu s-a aflat nici măcar în tribune la acest amical, situația sa fiind una cu semne de întrebare. Oficial, acesta are probleme medicale, neoficial, se spune că internaționalul de juniori este ca și plecat de la Fortuna, el părând o investiție ratată deocamdată, ca și altele, din păcate, pentru gruparea prahoveană.

AFC Fortuna – Concordia II Chiajna 2-1 (0-1)
Stadion: „Fortuna”, Poiana Câmpina. Spectatori: circa 50. Au marcat: V. Munteanu (50, 87-penalti) / Beca (22).

AFC Fortuna: Hintașcu – B. Șandru, M. Marin (cpt), A. Gheorghe, V. Savu – Crosman, Minciună – V. Munteanu, Antohi, Stăncescu – Chelaru. Au mai jucat: Stroescu – Mureșan, Vișan, Caramalău, Petculescu, Filip, Păiuș, Taciuc, Dumitrache. Antrenor interimar: Marius Vișan.

Concordia II: M. Ion (cpt) – Calu, Albu, Bojoacă, Alexe – Bâlgiu, Fota, Anghel, Jugăstreanu – Beca, Militaru. Au mai evoluat: Voicu – Dinișel, Simidreanu, Hrostea, Zaharia, Ciumalenco, Crăciun. Antrenor: George Mărculescu.

Arbitri: Andrei Moroiță (Ploiești) – Valentin Dumitru (Gherghița) și Cristinel Damian (Slănic).
Avertismente: Minciună (40)/Anghel (38), Hrostea (55).

Articol scris de Marian DIMA și Cristi DAMIAN

Marius ANGHEL 26 Aug. 2013, 12:29 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă