Victorie pe zăpadă!

08 Feb. 2012, 19:44 Pregătiri, amicale

FC Hunedoara a bifat prima victorie în jocurile test la finalul unui meci pe care antrenorul Aurel Șunda la catalogat ca fiind „neconcludent”.

Gruparea de Liga a III-a, FC Hunedoara a spart gheața în amicale! „Alb-albaștrii” au învins, astăzi, cu scorul de 3 la 1, la pauză 1 la 0, formația Europa Alba Iulia (locul 2 în Liga a IV-a Alba).

„Dublă” Trășcan

Golurile „alb-albaștrilor” au fost marcate de Lucian Todea, în prima repriză, din lovitură de la 11 metri scoasă de noua achiziție a Hunedoarei, Ovidiu Istinie (25) și Ovidiu Trășcan de două ori, după pauză – în minutul 70, cu latul din centrul careului și în minutul 80, cu capul din centrarea lui Paul Păcurar de la colțul terenului. Oaspeții au redus din diferență prin Alexandru Popa la ultima fază a meciului. Jocul s-a disputat pe terenul de zgură din Complexul Sportiv „Michael Klein” din Hunedoara acoperit în întregime de un strat consistent de zăpadă.

FC Hunedoara, două echipe într-un meci

Antrenorul lui FC Hunedoara, Aurel Șunda a trimis în teren două formule diferite de echipă, câte una în fiecare repriză, iar la final a fost zgârcit în declarații.
„A fost un test neconcludent din cauza suprafeței de joc acoperită de zăpadă. O primă repriză în care am marcat un singur gol și acela din penalty iar în cea secundă am mai dat încă două goluri dar am și primit unul. La pauză le-am cerut băieților să se respecte mai mult ei înșiși, să nu creadă că este destul doar să intre pe teren pentru a obține victoria indiferent de valoarea adversarului. În concluzie, mai avem mult, foarte mult de lucru”, a spus Șunda.

În prima repriză arbitrul divizionar Denis Haidiner a eliminat trei jucători de la Alba Iulia: Circov, Ponoran și Bratima care imediat au fost înlocuiți de tehnicianul Alexandru Hăncaș cu alți jucători din lotul Europei.

Al treilea test în week-end

FC Hunedoara a susține următorul joc amical sâmbătă, în deplasare, la Național Sebiș (locul 12 cu 16 puncte în C5). În primul test, pe care la susținut în timpul cantonamentului centralizat de la Băile Herculane, FC Hunedoara a fost învinsă, scor 0-1, de Nova Becicherecu Mic (locul 13 în C5).

Achizițiile la vedere

Cei aproximativ 100 de spectatori hunedoreni care au ținută să îi vadă la lucru pe „alb-albaștrii” pentru prima dată în 2012 au făcut cunoștință, indirect, și cu cei zece jucători transferați în această iarnă de FC Hunedoara:
Bier, Vodiță, Robert Cristian, Jitaru și Ovidiu Istinie în prima repriză respectiv, Mușuroaia, Cloșcă, Roiu, Janos Vajda și Vintilă în partea a doua. Noutățile de ultimă oră sunt: Robert Cristian și Janos Vajda (ambii ex-Arieșul Turda, B2) care au sosit la Hunedoara la începutul săptămânii.

FC Hunedoara – albastru- 3 (1)
R1: A. Ilie – Marcu, Bier, Cuciula, Vodiță – R. Cristian, Dimcea, R. Munteanu – L. Todea, Jitaru – Ov. Istinie.
R 2: Simeni (Băeșu) – Vintilă, Mușuroaie, Cloșcă, B. Roiu – P. Păcurar, Benea, J. Vajda, Trășcan – M. Șandor, D. Grigore.
Antrenor: Aurel Șunda.

Europa Alba Iulia – negru- 1 (0)
Cotoară – Oara, Cecălcean, Andrea, Circov – Al. Apetrei, Bratima, Hârceagă, Ponoran – M. Cristea, Cr. Bălaș. Au mai jucat: Ștef – Ov. Moldovan, B. Cristea, Vozar, Haiduc, Al. Gherman și Al. Popa.

Au marcat: L. Todea (25-pen.), Trășcan (70, 80)/Al. Popa (90).
Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara).

Articol scris de Sami Tamaș
Foto: Cristi Vatavu (Ziarul Hunedoreanului)

08 Feb. 2012, 19:44 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă