Victorie la a patra încercare! Dacia Unirea a reușit să se impună într-un amical, cu o echipă modestă din Liga 3

Marius ANGHEL 05 Feb. 2018, 11:50 Pregătiri, amicale
Victorie la a patra încercare!** Dacia Unirea a reușit să se impună într-un amical, cu o echipă modestă din Liga 3

Cel de-al patrulea amical disputat în această iarnă de Dacia Unirea s-a încheiat cu un succes. Brăilenii s-au impus, sâmbătă, cu 3-0, în fața ocupantei locului 9 din Seria a 2-a a Ligii 3, CSM Râmnicu Sărat. La pauză, jucătorii lui Alin Pânzaru au avut doar un avantaj minim, de un gol, în fața unei adversare care are în componența lotului, în majoritate, juniori născuți între anii 2000 și 2003.

Până atunci, Dacia Unirea pierduse amicalele cu CS Afumași (1-2), Chindia Târgoviște (0-1) și Sporting Liești (0-1).

Amicalul cu buzoienii, care a avut loc pe terenul cu iarbă sintetică Dunărea, din Galați, a început cu câte o ocazie de fiecare parte irosite de Sima, pentru Dacia Unirea, respectiv Bobe, pentru echipa adversă. Formația din Liga a 2-a a controlat jocul, dar Manea a șutat pe lângă poartă, iar la capătul primului sfert de oră, mingea șutată de Cubleșan a fost reținută de portarul Cătălin Nițache.

Singurul gol al primei reprize a fost marcat în minutul 22 de noua achiziție Marian Anghelina, după un corner executat de Manea și o reluare a lui Hamza, la care portarul Nițache a respins mingea greșit. Cubleșan (34) ar fi putut mări avantajul formației brăilene, însă a șutat slab și Nițache a parat mingea. Putea fi 1-1 la ultima fază a primei reprize dacă Țicrea nu ar fi avut o intervenție salvatoare la mingea șutată de antrenorul formației vizitatoare, Marius Tîrîlă.

În repriza a doua, Marius Tîrîlă și Sorin Bodoc au rulat întreg lotul, fapt ce i-a permis echipei brăilene să mai înscrie de două ori, prin Hamza și Jurgen Dushkaj, acesta din urmă fiind un atacant albanez de la Sporting Liești. Și echipa din Râmnicu Sărat ar fi putut înscrie o dată prin Burghelea, în minutul 62.

Dacia Unirea, prima repriză: Țicrea – Gab. Niță, Ghiocel, Hamza, Sima – Anghelina, Stănciulescu – A. Manea, Ol. Bucur, Cubleșan – Banyoi
Dacia Unirea, repriza a doua: Chirilă – Gîț, Hamza (Puia 60′), Țăranu, Nicola – Vitan (Coteț 75′), Olenic, M. Dima, Dushkaj – Ciucureanu, Al. Pop

Pe 7 februarie, Dacia Unirea va susține un nou test amical, pe stadionul Siderurgistul din Galați, cu SC Oțelul Galați, echipă de Liga 3.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 05 Feb. 2018, 11:50 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă