Victorie cu emoții după o primă repriză excelentă

03 Mar. 2012, 17:11 Pregătiri, amicale

Echipa emblemă a Aradului nu reușește să-și găsească cadența de la un meci la altul, pentru ca în amicalul de sâmbătă dimineață să fluctueze de la o repriză la alta. Dacă sâmbăta trecută, UTA a făcut un meci destul de bun contra celor de la Honved, la mijlocul săptămânii s-a împierdicat de modesta Flacăra Făget, iar în compania echipei lui Cristi Sculici să arate două fețe. În primele 45 de minute, „alb-roșii” își încununau prestația consistentă punând pe tabelă un sec 3-0, însă, la reluare, lucrurile s-au întors cu 180 de grade și divizionara a treia a fost la un pas să obțină o nesperată remiză.

Fiindcă Smaranda, Hidișan și Galanis s-au confruntat cu accidentări ușoare, antrenorii arădeni au apelat la Cioară, Bucur și Miron, ca variante pentru o așa-zisă formulă de joc ideală, cum pe banda stângă a fost încercat cuplul Siminic – Neagu. După cum spuneam, „Bătrâna Doamnă” a intrat foarte bine în joc și șarjele ofensive s-au concretizat în minutul 9. Purece a profitat de eroarea lui Istin și l-a executat pe Rusu din 12 metri. Același tânăr mijlocaș al „textiliștilor” a fost implicat și în golul de 2-0. Florin Purece a tras în bară din unghi, mingea a ajuns la Calvin, care a catapultat balonul pe colțul lung, la paianjenul porții adverse. UTA a continuat să „macine” jocul, masând-o pe Vladimirescu în propria jumătate și după 27 minute conducea la scor de neprezentare. Ignea a trimis o pasă filtrantă în adâncime, Miron a fost mai rapid decât Rusu (care s-a accidentat la genunchi la această fază) și a trimis cu exteriorul în poarta goală. Nou intrat pe gazon, Bak a mai avut destul de lucru în fața utiștilor, dar scorul la pauză a rămas neschimbat: 3-0.

Modificările din garnitura UTA-ei au provocat și schimbarea la față a formației lui Nagy, care a încasat foarte ușor două goluri până în minutul 55. Mai întâi, Rus i-a luat fața lui Manea și a trimis în cros, cu capul, pe colțul lung al porții lui Amadio. Apoi, centrarea lui Georgiu a fost reluată, tot cu capul, de Banilievici la colțul scurt. Italianul a fost foarte supărat pe fundașii săi, care s-au mai lăsat depășiți în două ocazii, însă Rus și mai ales Homorogan au ratat golul egalizator din poziții foarte bune. În atac, „alb-roșii” au fost opriți în câteva ocazii (în două total eronat) din drumul spre gol de asistentul Puicea, prilej cu care utiștii, în frunte cu antrenorul Nagy și căpitanul Mara, i-au contestat îndelung pe „fluierașii” partidei. Cei doi le-au avut destule de reproșat și fotbaliștilor îmbrăcați în roșu, care au făcut o a doua repriză modestă, încheiată, totuși, cu o mare ratare în dreptul lui Capătă.

Până la urmă, echipa fanion a câștigat amicalul cu CS Vladimirescu cu un singur diferență, așa cum s-a întâmplat și la începutul perioadei de pregătiri, când scorul a fost 2-1.

UTA: Cioară (46 Amadio) – Calvin (46 Manea), Pocuca (60 Pascariu), Gligor, Siminic (46 Nădăban) – Purece, Ignea (60 Varga), Bucur (46 Bălan), Neagu (75 Siminic) – Mara – Miron (46 Sitoe, 78 Capătă).

Vladimirescu: Rusu (28 Bak, 60 Mitrea) – Coca, Sighete, Tudoroiu (46 Mirciov), Istin (30 Banilievici) – Kocsis, Petrescu, Ciubăncan, Cozea (46 Georgiu) – Rus (75 Homorogan), Alin Mihai (46 Negru).

Arbitri: Radu Bîtea – Ciprian Mocan, Claudiu Puicea.

Sursa: Sport Arad

03 Mar. 2012, 17:11 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă