Victorie clară pentru FC Bihor în fața băimărenilor

07 Mar. 2012, 17:49 Pregătiri, amicale
Victorie clară pentru FC Bihor** în fața băimărenilor

FC Bihor și-a continuat miercuri seria jocurilor amicale din acastă iarnă cu un meci de verificare susținut la Salonta pe terenul sintetic al bazei sportive Liberty, în compania băimărenlor de la FC Maramureș.

Deși inițial partida trebuia să debuteze de la ora 12, din cauza faptului că echipa maramureșeană a întârzâiat, partida a debutat cu o oră mai târziu.

Meciul a început foarte bine pentru „roș-albaștri”, care în primele 20 de minute și-au dominat clar adversarul, băimărenii cu greu reușind să facă față incursiunilor elevilor antrenorului Stelian Farcău, care 5 minute mai târziu au reușit să deschidă scorul însă, printr-un frumos șut pe jos, la colțul lung de la marginea careului, a lui Sulea.

Dominarea bihoreană a fost concretizată încă o dată pe tabela de marcaj în minutul 36, când Bârză a marcat și a dus scorul la 2-0, după un șut la colțul lung din interiorul careului.

Din păcate, Bârză, accidentat în urma unui duel cu Fritea încă din debutul confruntării nu a mai putut continua, fiind înlocuit la pauză cu Mărkuș.

Repriza a doua a fost ceva mai echilibrată, cu echipa oaspete mult mai îndrăzneață și periculoasă, dar tot orădenii au fost cei care au controlat jocul. Nu s-a mai înscris, astfel că s-a încheiat 2-0, cu o victorie meritată pentru gazde, dar care putea fi mult mai clară după aspectul jocului și raportul ocaziilor la cele două porți.

„În meciul acesta ne-am apropiat de ceea ce așteptăm și în campionat, din toate punctele de vedere, a relațiilor de joc, a eforului depus și a atitudinii. Sper ca după această victorie moralul echipei să fie mai bun. A fost un test util, cu o colegă de serie”, a declarat după joc antrenorul Stelian Farcău, nemulțumit totuși de ocaziile ratate, mai ales în prima jumătate de oră ale echipei sale.

În meciul cu băimărenii, FC Bihor a evoluat în formula: Fildan – Moraru (min. 74 Zanardini), Oltean (min. 46 Deaconescu), Petrache (min. 83 S. Matei), Lupu (min. 74 Diarra) – Florean (min. 62 Bic), Selagea (min. 62 M. Popa), Coroian (min. 52 Danci), Bârză (min. 46 Sorian) – Birtalan (min. 62 Fl. Pop), Sulea (min. 46 Mărkuș).

La rândul său, antrenorul principal al maramureșenilor, Romulus Buia, a trimis în teren următoarea echipă: Lovasz (min. 86 Barbur) – Duruș, Hodor (min. 58 Istrofor), Sidney Faye, Del Rossa – P. Achim (min. 46 Berki), Fritea, Daminuță (min. 39 Urs), V. Pop (min. 80 S. Feraru) – Gego (min. 46 Dragoș), Tănase (min. 58 M. Feraru).

Pentru băimăreni acesta a fost al doilea joc susținut în condiții normale în confruntările amicale din această iarnă, în afară de partida de la Cluj, tehnicianul Romulus Buia plângânu-se că a disputat jocuri doar pe terenuri înghețate sau acoperite cu zăpadă.

De asemenenea, condițiile de pregătire de la Baia Mare din această perioadă au fost destul de precare, după cum susține tehnicianul Buia, de multe ori, jucătorii săi fiind nevoiți să se antreneze prin parcuri.

Pentru FC Bihor va urma sâmbătă un nou joc, de această dată pe iarbă, la Valea lui Mihai, în compania echipei locale de ligă a III-a, Unirea, meci care va debuta de la ora 13.

Sursa: FC Bihor

07 Mar. 2012, 17:49 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă