Victorie categorică la Pipera. Juventus, set la 1 cu puștimea lui Hagi

Mihai Andries 11 Aug. 2014, 21:27 Pregătiri, amicale
Victorie categorică la Pipera.** Juventus, set la 1 cu puștimea lui Hagi

Juventus București a disputat sâmbătă, la Pipera, un meci de pregătire cu echipa secundă a Viitorului Constanța, clubul patronat de Gheorghe Hagi. Din punctul de vedere al rezultatului, întâlnirea nu a avut istoric. Până la pauza de apă, Juventus a dat scorului proporții de forfait, într-un interval de zece minute. În minutul 10, Bustea a trimis un șut caracteristic la vinclu din afara careului, imparabil pentru majoritatea portarilor, iar apoi a pasat decisiv în adâncime pentru Renato Bălan, mijlocașul reușind să își depășească adversarul direct și să trimită plasat în poartă.

Căpitanul a fost coautor și la golul de 3-0. De această dată, la capătul pasei s-a aflat Cioran, atacantul preferând colțul scurt pentru a-și trece numele pe lista marcatorilor. A patra reușită a purtat semnătura lui Ardelean, cu cinci minute înainte de pauză. Mijlocașul s-a debarasat de un adversar în afara careului, și-a pregătit scurt șutul și a trimis puternic spre poartă. Cu toată opoziția portarului gazdelor, mingea a lovit bara laterală și a intrat în plasă. În ultimul minut al primei reprize, Viitorul a punctat pentru onoare la capătul unei faze bine lucrate, prin care fundașii centrali au fost scoși din dispozitiv. Perianu, rămas singur cu adversarul, avea puține opțiuni și nu a putut para șutul la colțul lung.

VEZI O AMPLĂ‚ GALERIE FOTO DE LA VIITORUL II – JUVENTUS 1-6

După repriza încheiată cu 1-4, Bogdan Vintilă a schimbat practic toată echipa. Eugen Trică a schimbat la pauză portarul și atacanții, iar până la final doar fundașii centrali au rămas pe teren. Începutul reprizei secunde a fost oarecum controlat de gazde, prin prisma inițiativei, dar fără ca Viitorul să îi creeze mari emoții lui Mihalcea. De altfel, ultimele două goluri ale întâlnirii au fost marcate după ce au fost epuizate toate schimbările. Mai întâi, Stănescu (70) a trimis plasat la colțul lung de la 16 metri, iar Cl. Ștefan (85) a stabilit scorul final, după ce a depășit portarul și a finalizat din apropierea punctului de la 11 metri.

În această partidă, Eugen Trică nu l-a putut utiliza pe Florin Cazan, convocat la lotul național, dar a mai testat doi jucători veniți în probe. Ușor-ușor, post cu post, tehnicianul rezolvă problemele cu care s-a confruntat în primele săptămâni de pregătire. Evident, nu se poate vorbi încă de o echipă competitivă, deoarece relațiile de joc se consolidează în timp, însă se poate spune că echipa are un important potențial de creștere valorică. Mai ales că obiectivul declarat al lui Eugen Trică este să creeze un lot alcătuit în principal din jucători tineri și foarte tineri, capabil să facă față competiției în Liga 2, nu doar la nivelul eșalonului trei, în care activează momentan Juventus.

JUVENTUS: Perianu – Dinu, Răducu, Stoica, Al. Trică – R. Bălan, Ardelean, Cincă, M. Bălan – Bustea, Cioran
Au mai jucat: Mihalcea – Cl. Ștefan, R. Stănescu, Nica, Costache, Rîpanu, Sima, Dincă
Antrenor: Eugen Trică

Sursa: Juventus București

Mihai Andries 11 Aug. 2014, 21:27 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă