Victorie categorică în primul amical al verii pentru SC Bacău

Sport Club Bacău a disputat sâmbătă dimineață, pe stadionul „Letea”, primul joc de verificare al verii, în compania concitadinei Aerostar. Antrenorul Viorel Tănase i-a rulat pe toți jucătorii valizi pe care i-a avut la dispoziție, aceștia dovedind o surprinzătoare poftă de joc, ținând cont de problemele cu care se confruntă gruparea băcăuană. De altfel, în condițiile în care președintele Liviu Goian se află după gratii, niciunul dintre ceilalți membri ai conducerii Asociației Sport Club Bacău n-a venit la meci.

În ceea ce privește partida cu Aerostar, elevii lui „Tase” au avut în față o apărare vraiște, în fața căreia au marcat de opt ori. Surprinzător vizavi de concepțiile etalate în sezonul trecut, Tănase i-a aliniat în primul 11 pe internaționalul U18 Alexandru Belecciu și pe vârful de atac Cătălin Curiliuc, jucători ținuți inexplicabil pe bară în campionatul precedent. Ambii au avut evoluții bune, Curiliuc înscriind de două ori în primele 45 de minute, după două pase primite de la Hurdubei și B. Ungureanu. A fost 3-0 la pauză, datorită șutului plasat de la 16 metri al lui Taban.

În mitanul secund, a ieșit la rampă cel mai slab om al returului, Bogdan Rusu, acesta speculând toate oportunitățile pe care i le-a oferit o defensivă adversă de-a dreptul caraghioasă. Vârful Sport Clubului a punctat de 4 ori, tabela fiind închisă la 8-0 de Andrei Întuneric, care a deviat balonul în plasă din 3 metri, după un corner.

SPORT CLUB BACĂ‚U
AEROSTAR BACĂ‚U
8-0 (3-0)

Curiliuc (9, 23), Taban (17), B. Rusu (55, 56, 65, 69), Întuneric (85)

SC Bacău (repriza I): Petrariu – Luncanu, Lozneanu, Belecciu, Sascău – Husein, Taban, Țuțu, Hurdubei – B. Ungureanu, Curiliuc.
SC Bacău (repriza a II-a): Oltean – Mihălăchioae, Adăscăliței, Burcă, A. Popa (Artenie 66) – Strugariu, Întuneric, Dumitriu, Miron – B. Rusu, Predoiu.

Aerostar: Petrache – S. Ichim, Patriche, Măgirescu, Dobârceanu – Leonte, Apostu, Furtună, Sârbu – Cr. Ilie, Irimia. Au mai jucat: Bicleanu, R. Gheorghe, Ardei, Ghindea, Lucaci, Lădaru, Doni, Zarzu, Nuțu, Negru, G Ichim și Bălan. Antrenor: Cornel Elisei.

Articol și foto de Horia ALEXOAE

Pe aceeași temă