Velcea laudă Ripensia: „Adversarul a fost de Liga a III-a ca structură și joc”

Marius ANGHEL 15 Nov. 2012, 14:49 Pregătiri, amicale

Deși ACS Poli a învins doar cu 1-0 pe Ripensia, grupare ce evoluează în Campionatul Municipal. Antrenorul echipei din eșalonul secund a apreciat că adversarii au o valoare care o recomandă pentru eșaloanele superioare. Valentin Velcea vrea să continue tradiția amicalelor cu echipele din zonă, pe care le vede ca posibile pepiniere pentru trupa de pe „Dan Păltinișanu”.

„Mă bucur că am reușit să legăm al doilea meci. Să facem returul pe terenul nostru. Am întâlnit un adversar bine așezat, demn de apreciat. Această relaționere cu echipele din zonă e benefică… Mă bucur că Ripensia are un proiect frumos, așa cum e și al nostru. Le doresc promovări succesive. Să fie o forță a fotbalului timișorean. Cu echipe precum Ripensia, CFR, ASU, UMT dacă mai era, aria de selecție ar fi foarte mare. Nu ne oprim aici, dacă nu ne invită alte echipe mai mici, vom face noi primul pas”, a declarat Velcea.

ACS Poli, ocupă locul 2 în B2, la doar un punct în spatele liderului în urma retragerii Sibiului, echipă pe care trebuia să o întâlnească în următoarea etapă. Tehnicianul timișorean a încercat în această perioadă de pauză forțată din campionat să-și țină elevii concentrați cu un fotbal competitiv. „Se va reconfigura și clasamentul. Nu se pune problema să dorim răul altuia, scade puțin intensitatea campionatului. Consider că prin aceste jocuri, echipa a parcurs două săptămâni cu o încărcătură, chiar dacă adversarul a fost din Liga a VI-a, a fost de-a treia ca structură și joc”, a adăugat Valentin Velcea.

Întrebat dacă fostul atacant al lui Poli, Gueye Mansour, care se află la capătul contractului cu Ordabasy (Kazahstan), și care a fost prezent pe margine la partida cu Ripensia, reprezintă un posibil transfer, Velcea a răspuns: „Mansour a fost la noi. Perioada de transferuri e din decembrie. Încercăm să achiziționăm niște jucători în anumite poziții. Nu putem vorbi acum, jucătorii sunt angrenați în competiții cu echipele lor. Mai sunt și banii asupra cărora nu avem control”.

Radu Suciu: „Jucătorii au venit de la servici, de la școală”

Fostul portar al Politehnicii, Radu Suciu, actualul manager al lui „Ripi”, s-a declarat mulțumit de jucătorii roș-galbeni, mai ales că mulți dintre ei au și un job sau urmează cursuri, pe lângă activitatea de fotbalist.

„Ne simțim onorați. Putem să verificăm capacitatea echipei. Vrem să promovăm treptat, putem vedea astfel pe cine vom conta în viitor. E clar că Poli e echipa numărul 1 a orașului. Jucătorii au venit de la servici, de la școală, au abordat jocul cu seriozitate, ambiție, au dat tot ce au avut mai bun. Nouă, rezultatul ne dă încredere”, a declarat Suciu.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Marius ANGHEL 15 Nov. 2012, 14:49 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă