Vâlcea câștigă jocul cu Vișina Nouă, însă nu convinge în ofensivă

Cu spectrul insolvenței în față, CSM Râmnicu Vâlcea a câștigat ultimul amical înainte de startul sezonului, 1-0 în Zăvoi cu Vișina Nouă.

Datoriile imputate din perioada 2009-2013 de raportul preliminar al Fiscului, însumate la circa 600 mii euro, nu apasă deocamdată asupra echipei pregătite de Erik Lincar. Vâlcea a dominat clar disputa cu echipa de Ligă a III-a Vișina Nouă, dar i-a lipsit eficiența în fața porții. Unica reușită a meciului a venit în minutul 26, după o pasă de excepție a lui Câju, finalizată elegant de Vlad Munteanu II. În finalul primei părți, Neagu și  Deaconescu au ratat golul al doilea.

CSM a dominat și partea secundă, în care Neagu și Samson au irosit alte două ocazii imense. Cei 200 de suporteri s-au amuzat la maxim după ce arbitrul Buși a arătat cartonașul roșu unui jucător al oaspeților, acesta s-a dus pe bancă, și-a schimbat tricoul și a vrut să revină pe teren. Arbitrul vâlcean a sesizat însă „diversiunea” oaspeților și nu a permis revenirea în joc a fotbalistului care tocmai încasase cartonașul roșu.

În ultimul minut al meciului, Vișina Nouă a fost la un pas de egalare, când un șut de la distanță a fost bâlbăit de portarul Fejer și mingea a lovit transversala. S-a terminat însă 1-0 pentru CSM, dar marile emoții ale Vâlcii sunt legate de anunțata intrare în insolvență.

Cu o săptămână înainte de startul sezonului, Erik Lincar pare să fii stabilit echipa de start pe care o va utiliza în prima etapă, la Pâncota. Lincar a folosit și astăzi aceeași echipă utilizată în precedentul amical, la Piatra Olt, cu căpitanul Ionuț Stoica urcat în linia de mijloc și cu juniorul revenit de la Caransebeș, Al. Ionescu propulsat din fundaș stânga în postura de vârf lateral.

Pregătirea debutului campionatului ar putea fi perturbată de luni, când Apavil a anunțat că va sista apa la Stadionul Municipal.

CSM Râmnicu Vâlcea: D. Popescu – Samson, Deaconescu, Izvoranu, Briceag – Vl. Munteanu II, I. Stoica, Câju – Neagu, Codin, Al. Ionescu. Au mai jucat Fejer, B. Geantă, Nkongue, Coman, Ov. Popescu, I. Stancu.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Pe aceeași temă