Vâlcea a câștigat testul cu FC Clinceni cu un gol marcat după o eroare a portarului Marinescu. Ce spun Pelici și Balint

Vâlcea a câștigat testul cu FC Clinceni cu un gol marcat după o eroare a portarului Marinescu.** Ce spun Pelici și Balint

Pe un teren foarte bun, cel de la Curtea de Argeș, FC Academica Clinceni a dominat, sâmbătă, la amiază, primul sfert de oră al amicalului cu CSM Râmnicu Vâlcea, apoi echipa olteană a jucat mai bine. A rezultat un meci echilibrat, frumos, cu ocazii de ambele părți, dar cu succesul la limită al vâlcenilor, scor 1-0.

CSM a deschis scorul chiar înaintea pauzei, când, după un corner executat de Firțulescu, mingea scăpată de portarul Marinescu a ajuns într-un grup de jucători și Dâlbea (41), pe fază, a împins-o în plasă, cu toată opoziția lui Nițu. Oltenii au mai avut o ocazie mare, dar Georgescu a ratat singur cu portarul. Ilfovenii au avut și eu o șansă mare de gol, în statul meciului, atunci când Grigorie a scăpat singur cu Fildan, însă a tras în el.

După pauză, ambii antrenori au făcut multe schimbări, dar jocul a rămas animat. CSM și-a mai trecut în cont câteva ocazii prin Trabalka, una dintre ele parată de tânărul Horia Iancu în situație de unu contra unu. În finalul jocului, Alex Ionescu a părăsit terenul accidentat, însă se speră ca lovitura să fie una ușoară.

„Am făcut joc bun, am avut multe situații de gol. Sunt mulțumit, dar mă îngrijorează că nu marcăm din poziții clare, am avut situații de unu la unu cu portarul și am ratat în câteva rânduri. Nu găsim încă decizia corectă la finalizare, să fructificăm situațiile create, dar, spre deosebire de meciul de Cugir, am avut atitudine bună. Mai avem două săptămâni să reglăm ce mai e de corectat” a declarat antrenorul vâlcenilor, Alexandru Pelici.

„Am întâlnit astăzi o echipă foarte bine organizată, foarte reactivă, care știam că ne va pune probleme pe tranziția lor pozitivă. Am avut multe momente de posesie, dar am fost sterili, nu am reușit să și concretizăm această posesie. Din păcate, meciul a fost decis de o greșeală personală, și chiar dacă a fost doar un meci amical, le-am și spus băieților că trebuie să fim mult mai responsabili în absolut orice facem pe teren! Mai avem multe lucruri de pus la punct, multe lucruri de reglat, sper să înțeleagă toți jucătorii că o atitudine de suficiență este extrem de păguboasă pentru noi în acest moment”, a spus și antrenorul Clinceniului, Laszlo Balint.

CSM Râmnicu Vâlcea: Fildan – Oct. Vasile, Pîrvulescu, I. Stoica, Dumitrașcu – Dâlbea, L. Iordache – Firțulescu, Cl. Ștefan, Georgescu – C-tin. Stoica. Au mai jucat: Al. Ionescu, Aug. Voinea, Trabalka, A. Neagoe, Bg. Geantă, Piscanu, Artean, Samson, I. Marian, Bratu

FC Academica Clinceni: Marinescu (H. Iancu ’46) – Vențer, A. Nițu, Dobrosavlevici (Cherteș ’83), Fl. Ștefan (Pham Huy ’60) – Olariu, Bruno Martins (Al. Neagu ’46) – C. Gheorghe (V. Budeanu ’72), Șt. Grigorie (Antohi ’46), Benzar (Cr. Matei ’75) – Kuku (L. Ganea ’46 / Fl. Budeanu ’78).

Miercuri, CSM Râmnicu Vâlcea va disputa un nou amical, în Zăvoi, cu Juventus București, în care tehnicianul Alexandru Pelici va miza pe jucătorii care au evoluat mai puțin în jocul de la Curtea de Argeș.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă