Utiștii au trecut la scor de tenis de adversarul bihorean. „E bine că marcăm mult, dar suntem nemulțumiți că am luat gol”

Marius ANGHEL 31 Jan. 2016, 17:48 Pregătiri, amicale

UTA Bătrâna Doamnă a reușit să obțină din nou un rezultat pozitiv cu multe goluri marcate într-o dispută amicală, 6-1 cu Crișul Sânandrei. Totuși, partida care a început la ora 13, a avut un start diferit față de raportul de forțe din teren. Se înfruntau, până la urmă, echipe despărțite de două eșaloane.

În minutul 16 oaspeții au reușit o fază extrem de frumoasă pe partea dreaptă, finalizată cu un șut perfect la colțul lung al porții apărate de către Anca-Trip. Arădenii au pus însă repede stăpânire pe joc și a urmat o sarabandă de ocazii la poarta bihorenilor, iar minutul 25 a adus golul egalizator. Strătilă a centrat în careu, Man i-a așezat balonul lui Rus care a înscris cu un șut din 7 metri. Zece minute mai târziu a venit și golul doi, după ce Strătilă a punctat cu o frumoasă lovitură de cap de la 12 metri în vinclu. După alte trei minute Man a înscris cu călcâiul din 5 metri după o frumoasă acțiune ofensivă a lui Rus.

Chiar dacă au schimbat garnitura la pauză, tot gazdele au fost la cârma disputei. La cinci minute de la reluare, Jorza și-a trecut numele pe lista marcatorilor cu un șut plasat de la 16 metri, pentru ca după alte cinci minute Curtuiuș să împingă mingea în plasă din șapte metri. Golul partidei i-a aparținut lui Copil. Mijlocașul ofensiv al „textiliștilor” a găsit vinclul cu o „torpilă” de la 25 de metri.

Astfel, UTA s-a impus cu scorul de 6-1 la capătul unei partide pe care, cu excepția primelor 20 de minute, a controlat-o cu autoritate.

UTA a evoluat în formula: Anca – Polgar, Manea, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș, Tănase, Hlistei – Rus, Man. La pauză au intrat în luptă Miron – Moza, Lazăr (Pîslaru), Mbambi, Dinculescu (Vlad) – Murakami, Jorza, Roman, Copil – Curtuiuș, Petre.

Todea: „E bine că marcăm mult, dar suntem nemulțumiți că am luat gol”

UTA a avut un start mai relaxat de partidă în disputa împotriva Sântandreiului, formație din Liga a IV-a Bihor, dar apoi a reacționat după golul primit și au punctat de șase ori, ratând și alte ocazii clare. Cu siguranță jocul ofensiv a funcționat, Strătilă, Hlistei și Rus arătând o formă bună în confruntarea cu cei de la Sânandrei.

„Suntem supărați că am primit gol, mai ales ținând cont de adversarul pe care l-am avut, unul de liga a patra. Nu aveam voie să primim astăzi gol, de fapt noi ne dorim ca în nicio partidă să nu scoatem mingea din poartă, dar în special cu astfel de adversari. Sigur, îmbucurător este faptul că am înscris din nou de multe ori, se confirmă că cele 34 de goluri marcate până acum în campionat nu au fost întâmplătoare. Pe faza ofensivă jucăm bine, stăm bine în teren, dar în apărare mai avem unele lucruri de pus la punct. Mai ales că vom ajunge în play-off, iar acolo vom întâlni adversari puternici, în fața cărora nu trebuie să primim gol. Contează ca în săptămânile rămase până la primul joc oficial să ne corectăm aceste greșeli din defensivă pentru a termina cu bine campionatul și să începem cu dreptul în play-off”, a declarat Cristi Todea, unul dintre „secunzii” lui Nagy la echipa fanion a Aradului.

Mbambi și Pîslaru, pe picior de plecare de la UTA

Cei doi jucători de profil defensiv care s-au alăturat lotului alb-roșu în această perioadă au șanse mici să rămână în lotul pentru liga secundă. Mbambi a fost folosit pe toată durata reprizei secunde a confruntării cu Sânandrei și a dovedit siguranță în axul defensiv, având și o reluare periculoasă cu capul în urma unui corner. Pîslaru a fost introdus pe final și nu s-a făcut remarcat cu nimic.

Chiar dacă nu a vrut să o spună direct Cristi Todea a fost tranșant în ceea ce privește viitorul celor doi fotbaliști: „Ne-ar fi plăcut să avem amicale cu adversari mai puternici în care să îi vedem, să ne demonstreze de ce sunt în stare. După un astfel de amical e greu să îți faci o părere, iar în această seară vom lua o decizie în ceea ce privește. În proporție de 70 – 80% însă noi știm deja ce vom face în legătură cu ei. Avem pe posturile pe care ei evoluează fotbaliști mai buni, de calitate și tineri, care sunt viitorul acestui club. Dar, repet, încă nu am luat o decizie definitivă în privința lor”.

Astfel, până în acest moment UTA rămâne doar cu Alin Roman ca și transfer extern pentru returul ligii secunde. Acesta a evoluat în repriza a doua a amicalului de sâmbătă, făcând pereche la centrul compartimentului median cu Jorza și a avut o evoluție mulțumitoare, căutând mereu să găsească pase filtrante pentru colegii din ofensivă.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 31 Jan. 2016, 17:48 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă