UTA zburdă în amicale! Cu NK Rogaska s-a impus la scor de tenis. Balint vrea mai mult: „Au fost momente când am fost superficiali la finalizare”

Marius ANGHEL 21 Jul. 2019, 22:01 Pregătiri, amicale

Până acum, exceptând nefericitele accidentări ale lui Rus (revenit deja în circuit) și Ciucur (absent până în octombrie-noiembrie), lucrurile par să meargă șnur la UTA sub comanda lui Laszlo Balint. Duminică, echipa arădeană a bifat cel de-al cincilea succes, din tot atâtea meciuri amicale disputate în această vară, având în față, e adevărat, o formație fără mari abilități din liga a doua slovenă. Pe terenul de la Rogla, unde „roș-albii” își desfășoară toate antrenamentele din cantonamentul sloven, NK Rogaska nu a avut nicio șansă în fața unei echipe cu mult chef de fotbal, foarte concentrată și tot mai încrezătoare în posibilitățile ei. UTA s-a impus cu 6-0.

Faza ofensivă e tot mai elaborată în tabăra arădeană, traseele se văd ceva, iar jucătorii se simt între ei, câteva dintre fazele testului de astăzi stând mărturie acestui lucru, scrie Sport Arad. În plus, toți cei trei atacanți de meserie din lotul „Bătrânei Doamne”, Rus, Khalaila și Buhăcianu marchează, golgheterul ediției trecute a ligii secunde reușind chiar „dubla” în această dimineață. Cu mențiunea că UTA a avut alte 10-11 ocazii clare de gol pe cât golurile marcate, prin aceiași Rus, Buhăcianu (3), Khalaila (2), dar și Șeroni (3, la fazele fixe), Oroian (2) și Ursu (transversală), vă prezentăm înșiruirea reușitelor „roș-albe” din cel de-al doilea meci de verificare din Slovenia:

1-0 (min. 4): Deschis de Tomozei, Rus a scăpat prin dreapta și a înscris pe lângă portar
2-0 (min. 27): Melinte trimite pe jos spre centru, Khalaila sare peste minge, continuă Buhăcianu, care face un un-doi cu Rus, apoi îl execută pe goalkeeperul sloven
3-0 (min. 47): Buhăcianu a pătruns prin dreapta și a tras pe jos, la colțul lung
4-0 (min. 65): Ilie verticalizează în zonă centrală, Miculescu prelungește pentru Khalaila, care, singur cu portarul înscrie al doilea său gol pentru arădeni, după cel cu Luceafărul
5-0 (min. 66): Isac recuperează la 25 de metri, pătrunde în suprafața de pedeapsă, de unde îl execută pe Vunderla
6-0 (min. 80): Lorenzi recuperează în centrul terenului, înșiră trei adversari și trimite pe lângă portar din marginea careului mare

Pe de altă parte, față de partida cu maghiarii de la Budaorsi, UTA a riscat ceva mai mult în defensivă, slovenii, care au disputat ultimul test înainte de a debuta în noua ediție de campionat, având și ei trei-patru ocazii bune de a înscrie. Romih chiar a lovit transversala la scorul de 1-0 pentru arădeni, Petrovici, Kuhar și, mai ales Janzek fiind și ei periculoși, în fața acestuia din urmă Opric având o intervenție providențială.

UTA: Fl. Iacob (Bolboașă 46′, Opric 75′) – Tomozei (Rz. Ivan 63′), Melinte (Fl. Ilie 63′), Șeroni (Salka 72′), Bg. Stancu (Deta 46′) – Hrezdac (Isac 63′), Cr. Pușcaș (Lorenzi 72′) – Khalaila (Vulturar 72′), Cip. Rus (Miculescu 46′), Oroian (Bustea 72′) – Buhăcianu (Oct. Ursu 72′)
Antrenor: Laszlo Balint

Balint: „Am progresat și pe partea presing în jumătatea adversă, dar am fost superficiali la finalizare”

Meciul cu NK Rogaska a marcat jumătatea cantonamentului de la Rogla, gazda UTA-ei până pe 27 iulie. Perioada de acumulare a mai conținut meciul de miercuri, 2-0 cu Budaörsi, iar la rând mai sunt încă două, cu Al Fateh (Arabia Saudită – prima ligă, pe 24 iulie, ora României 18:00) și ND Dravinja (Slovenia III, pe 26 iulie, ora României 18:30).

„Azi a fost un antrenament reușit, chiar dacă în compania unui adversar mai modest decât ne-am așteptat. E îmbucurător că băieții au reacționat bine, cel puțin pe momentele de posesie și atac. Pe lângă goluri ne-am creat o multitudine de alte posibilități de a marca, aici sunt nemulțumit puțin pentru că au fost momente când am fost superficiali la finalizare. Dar, pe undeva, e normal, suntem la jumătatea cantonamentului”, a remarcat antrenorul Laszlo Balint, citat de site-ul echipei UTA.

„Noi antrenăm să ajungem la cât mai multe situații de gol. Azi au marcat jucători din compartimentul ofensiv și din cel median, am progresat și pe partea presing în jumătatea adversă, două goluri așa s-au marcat, am avut ocazia să punem în practică ce exersăm la antrenamente”, a conchis antrenorul utist.

Miercuri, 24 iulie, arădenii întâlnesc formația saudită Al Fateh, care a susținut în această dimineață un antrenament chiar lângă terenul unde s-a disputat întâlnirea cu Rogaska.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 21 Jul. 2019, 22:01 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă