UTA, victorioasă la limită în amicalul cu Șoimii. Rus a marcat golul decisiv

Marius ANGHEL 30 Jul. 2015, 18:22 Pregătiri, amicale

Derby-ul amical al reprezentantelor Aradului în liga secundă, UTA Bătrâna Doamnă și Șoimii Pâncota, a strâns cam o sută de oameni în tribunele arenei din Podgoria. Amicalul disputat miercuri seara s-a încheiat cu victoria nou-promovatei, scor 1-0.

UTA a avut inițiativă în debut de meci, Gligor l-a deschis excelent pe Curtuiuș, atacantul a pătruns până în 8 metri, a căutat colțul lung, dar Sălăjan a intervenit și a deviat în lovitură de colț (4). Roș-albii au primit apoi o lovitură liberă de la 19 metri frontal, Burlă a tras violent, Sălăjan a scos de la rădăcina barei (9).

Alb-negrii au replicat. Mai întâi Doda a șutat din întoarcere, 17 metri ușor dreapta, Anca-Trip, venit de la Satu Mare, a fost atent (16). Apoi Oprea a inițiat o acțiune excelentă în banda dreaptă, i-a trimis lui Cuedan, mijlocașul a prelungit la Pirtea, stângaciul a ratat de puțin (20). Șoimii au trecut pe lângă gol la centrarea lui Pirtea de pe stânga, Oprea a reluat din mijlocul suprafeței de pedeapsă peste transversală (23).

Meciul a devenit aprig și a fost mereu stare de alertă, de fiecare parte. Faze de poartă n-au mai apărut, așa că la pauză s-a intrat cu 0-0.

Bordea, Pavel și Leucuța, în locurile lui Sălăjan, Fuchs respectiv Marin au intrat în echipa gazdă din minutul 46, în timp ce UTA îi are pe Anca-Trip – Polgar, Manea, Blănaru, Filaret – Prică, Sorian, Tănase, Burlă – Rus, Petre.

Petre a fost periculos în debut de act secund, cu un șut ce a ocolit puțin vinclul (49), apoi a speculat o minge greșită de mijlocul gazdelor, a pătruns spre careu și Bordea a fost nevoit să facă henț în afară (52). Lovitura liberă a executat-o Sorian, dar fără precizia din meciul trecut.

Roli Nagy a mutat cu foarte tinerii Ghiunghiuș și Costin, în locurile lui Polgar și Burlă, Ionuț Popa i-a dat drumul lui Gîlcă, în locul lui Pirtea (60).
O șansă mare a alb-negrilor a plecat de la centrarea lui Leucuța, pe care a reluat-o cu capul Gîlcă din colțul drept al suprafeței de poartă, Anca-Trip a scos de lângă bară în corner (68). Cu două minute înainte, Lazea intrase în locul lui Issa. Ionuț Popa a continuat mutările, Dubeștean și Dan i-au schimbat pe Rusu și Doda (72), Costa, Farcaș și Mitu le-au luat locurile lui Siminic, Oprea și Cuedan (74).

UTA s-a dezmorțit pe final! O pasă lungă, din zona centrului terenului, a fost urmărită de Cipri Rus, atacantul a trecut și de Bordea și a marcat în poarta goală, 0-1 (84)! Alb-negrii au căutat egalarea în ultimele secvențe, însă UTA a terminat învingătoare.

VEZI o GALERIE FOTO de la amical

Echipe de start

Șoimii: Sălăjan – Doda, Rusu, Pascariu, Siminic – Fuchs, Issa – Oprea, Cuedan, Pirtea – Marin

UTA: Anca-Trip – Polgar, Botiș, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș, Jorza, Vlad – Curtuiuș, Man

CITEȘTE și: Popa: „Ocazii mai multe decât UTA, în repriza a doua s-a resimțit oboseala”

Cristi Todea: „Suntem destul de mulțumiți, dar vrem un joc și mai plăcut, și mai consistent”

Pirtea, unul dintre pariurile Pîncotei: „Antrenorul îmi dă multă încredere, o să fac tot posibilul să-I confirm așteptările”

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 30 Jul. 2015, 18:22 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă