UTA, victorioasă în fața Lipovei, cu doi fundași marcatori. Păcurar: „Mai avem de muncit, în special la capitolul posesie cu progresie”

Marius ANGHEL 18 Feb. 2019, 16:06 Pregătiri, amicale

UTA a încheiat cu un succes seria meciurilor de verificare demarată exact în urmă cu o lună de zile cu eșecul (2-3) cu Elore Bekescsaba. Au urmat: 0-0 și 1-1 cu Szegedul, 3-1 cu Cermeiul, 1-1 cu Crișul Chișineu Criș și 0-1 cu Ripensia și, sâmbătă, 2-0 cu Șoimii Lipova. Fundașii El Hasni (10) și Cristian Melinte (42), acesta din urmă fiind utilizat mijlocaș la închidere de Ionuț Popa, au decis testul cu liderul Seriei a 4-a a Ligii 3, care nu a pus cu adevărat în pericol buturile lui Bodea și Zamfir.

Sâmbătă, de la ora 11:00, pe „Motorul” va ajunge Dacia Unirea Brăila, pentru primele puncte puse în joc în acest an pentru „Bătrâna Doamnă”. „Am făcut un joc reușit astăzi, folosind echipa care, în proporție de 70-80%, va fi pe teren și cu Brăila. Pe Ciprian Rus nu l-am folosit, pentru a-i putea vedea pe cei doi atacanți aflați în probe (n.r. – sârbul Basrak și argentinianul Cano). Este îmbucurător că nu am luat gol, dar este clar că mai avem de muncit, în special la capitolul posesie cu progresie. Am avut câteva ocazii destul de clare în ambele reprize, așa că, per total, a fost un meci reușit înainte de reînceperea meciurilor oficiale. De săptămâna viitoare, începem un ciclu normal înainte de un joc oficial, cu câte un antrenament zilnic, excepție fiind ziua de marți când avem două”, a menționat, citat de Sport Arad, Cristian Păcurar, antrenorul secund al UTA-ei.

Odată cu achiziția lui Ionuț Neagu, care și-a arătat calitatea în repriza bifată sâmbătă, gruparea arădeană mai rămâne interesată de un singur fotbalist pentru completarea lotului. „Mai căutăm un jucător ofensiv, un marcator. Încercăm să nu ne grăbim, deși suntem la limită cu timpul. Nu vrem să facem greșeli, suntem foarte atenți la ceea ce vine pentru a rămâne la echipă. Toți jucătorii aduși în probe a trebuit să îi vedem la meciuri pentru a-i testa. Rămâne să vedem ce decizie vom lua și cu cei doi atacanți care au împărțit azi câte o repriză, deocamdată nu ne putem pronunța pentru că am văzut prea puțin”, a adăugat Păcurar.

UTA i-a utilizat în acest test pe: Bodea (Zamfir 70) – Cr. Costin, El Hasni, Șeroni (R. Iuga 70), Copaci – I. Neagu (Coulibaly 46), Melinte (Hrezdac 70) – Stahl (Rz. Ivan 70), Miculescu (Cr. Matei 70), Kanda (D. Popa 70) – Basrak (Cano 46).

CITEȘTE și: „Bătrâna Doamnă”, în jurul lui Miculescu: „Mai trebuie să lucrăm cu el la finalizare”

Sabău: „Știm ce ne așteaptă în campionat și am încercat să facem pressing pentru a recupera cât mai multe mingi. Am dori să jucăm pe sintetic din retur”

Nu doar utiștii au făcut o repetiție pentru meciurile pe puncte în eșalonul secund, ci și partenerii lor de întrecere au avut ținte precise sâmbătă dimineață, pe „Motorul”. Șoimii Lipova a jucat deschis cu UTA, a utilizat în permanență doi atacanți, însă în careul advers a avut prea puțin succes în fața puternicilor El Hasni și Șeroni.

În ciuda eșecului cu 2-0, Flavius Sabău nu s-a arătat displăcut de cele văzute pe teren. „Am făcut o partidă destul de bună. Cel puțin în prima repriză am fost mulțumit, căci am făcut un pressing foarte bun. Am încercat să jucăm fotbal și nu să ne apărăm, pentru că știu ce ne așteaptă în campionat și anume echipe ce se vor apăra aglomerat. Va trebui să facem pressing foarte sus pentru a recupera cât mai multe mingi și asta am încercat să facem și astăzi. Eram conștient oarecum că vom fi surprinși pe contraatac, dar am vrut să văd și ce probleme avem la acest capitol. UTA și-a creat câteva situații bune pe contră. Așadar, în mare sunt mulțumit, cu excepția unor momente în repriza a doua în care mă așteptam să ținem presiunea precum am făcut-o în prima parte. E posibil ca și factorul fizic să fi intervenit în partea a doua, dar cred că factorul mental a fost cel mai important”, a considerat, citat de Sport Arad, antrenorul liderului Seriei a 4-a.

În amicalul cu UTA, Sabău i-a utilizat pe: D. Filip (Jianu 46) – Savin (Nagy 87), Calvin, Vasiu (Bercu 71), Burlă (Gherasim 59) – Istrate (Marton 68), Lazea, M. Popa, D. Rusu (Filimon 46) – Sulea (Banyoi 55), Trabalka (Stoin 82).

Bogdan Burlă s-a întors pe „Motorul” ca și adversar al UTA-ei, având șanse mari să prindă un tricou de titular la Lipova în returul campionatului. „Burlă e același jucător din tur, dar cu 11 kilograme în minus, lucru care s-a văzut. A ajuns destul de des astăzi să centreze, a furnizat 3-4 pase de foarte bună calitate. Încă am pretenția de la el să mai slăbească, iar dacă o va face va fi mult mai util echipei”, a adăugat tânărul tehnician.

De multe ori, Cristian Poiană a fost omul ultimei pase în prima parte a sezonului, iar absența sa (pentru încă o săptămână) se simte. „Poiană ne lipsește în joc pentru că face parte deja din angrenajul echipei și automatismele funcționează mult mai bine cu el pe teren. Cu toate astea, sunt mulțumit și de cum s-a integrat Florin Istrate într-o lună și jumătate. Nu e postul lui acolo, pe dreapta, l-am luat pentru cel de mijlocaș central, dar într-un caz de forță majoră îl pot folosi și acolo în bandă. Astăzi s-a descurcat mult mai bine decât în meciul cu Luceafărul, așadar e un progres”, mai crede Sabău.

Șoimii Lipova intenționează să-și dispute partidele oficiale din partea a doua a sezonului pe un teren sintetic, iar – deocamdată – varianta cea mai la îndemână ar fi „Motorul”, dacă „Șega” nu poate fi reomologat pentru Liga a 3-a. Ultima echipă ce a jucat în eșalonul trei acolo a fost Gloria în urmă cu 7 ani. „Eu aș vrea foarte mult să ne mutăm pe sintetic, pentru că știu ce înseamnă un adversar care se apără aglomerat. Cursivitatea în joc pe un teren sintetic e mult mai mare, cu siguranță vom avea nevoie de acest lucru în returul ce va urma. În tur, am pierdut unele puncte și din cauza terenului, cu Avrigul acasă de exemplu. Rămâne de văzut, eu i-am spus președintelui ce îmi doresc, sunt convins că va face tot posibilul pentru a-mi satisface dorințele. Dacă nu se va putea, sperăm să fie vreme bună, pentru că și terenul de la Pâncota este unul destul de bun atâta timp cât nu plouă”, a mai punctat Flavius Sabău.

Utiștii, prin vocea lui Cristi Păcurar, au avut și ei cuvinte de laudă pentru echipa ce i-ar putea însoți la anul în Liga 2-a, dacă ar menține media de puncte din tur. „Lipova a fost un adversar neașteptat de bun. Am auzit lucruri bune și până astăzi, felicit echipa și staff-ul Lipovei, am avut un adversar pe măsură. Dar, mi-au plăcut toate cele trei echipe din Liga a III-a pe care le-am întâlnit. Cermeiul și Lipova au un joc mai deschis, în timp ce Crișul joacă mai închis. Dacă ne uităm pe statistici, echipele ce primesc mai puține goluri au câștig de cauză și poate chiar promovează. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în retur, depinde și ce obiective au fiecare, sunt multe amănunte care pot face diferența. Lipova are o posesie încăntător de bună, iar Crișul o apărare la fel de bună. Oricum, în acest an vreau să merg la mai multe meciuri de Liga a III-a pentru a vedea ce putem să aducem de acolo la anul. Sezonul trecut a fost mai dificil pentru că eram mai puțini oameni în staff și fiecare avea atribuții mai multe, dar acum e și Valerio (n.a. Zuddas, noul preparator fizic al echipei) cu noi și ne împărțim mai bine munca”, a fost remarca „secundului” lui Ionuț Popa.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 18 Feb. 2019, 16:06 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă