UTA, tot mai aproape de adevăr! Trupa lui Cristi Todea a câștigat și a înscris tot patru goluri și în al doilea amical al săptămânii, cu Șoimii Lipova

Marius ANGHEL 07 Feb. 2018, 18:17 Pregătiri, amicale
UTA, tot mai aproape de adevăr!** Trupa lui Cristi Todea a câștigat și a înscris tot patru goluri și în al doilea amical al săptămânii, cu Șoimii Lipova

Al doilea amical al săptămânii pentru „Bătrâna Doamnă” s-a încheiat tot cu patru goluri în poarta adversarului. După divizionara a patra Unirea Sântana (4-3), astăzi a venit rândul celor de la Șoimii Lipova (4-0) să fie învinși de o „garnitură” apropiată de cea titulară a UTA-ei.

Revenită din cantonament la finalul săptămânii trecută, divizionara a treia nu a putut ține ritmul cu „roș-albii”, care au prestat, în general, un fotbal destul de bun și eficient. Amicalul de pe terenul din Sânnicolau Mic s-a disputat pe durata a 100 de minute.

„Bătrâna Doamnă” a început în atac și, după un cap peste al lui Hlistei și un șut de la distanță al lui Tănase prins de Iliescu, a deschis tabela. La capătul unei faze prelungite de atac, mingea a ajuns la 16 metri la Petra, acesta a evitat scurt doi adversari și a tras cu stângul la colțul scurt. Poiană putea aduce egalarea, dar finalizarea sa de la marginea careului s-a dus puțin pe lângă stâlpul din stânga lui Bodea. Ratarea lui Stahl (șut respins de pe linia porții de Vasiu) a anunțat golul doi chiar înainte de pauză. Buia a executat o lovitură liberă de pe dreapta, mingea a ajuns la colțul lung la R. Iuga, care a înscris din 4 metri cu toată opoziția lui Iliescu.

Utiștii parcă au legat jocul și mai bine după pauză, iar golul trei a venit ca o consecință firească. Stahl a croșetat un adversar pe dreapta, a centrat în careul mic, de unde Buia, nemarcat, a marcat cu dreptul: 3-0. Himcinschi putea înscrie golul de onoare pentru lipovani, după un cadou făcut de Manea, dar driblingul a fost previzibil și Barna a reținut balonul din picioarele sale. Fiindcă Toma a finalizat doar în transversală o pasă pe culoar a lui Hlistei, golul 4 a fost amânat până în minutul 90. Atunci, aceiași doi jucători au conlucrat la o fază de atac, dar de această dată Hlistei a găsit colțul lung al porții adverse, cu un șut din 14 metri ușor lateral stânga.

S-a încheiat 4-0 pentru „roș-albi”, care mai joacă și mâine, de la ora 12:00, la Chișineu Criș, cu liderul Ligii a 4-a Arad.

Todea: „Mai e timp să vedem la lucru unii jucători”

Cristi Todea a început partida cu un posibil prim „unsprezece” în meciurile oficiale, cu mențiunea că lângă Manea, în centrul defensivei, a apărut basarabeanul Roșca. Formula de joc aleasă a fost 4-2-3-1. „Este normal ca la această dată a pregătirii să avem format nucleul de jucători, dar mai e timp să vedem la lucru unii jucători. În funcție de cum se vor comporta ei în următoarele amicale, dar și la antrenamente, ne vom opri la lotul de 18-19, iar apoi la primii 11. Sunt parțial mulțumit de primele 15-20 de minute din repriza a doua, ce mi s-au părut cele mai bune din tot jocul. În prima parte, am jucat destul de static, cu siguranță este și o stare de încărcătură, mai ales că ieri am avut un antrenament destul de greu. Pe de altă parte, descurcându-se bine în repriza a doua și având un ritm de joc bun, băieții demonstrează că stau bine și din punct de vedere fizic”, a spus Cristian Todea, citat de Sport Arad.

Dacă în precedentele partide de verificare, exceptând returul cu Szegedul (gol Manea), golurile au fost opera atacanților, cu Lipova au marcat fundașul Iuga, „închizătorul” Petra și mijlocașii de creație Buia și Hlistei. „Cu siguranță, ne dorim ca jucători din toate compartimentele să finalizeze. Asta lucrăm și la antrenamente, la scheme de atac, mai ales că suntem conștienți că în meciurile oficiale adversarii își vor lua măsuri în special împotriva atacanților. Iar atunci trebuie să avem soluții, să venim și cu alți jucători, fundași, dar mai ales mijlocași la finalizare”, a mai precizat „Dulăul”.

UTA: Bodea (Barna 51) – R. Iuga, Al. Manea (Opriș 75), Roșca (Polgar 65), Dinculescu (Prună 80) – Petra (Jorza 80), I. Tănase – Stahl (A. Iuga 80), Buia (D. Toma 80), Hlistei – Curtuiuș (D. Popa 65)

Lipova: Iliescu (Bujor 70) – Iova (Turai 91), Calvin (Pașcu 51), Vasiu (Lupșe 63), Filimon (Stoian 91) – Dobrean (Kocsis 51), C. Poiană (Duță 70), S. Popa (Tiponuț 65) – Deta (D. Rus 51), Trabalka (Himcinschi 51), Vasinc.

Arbitri: Mircea Ardelean – Flavius Dreghici, Paul Ardelean.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 07 Feb. 2018, 18:17 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă