UTA și Luceafărul Oradea, egale într-un amical disputat la Arad! Golurile, marcate în ultimele minute. Ionuț Popa a testat și un atacant sârb

Marius ANGHEL 10 Feb. 2019, 12:19 Pregătiri, amicale
  • UTA, ocupanta locul 9 în Liga 2, și Luceafărului Oradea, a 14-a clasată, s-au întâlnit, sâmbătă, într-un amical desfășurat pe stadionul echipei arădene, Motorul, și care s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Cele două goluri ale meciului au fost reușite în ultimele minute, bihorenii fiind cei care au egalat.
  • În acest test, antrenorul Ionuț Popa a testat și un atacant sârb de 24 de ani, Andreja Lazovic, sosit la Arad în dimineața meciului. Ultima dată, acesta a evoluat în Belarus, la Gorodeya.

 

Prima ocazie a amicalului le-a aparținut oaspeților, fază la care s-a accidentat și portarul utist. Pop (12) a centrat de pe dreapta, Dulca a finalizat din 6 metri, însă Orlic a respins cu prețul unei accidentări la piept. În locul său intrând Bodea. Ulterior, după doar 23 de minute, Ionuț Popa a fost nevoit să facă încă două mutări din cauza accidentărilor resimțite. Matei și Kanda au ieșit șchiopătând, în locul lor intrând Popa și Isac.

Apoi s-a jucat pe contre. Pop (24) a trimis puțin peste vinclu dintr-o lovitură liberă de la 28 de metri, în timp ce șutul din unghi al lui Popa (25) a fost respins cu piciorul de Moga. Calugher (35) a fost și el aproape să înscrie, dar a tras cu exteriorul, de la 18 metri, puțin peste poartă, iar apoi a executat un corner și sârbul Lazovic (37) nu a putut relua în minge din doar 2 metri. Ulterior, Rus (40) a trimis mult peste după o cursă pe dreapta a lui Popa, în timp ce Oros (44) a executat puțin peste poartă dintr-o lovitură liberă din fața careului.

Două goluri apărute după cornere

În debutul părții secunde, UTA a fost aproape de reușită. Calugher (48) a executat o fază fixă, Melinte a reluat cu capul puțin pe lângă, ca apoi El Hasni să trimisă slab din careul mic. Replica Luceafărului a venit prin același Vasile Pop (55), care a trimis însă direct în brațele lui Bodea o mingea centrată de pe dreapta de Wanya.

După o oră de joc, ambii antrenori au început să schimbe jucători, iar prima ocazie periculoasă a apărut în minutul 69, atunci când Bodea a respins de lângă bara din stânga sa o minge trimisă din lovitură liberă de la marginea careului de Preoteasa.

Ocaziile mari și golurile au apărut apoi în ultimele zece minute de joc. Reușita arădenilor a fost premedicată de marea situație a lui Rus (85), care a reluat din 7 metri lateral dreapta, însă Moroz a respins cu un reflex salvator. La faza următoare, Copaci a executat cornerul, iar David Popa (86) a înscris cu o reluare cu capul din 6 metri. Avantajul nu a durat însă decât trei minute, fiindcă Preoteasa a bătut de această dată un corner, iar Flavius Drăgan (89) a împins mingea în plasă din 5 metri, după ce balonul a ajuns cu mult noroc la colțul lung.

UTA Arad: Orlic (Bodea 13′) – Cr. Costin (Merian 67′), R. Iuga, Șeroni (El Hasni 46′), Copaci – Coulibaly, Calugher (Hrezdac 63′) – Cip. Rus (Melinte 46′), Cr. Matei (Isac 23′, Rz. Ivan 46′), Kanda (Dav. Popa 23′) – Lazovic (Cip. Rus 67′)
Antrenor: Ionuț Popa

Luceafărul Oradea: Moga (Moroz 46′) – Wanya (Ciul 60′), Oros, Băican, Moihedja (Core 60′) – Mitrică (Fl. Drăgan 60′), Chiorean, Lu Yuefeng (Preoteasa 60′), Al. Dulca (C-tin. Roșu 46′) – G. Paraschiv (Lăsconi 60′), Vas. Pop (Ludușan 60′)
Antrenor: Cristian Lupuț

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 10 Feb. 2019, 12:19 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă