UTA și-a „distrus” primul adversar din amicale: a câștigat cu 11-1 meciul cu CS Ineu. Balint are și nemulțumiri: „Am primit gol și nu mi-aș fi dorit acest lucru”

Marius ANGHEL 30 Jun. 2019, 09:43 Pregătiri, amicale

UTA și-a „demolat” primul adversar din meciurile amicale desfășurate în această vară. Echipa arădeană s-a impus cu 11-1 împotriva divizionarei a patra CS Ineu, într-un joc desfășurat sâmbătă, pe terenul Banatul din Sânnicolau Mic, la care au asistat și circa 150 de suporteri ai „Bătrânei Doamne”.

  • Cristian Pușcaș (13), Ciprian Rus (16), Damian Isac (20, 42), Albert Stahl (55, 57), Cristian Bustea (59), David Miculescu (60), Valentin Buhăcianu (80, 83) și Alin Șeroni (82 – pen.) au înscris pentru UTA, în timp ce Bîrdan (64) a marcat golul de onoare al Ineului.

 

UTA a dominat total primul act, a stat cu fundașii la mijlocul terenului și a atacat în valuri poarta lui Dennis Mureșan, scrie Sport Arad. De altfel, jucătorii Ineului, strânși din vacanță pentru acest meci, au luat și doi fotbaliști de la Buteni, pe Onoc și Bîrdan, ultimul dintre ei având și prima oportunitate a meciului după o contră și un șut pe lângă colțul scurt de la marginea careului. Apoi, utiștii au pus total stăpânire pe joc și în minutul 20 aveau deja 3-0 pe tabelă.

Mai întâi, a înscris Pușcaș direct dintr-o lovitură liberă executată perfect, cu stângul, din colțul careului de 16 metri lateral dreapta. 2-0 a făcut Ciprian Rus, care a fost pe fază la respingerea lui Mureșan la finalizarea din unghi a lui Ciucur. Tot mijlocașul de bandă dreapta a făcut și golul de 3-0, după o pătrundere în viteză și o pasă perfectă în mijlocul careului pentru Isac, care a trimis sec, cu latul, în plasă.

Apoi, la mijlocul reprizei, Rus a trebuit schimbat ca urmare unei lovituri primite în zona pometelui. El a fost înlocuit de Bogdan Botea, un mijlocaș ofensiv de 18 ani, din Brașov, crescut de Ardealul Cluj. 4-0 s-a făcut cu două minute înainte de concluzia primei reprize, după aceeași rețeță: pasă Ciucur, finalizare Isac, după ce a driblat și portarul.

Opt goluri în repriza a doua

În partea secundă, UTA a aliniat o cu totul altă formulă de joc, care a dat un randament și mai bun chiar decât prima. Norma de patru goluri a fost făcută până în minutul 60. Stahl a dat semne de revenire la forma de altădată printr-o „dublă”. Mijlocașul de 20 de ani a înscris mai întâi cu un șut cu efect de la marginea careului, în vinclu, iar apoi a pus latul, din 3 metri, la pasa de pe stânga a lui Stancu. Show-ul a continuat, iar Bustea a marcat și el, din 12 metri, după așezarea lui Buhăcianu. Apoi, golgheterul campionatului ligii secunde recent încheiate a pasat pe culoar, Miculescu a scăpat în careu, și-a făcut mingea pe dreptul și a înscris la colțul lung.

Ineul și-a pus și ea număr la casă în minutul 64. Balaci a centrat șutat din dreapta și Bîrdan a pus piciorul din numai 4 metri. Putea fi 8-2 trei minute mai târziu, când Opric l-a faultat dur în careu pe Denis Mîneran, dar Spătaru a tras mult peste poartă de la punctul cu var.

Deși ocazii au mai fost, tabela s-a mai modificat doar în ultimele zeceminute. În minutul 81, triunghi în viteză: Miculescu, Stancu, Buhăcianu, ultimul marcând din 5 metri. Tot atacantul de careu al UTA-ei a obținut penalty-ul (fault Karmanoczky) transformat de Șeroni pentru 10-1. Apoi, după doar un minut, și Buhăcianu a realizat „dubla” după o pasă din stânga a lui Bustea. S-a terminat 11-1, iar jucătorii „Bătrânei Doamne” au primit liber până luni, când își vor relua pregătirea cu două antrenamente pe zi.

Balint, după primul test al verii: „Am arătat plăcere și poftă de joc, nemulțumit de golul primit și de accidentarea lui Rus”

UTA a jucat și s-a jucat cu o formație de Liga a 4-a ce și-a întrerupt vacanța pentru a-i ajuta pe „roș-albi” să-și facă antrenamentul prin joc. Antrenorul Laszlo Balint a fost nemulțumit de golul primit de echipa sa.

„Mă bucur că am încheiat bine prima săptămână a acestui ciclu de pregătire cu un antrenament reușit. Totuși, sunt nemulțumit de faptul că am primit gol, nu mi-aș fi dorit acest lucru. Sunt și părți pozitive și aspecte pe care trebuie clar să le reglăm pentru că suntem de abia la începutul unui ciclu de pregătire. Sunt destul de mulți jucători care au sosit în această vară, iar echipa trebuie omogenizată cât mai repede posibil. Sper ca Cipri Rus să fie în regulă după accidentare, e un aspect pe care aș fi preferat să-l evităm. Una peste alta, mă bucur că jucătorii au arătat plăcere, poftă de joc, am și marcat destul de mult și în principiu lucrurile pe care le-am discutat au fost respectate. Spun discutat, pentru că e clar că altceva încă nu am avut timp să facem sau dacă am făcut a fost prea puțin”, a spus antrenorul utist la finalul disputei cu Ineul.

Joi, jucătorii „Bătrânei Doamne” au susținut și o probă fizică, de tip Gacon. „Rezultatele testelor sunt normale pentru această perioadă, în special ținând cont de căldura la care băieții au alergat. Au reacționat bine, totul e ok, acest test fizic ne dă un reper clar în ceea ce privește perioada de pregătire. Știm de unde plecăm ca să ajungem acolo unde trebuie și anume la un nivel optimal de pregătire fizică. Ușor-ușor, se formează și grupul, sper să arătăm din ce în ce mai bine”, a adăugat Balint.

Sculici: „Ne bucurăm dacă am putut ajuta UTA să-și facă antrenamentul”

Pentru testul cu UTA, Ineul a avut și câteva absențe importante, precum Hulbăr sau Zdrențan, dar a și testat câțiva jucători de Liga a 5-a, doi de la Șepreuș și doi de la Buteni.

Dorian Onoc și Sergiu Bîrdan, de la Crișul Alb Buteni, respectiv Raul Scrob și Edi Turcuș, de la Viitorul Șepreuș, au fost oamenii pe care i-a testat Ineul în disputa UTA, primii doi având chiar șanse mari să joace din noul campionat în Țara Zărandului. Apoi, înțelegerea cu tânărul portar crescut de UTA Dennis Mureșan pare a fi deja parafată.

„Am venit cu ce am putut și am făcut ce am putut în acest amical. Scorul nu contează, noi suntem încă în vacanță, am dorit să onorăm  invitația clubului fanion al Aradului. Dacă i-am putut ajuta să-și facă jocul, să-și facă un antrenament bun, ne bucurăm. Noi am avut posibilitatea să vedem niște jucători cu care suntem în negocieri, deci ceva de câștigat a fost și în dreptul nostru. O să refacem puțin lotul, căci unii jucători vor pleca la alt nivel, nu putem să-i blocăm. Probabil, vom mai da 3-4 juniori la Universitatea Cluj, după modelul lui Dennis Mâneran și de aceea vrem să mai găsim în județ alți tineri interesanți din județ, cum sunt cei care au intrat în a doua repriză. După 8 iulie, data reunirii noastre, vom știi mai multe. Obiectivele se fac după bani, după buget. Sigur că eu și jucătorii vrem să câștigăm toate partidele, nu vine niciodată conducerea să ne spună să ne dăm la o parte, depinde să și putem face acest lucru. Dar, e clar, vrem să formăm o echipă bună, pentru a fi acolo sus. Cred că va fi un sezon mai slab de Liga 4-a, cu o singură favorită, Sântana, urmată de un pluton de vreo 4-5 echipe, după care se va rupe clasamentul”, a spus Cristian Sculici la finalul partidei de verificare cu „Bătrâna Doamnă”.

UTA (prima repriză): Bolboașă – Rz. Ivan, Melinte, Fl. Ilie, Deta – Cr. Pușcaș, Hrezdac – Ciucur, Isac, Oroian – Cip. Rus (Botea 28)
UTA (repriza a doua): Opric – Tomozei, Salka, Șeroni, Bg. Stancu – Vulturar, Crăciun – Stahl, Miculescu, Bustea – Buhăcianu
Antrenor: Laszlo Balint

Ineu: Mureșan – Onoc, Karmanoczky, Mihuț, Țica – Dodu – Dan Mâneran, Spătaru, S. Balaci, Todoran (Denis Mâneran 32) – Bârdan
Au mai jucat: Tulcan – Șerban, Sztulianek
Antrenor: Cristian Sculici

CITEȘTE și:

Botea și Crăciun rămân sub observație, Deta – o certitudine! Mijlocașul străin rămâne prioritatea lui Balint pentru completarea lotului

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 30 Jun. 2019, 09:43 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă