UTA și-a bătut satelitul în primul amical din acest an

Marius ANGHEL 07 Feb. 2013, 17:02 Pregătiri, amicale
UTA și-a bătut satelitul** în primul amical din acest an

În timp ce multe dintre colegele sale de campionat au la activ cel puțin patru-cinci partide de verificare, „Bătrâna Doamnă” a bifat de abia joi primul test din acest an. Partener de întrecere a fost „satelitul” UTA II, rămas fără vârfurile sale promovate, cel puțin deocamdată, la echipa mare. A fost prima ocazie de afirmare și pentru cei trei francezi sosiți pe filiera Mihai Joița și clujeanul Vasile Pop, toți evoluând doar o repriză într-o așa-zisă formulă de rezervă.

Pentru puținii spectatori ce au îndurat temperatura scăzută de la ora meciului de pe sinteticul de la Șega a rezultat o partidă spectaculoasă, cu multe goluri si o desfășurare interesantă a scorului. Cei care au deschis tabela au fost tinerii lui Mutică, prin Ghergar, care a scăpat singur cu Cioară și nu a ratat ținta. După ce i-a fost anulat un gol pe motiv de offside, Oumar Ouattara  a înscris regulamentar, cu o deviere din careu, după ce Iacob a respins în fața șutul lui Raț. Portarul UTA-ei II și-a luat imediat revanșa la „capul” lui George Neagu. Rezultatul pauzei a fost 1-2, fiindcă stângaciul Fekete a găsit colțul porții adverse de la marginea careului.

În partea a doua, stafful tehnic textilist a aruncat în luptă mulți dintre titulari turului în Liga a 2-a și numărul ocaziilor a crescut la buturile adverse. Și, nu au trecut decât 5 minute, până la golul egalizator. Neagu a centrat de pe stânga, iar Bîrză a înscris cu o lovitură puternică de cap. Apoi, a fost rândul unui alt atacant utist să iasă în evidență. Miron a primit o pasă în careu, a pivotat pe lângă Varga și a tras cu stângul pe lângă Iacob. UTA a avut și alte oportunități, dar a mai marcat o dată cu 10 minute înainte de final. Cel care a făcut-o a fost Capătă, ce a profitat de o greșeală în lanț a defensivei lui Mutică.

Finalul le-a aparținut micilor „textiliști”, care au amenințat buturile lui Cioară prin șutul lugojeanului Domșa (un „închizător” de 18 ani sosit în probe folosit în ofensivă) și au redus din diferență. Bulza a fost faultat în careu, iar Bej a punctat după ce Andrei Cioară respinsese lovitura de 11 metri dictată.

Așadar, prima formație s-a impus cu 4-3 la capătul unui meci-școală din care Adrian Falub nu a putut trage prea multe concluzii. „E greu să-ți dai cu părerea după o astfel de partidă, a fost mai mult un antrenament cu public. Din câte am observat, băieții sunt la un nivel destul de bun din punct de vedere fizic, dar pentru certitudini ar trebui să dăm un test. Chiar dacă pregătirea împreună cu echipa nu se compară cu nimic, sunt aproape convins că jucătorii și-au respectat programul individual”, a precizat Adrian Falub la finalul testului cu UTA II.

UTA (prima repriză): Cioară – Pellet, Gornic, Bisse, Suslak – Palcu, Chindriș, Raț, G. Neagu – V. Pop, Ouattara.
UTA (repriza a II-a): Cioară – Evald Wild, Gonic, Siminic – Feussi, Mărginean, Lazea, G. Neagu – Bîrză, Miron, Capătă.

UTA II: Iacob – Goia (46 Cuciula), Eric Wild, Varga, Munteanu (46 Cerna) – Gheorghiță (46 Csaba), Toda (46 Bej), Marinescu (46 Gavriș), Fekete – Ghergar (46 Domșa), Bulza.

Arbitri: Marius Coroban – Gabriel Hărduț și Alina Mihoc.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 07 Feb. 2013, 17:02 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă