UTA, răpusă de hunedoreni!

26 Jul. 2012, 11:39 Pregătiri, amicale

Dacă sâmbăta trecută, „alb-roșii” au fost „vânați” de „șoimii” din Pâncota, miercuri seara a fost rândul „corbilor” hunedoreni să profite de slăbiciunile echipei fanion a Aradului. Divizionara a treia s-a mișcat dezinvolt pe arena „Motorul”, aflându-se în dificultate doar în ultimele 25 de minute ale primei reprizei, când – paradoxal – UTA se afla pe teren cu liniile secunde. Așa-zișii titulari ai lui Adrian Falub au fost de nerecunoscut, drept pentru care au fost băgați într-o scurtă ședință de antrenorul lor la finalul confruntării pierdute cu 3-2.

Hunedorenii au început mai bine meciul și, după ratările lui Robert Cristian și Bier, au deschis tabela. Același Cristian a pasat în careu pentru Suciu, care a marcat pentru 0-1 (min. 14). Treptat, tinerii utiști, întăriți cu Amadio și Pocuca au intrat în joc și au egalat de la punctul cu var, prin Sergiu Pop. Cel faultat a fost Miron în duel cu Cuciula. Jocul destul de bun al arădenilor a adus și golul doi în poarta echipei lui Opric. În minutul 36, Suslak a centrat bine de pe stânga și aceșali Pop, sosit în probe de la CS Zlatna, a înțepat balonul de la colțul scurt, pe lângă Dragotă. Același tânăr atacant a trecut de puțin pe lângă hattrick, pasa aparținându-i aceluiași Suslak. Ocazia s-a răzbunat în ultimul minut al reprizei, când Suciu l-a lobat perfect pe Amadio de la 14 metri.

La 2-2 la pauză, cei aproximativ 50 de spectatori se așteptau ca „piesele grele” să întoarcă soarta amicalului în favoarea UTA-ei. Nu s-a întâmplat așa, fiindcă prestația lui Bucur et. comp. a fost mai slabă decât a colegilor lor și asta în condițiile în care hunedorenii și-au trimis pe teren rezervele. Pe parcursul celor 45 de minute, o singură ocazie și-au creat „alb-roșii”, prin Weller (pasă Calvin), care a reluat cu stângul peste poartă din 10 metri. În rest, „alb-albaștrii” au fost cei care și-au arătat colții și au și făcut diferența pe tabelă. Golul de 2-3 a venit în minutul 76, din dreptul lui Pepenar, care a trimis un șut-centrare de la 30 de metri lateral stânga în vinclul porții apărate de Cioară. Două minute mai târziu, Zdrâncu a ratat cu poarta goală, dar oricum gazdele nu au avut puterea să mai găsească golul egalizator.

Trebuie precizat că goalkeeperii UTA-ei, Amadio și Cioară, au dat destule emoții între buturi și asta în timp ce Smaranda continuă să aibă probleme la una dintre glezne. Însă, adevăratele probleme ale „Bătrânei Doamne” apar de la mijloc în sus. Într-un sistem de joc cu patru mijlocași și trei atacanți, „alb-roșii” au mari dificultăți să construiască mai ales pe zona centrală, iar finalizarea lasă și ea de dorit.

UTA (prima repriză): Amadio – Pocuca, Ene, Gornic – Motta, Raț, Lazea, Suslak – Pop, Miron, Hiago.
UTA (repriza secundă): Amadio (70 Cioară) – Matei, Gligor, Siminic – Calvin, Chindriș, A. Neagu, G. Neagu – Bucur, Weller, Capătă.

FC Hunedoara: Dragotă – Vîrtan, Bier, Cuciula, Roiu – R. Cristian, Găceanu, Vaida, Făgărășanu – Suciu, Vișan. Au mai jucat: Ilie – Șoit, Pepenar, Dosan, Buta, Muntean, Măgurean, Ungureanu, Stroia, Zdrâncu.

Arbitru: Alina Mihoc

Un nou brazilian în „alb-roșu”

Conducerea „Bătrânei Doamne” a mai adus în probe un fotbalist brazilian. După fundașul Motta și atacanții Hiago și Weller, Marcelinho Rodrigues este al patrulea jucător „carioca” ajuns în Calea Aurel Vlaicu. Vorbim tot despre un atacant, un număr 11, care are ca puncte forte tehnica și viteza. Marcelinho are 25 de ani, a fost internațional brazilian Under 20 și a mai evoluat în cariera sa la Gremio, Sao Caetano, Juventude, iar în Europa sub formă de împrumut la Bursaspor. Acest lucru se întâmpla în sezonul 2008-2009, pentru ca acum el să vină de la formația din țara natală, Guaratinguetá.

Atacantul din Țara Cafelei a ajuns marți seara la Arad, iar miercuri dimineață a făcut un prim antrenament în tricoul „alb-roșu”. În această seară, la ora la care UTA disputa și pierdea cu 2-3 (Pop – 2 / Suciu – 2, Pepenar) amicalul cu FC Hunedoara, Marcelinho, alături de Bîrză, a efectuat un antrenament ușor pe terenul doi al bazei sportive „Motorul” din Aradul Nou sub îndrumarea „secundului” Dan Stupar. „La prima vedere, arăta bine. Mai are și un CV important, a mai jucat și în Europa, dar vreau să-l mai văd la lucru și zilele următoare. Însă, chiar dacă Marcelinho rămâne cu noi, tot mai avem nevoie de atacanți, căci acolo, în față, avem cele mai mari probleme”, a spus în această seară Adrian Falub.

Sursa: Sport Arad

26 Jul. 2012, 11:39 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă