UTA, la prima înfrângere estivală: 0-1 cu Pâncota!

22 Jul. 2012, 11:26 Pregătiri, amicale
UTA, la prima înfrângere estivală:** 0-1 cu Pâncota!

Așa cum anticipam, echipa fanion a Aradului nu a fost pimită cu flori la Pâncota cu ocazia unui amical în care ambițiile și orgoliile au atins cote destul de înalte. Nou promovata din Podgorie, întărită cu destui fotbaliști care au confirmat în eșaloanele doi și trei, și-a dorit foarte multă să facă o impresie bună în fața „Bătrânei Doamne” și avea să reușească la finalul celor 90 de minute.

În prima parte, desfășurată pe durata a 30 de minute, UTA a aliniat „garnitura” secundă, formată, cu excepția portarului Amadio, doar din fotbaliști tineri. Dan Cuedan a trimis în luptă tot ce a avut mai bun, însă ușoara superioritate în joc a gazdelor nu s-a concretizat pe tabelă. Cea mai mare ocazie de gol a reprizei a venit chiar în ultimul minut, când Remo Amadio a respins cu greu șutul fostului său, coleg Florin Gâlcă, iar, apoi, Burian a reluat mult peste poartă din poziție ideală.

Adrian Falub a menținut sistemul de joc 4-3-3 și în mitanul secund, dar s-a bazat pe așa-zișii titulari. Aceștia au intrat greu în joc și, după ce Carlos Burian a ratat din poziție de unu la unu cu goalkeeperul utist, tabela s-a modificat în favoarea gazdelor. Gâlcă a centrat de pe dreapta, fundașii și portarul Cioară nu au putut interveni și Bulzan, venit pe colțul lung, a reluat cu latul în plasă. Era minutul 49, iar la faza următoare Cioară a intervenit bine la șutul bun de la 30 de metri al lui Alin Pavel, evitând golul de 20. Tot pâncotanii au mai irosit o bună ocazie prin Bulzan, al cărui lob a trecut peste poartă, apoi Cuedan a început sarabanda schimbărilor.

Și pe acest fond, UTA a trecut în sfârșit la cârma jocului, plasându-și fundașii la mijlocul terenului. Însă, combinațiile au mers relativ bine doar pe benzi și undeva la 30 de metri de buturile „șoimilor”, prea puțin pentru a-i da cu adevăart emoții lui Cristi Irimia. Acesta a fost nevoit să intervină doar la reluarea cu spițul a lui Weller și șutul lui Bîrză de la marginea careului. Al treilea component al tridentului ofensiv, brazilianul Hiago, a furat privirea doar cu două-trei preluări în viteză, însă nu a adus un plus evident pentru echipa sa. Același lucru este valabil și pentru Alex Neagu, care nu s-a regăsit în ultimele două amicale.

Cert este că „alb-roșii” au pierdut primul meci de verificare al verii, iar antrenorul Falub are destule motive de îngrijorare.

GALERIE FOTO de la amical

Pâncota: Irimia – Huțanu (60 Românu), A. Lengyel, Lung (88 Morar), Ruja (70 Nistor) – S. Leucuța (70 Toda), A. Pavel, Fl. Gâlcă (80 Pap Deac), Bulzan (60 Filimon) – Burian (50 Mitu), A. Mihai (75 Roșu).

UTA (prima repriză): Amadio – Motta, Ene, Gornic, Suslak – Raț, Chindriș, Lazea – Pop, Miron, Capătă.
UTA (repriza secundă): Amadio (45 Cioară) – Calvin, Matei, Pocuca (70 Chindriș), Siminic – Gligor, A. Neagu, G. Neagu – Bîrză, Weller, Hiago.

Arbitri: Dorinel Herțeg – Alina Mihoc, Paul Ardelean

Sursa: Sport Arad

22 Jul. 2012, 11:26 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă