UTA, cu o echipă formată din mulți jucători under 21, a câștigat greu primul amical din această săptămână, 4-3 la Sântana

Marius ANGHEL 07 Feb. 2018, 13:25 Pregătiri, amicale

Săptămâna cu patru amicale a început cu o victorie cu 4-3 pentru UTA. Ieri, la Sântana, divizionara a patra Unirea, pregătită de Dan Cuedan, a condus cu 1-0 și a egalat la 3, dar nu a reușit să rămână în picioare până la ultimul fluier. Victor Prună a ieșit în evidență cu o „dublă”, însă, pe de altă parte, formația lui Cristian Todea a arătat destul lacune pe faza defensivă, scrie Sport Arad.

Nici bine nu au trecut 5 minute de joc, căci gazdele au deschis tabela, prin „vulpoiul” Capătă, care a fost la locul potrivit după o lovitură liberă executată de Martin. Atâta timp cât pe „uniriști” i-au ținut bateriile, utiștii au avut dificultăți să revină în joc, acest lucru întâmplându-se după minutul 35. Prună a egalat printr-o execuție fără cusur dintr-o lovitură liberă de la marginea careului, iar A. Iuga și-a adus echipa în avantaj printr-un șut plasat cu latul după centrarea lui Lazăr. 1-2, scor la pauză.

Repriza secundă a început tot cu un gol al „Bătrânei Doamne”, dar nu înainte ca Alex Capătă să trimită cu capul la o palmă de vinclu. Astfel, în minutul 56, s-a făcut 1-3. Prună a centrat de pe stânga, Faur a prelungit cu capul pe colțul lung, unde Toma a îndeplinit formalitatea. Cu o defensivă 100% improvizată, UTA s-a văzut egalată în ultimul sfert de oră. Mai întâi, Capătă a reușit „dubla” cu execuție violentă din la pasa lui Ginghină, iar Prică l-a învins și el pe Bodea, din colțul careului de 6, cu o reluare în cros. Totuși, utiștii nu au fost de acord cu remiza și au găsit forța să mai treacă odată în avantaj. În chiar ultimul minut de joc, Prună a făcut o cursă în viteză pe partea stânga și a liftat balonul în plasă din interiorul careului.

Unirea Sântana: Csurka (Matiș 88′) – Paven (Ginghină 46′), D. Bodea, Peia (Neag 90′), Istin (Politic 70′) – Mateiu (Olteanu 80′), Avrămuțiu (Ghiță 80′) – Marc (Tegbo 46′), Martin (Pasăre 75′), Josan (Prică 46′) – Capătă

UTA: Barna (R. Bodea 72′) – D. Lazăr, Sabău, Opriș, Prună – Isac, Jorza (Lezeu 70′) – Sorato, D. Toma, A. Iuga (Curta 70′) – Faur.

Păcurar: „Lucruri bune și mai puțin bune, scorul contează doar la capitolul moral”

UTA s-a prezentat cu o echipă extrem de tânără la Sântana. Practic, în afara portarilor Barna și Bodea și a italianului Sorato (22 de ani), restul fotbaliștilor aliniați împotriva divizionarei a patra au fost Under 21. Iar aici îl includem și pe Vlad Opriș, fundașul central din Șimleu Silvaniei, aflat încă în probe la echipa fanion a Aradului.

Deși a trăit periculos, frageda formație în „alb-roșu” și-a confirmat în cele din urmă statutul de favorită, câștigând cu un gol făcut de Victor Prună, purtătorul banderolei după ieșirea lui Amir Jorza. „Îi mulțumim Sântanei și lui Dan Cuedan pentru jocul de astăzi, care, inițial, nu era în programul nostru. Dar, dar după ce am analizat mai bine cu colegii mei, ne-am dat seama că două partide pe săptămână este puțin pentru toți cei pe care îi avem sub comandă și de aceea au apărut și testele de ultim moment de la Sântana și Chișineu Criș. Din păcate, doi dintre juniorii la care am vrut să apelăm sunt accidentați (n.a. Onuțan și Gruiescu), în timp ce restul lotului de jucători a avut parte de un antrenament foarte tare acasă, înainte de prânz, pentru ca mâine să jucăm cu Lipova.  Cât despre jocul de azi, pot remarca în special efortul copiilor noștri, tehnic și tactic au fost lucruri bune și mai puțin bune, încercăm să corectăm din mers, de la meci la meci”, a punctat, citat de Sport Arad, Cristi Păcurar, unul dintre cei doi „secunzi” ai lui Cristi Todea, alături de Sorin Botiș, care este plecat în cantonament, în Serbia, cu grupa de 2006.

Dacă pe faza ofensivă, „Bătrâna Doamnă” s-a descurcat destul de bine, defensiv mai sunt multe de pus la punct, inclusiv din punct de vedere al efectivului. „Într-adevăr, am cam experimentat în apărare, am luat copii de la juniori și mai vrem să-l vedem și pe Opriș înainte de a da un verdict. Ne deranjează și pe noi faptul că am luat trei, goluri, dar, în general, la amicale, ne-am impus să nu punem accent pe scoruri. Ele contează doar la capitolul moral. În această săptămână urmărim încă specificul perioadei, iar de săptămâna viitoare trecem la ciclu săptămânal normal”, a adăugat Păcurar, care a salutat și revenirea lui Alex Barna între buturi: „E ok, are viza medicală pusă, ne putem baza 100% pe el”.

Astăzi, UTA o întâlnește pe Șoimii Lipova într-un nou amical, iar joi, de la aceeași oră, se deplasează la Chișineu Criș. Tot la amiază, dar de această dată, sâmbătă, la Reșița, „Bătrâna Doamnă” e oaspetele divizionarei a treia, Școlar Reșița.

Text: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 07 Feb. 2018, 13:25 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă