UTA, cu același chef de goluri și la amicalul cu Păulișana Păuliș. Concluziile lui Laszlo Balint după acest test

Marius ANGHEL 05 Oct. 2019, 18:44 Pregătiri, amicale

Prima săptămână dintre cele două fără joc oficial în campionat a fost încheiat de UTA cu un test în fața Păulișanei Păuliș, câștigat cu 5-1 de jucătorii lui Laszlo Balint. Divizionara a patra a acceptat să-și amâne etapa cu „satelitul” utist tocmai pentru a da o mână de ajutor și a făcut-o și prin opunerea unei rezistențe destul de bune, scrie Sport Arad.

Sigur, „roș-albii” au avut destule ratări la poarta lui Brutyo, dar, până la urmă, băieții lui Maghici au scăpat mai ieftin decât Daco-Getica în urmă cu o săptămână. Bucureștenii pierdeau cu 6-0, în timp ce trupa din Podgorie a pierdut cu 1-5, antrenamentul fiind destul de util pentru ambele tabere.

Cert este că, în ciuda caracterului amical al întâlnirii, Laszlo Balint a stat mereu cu gura pe elevii săi, solicitându-le să trateze cu maximă seriozitate fiecare moment al jocului. Fie el ofensiv sau defensiv. De altfel, antrenorul utist a fost extrem de supărat pentru golul primit din penalty-ul comis de Lorenzi, în urma unei alunecări în careu la care a comis henț. În rest, „principalul” utist a fost foarte atent la poziționarea și deciziile jucătorilor săi pe momentul de construcție. A corectat ceea ce a avut de corectat și asta în special la fotbaliștii care au schimbat puțin posturile față de debutul sezonului sau cei care au evoluat mai puțin până acum. Golurile au venit în general după faze bine lucrate, în special fotbaliștii de atac ai UTA-ei, Ciprian Rus – peste toți, confirmând forma bună în care se află.

Cum s-au înscris golurile:

1-0 (min. 7): Oroian i-a pasat pe culoar lui C. Rus, care trimite imparabil, în cross, de la 8 metri lateral dreapta
1-1 (min. 9): D. Calancea pătrunde în viteză pe stânga, centrează în careu, iar Lorenzi comite henț. Execută precis Adi Popa
2-1 (min. 17): Ioniță pasează din stânga pe colțul lung, de unde Oroian înscrie cu toată poarta în față
3-1 (min. 25): Buhăcianu pasează perfect din stânga în fața porții, de unde C. Rus pune latul
4-1 (min. 64): Acțiune legată a UTA-ei, cu pase în careul advers între Moise, Rus și Lorenzi, ultimul trage puternic, Brutyo respinge până la C. Rus, care înscrie din voleu, din 8 metri
5-1 (min. 66): Deta centrează din stânga, C. Rus înscrie cu capul de la colțul scurt

Laszlo Balint: „Am suferit puțin la mentalitate”

Așadar, UTA își face antrenamentul cu joc în săptămâna în care trebuia să joace la București, cu Rapidul, dacă măcar unul dintre Damian Isac sau David Miculescu nu ar fi fost convocat la lotul național Under 19.

„Asta e situația, a trebuit să ne adaptăm situației create după amânarea partidei oficiale. Îi mulțumesc lui Dinu Maghici și echipei din Păuliș că au acceptat să își amâne meciul cu UTA II și să dispute un joc amical. Suntem bine din punct de vedere al progresului pe care îl facem, pe principiile pe care le lucrăm. Din păcate și astăzi am suferit puțin la mentalitate. E deranjant când primești gol de la o echipă care, practic, nu ajunge în careul tău. Am făcut din nou două-trei cadouri prin care le-am permis adversarilor să devină periculoși. În schimb, mă bucură foarte mult că și azi avem un atac pozițional consistent. Mai avem de lucru la acest echilibru defensiv pe care vrem să-l avem din ce în ce mai bun. Una peste alta, chiar dacă nu am avut meci oficial, a fost o săptămână grea pentru băieți. Au fost antrenamente cu intensitate destul de mare și echipa a reacționat bine la acest joc”, a spus, pentru Sport Arad, Laszlo Balint după jocul de azi.

Nu a fost ultimul test pentru „Bătrâna Doamnă”, care va juca și vinerea viitoare, la Bekescsaba, cu Elore. „Am înțeles că și la ei e amânată Liga 2-a din pricina meciurilor naționalelor și atunci am legat acest test, la o distanță destul de mică de Arad, pe un teren bun, de iarbă”, a mai dezvăluit „principalul” utist.

Dinu Maghici: „Am încercat să rezistăm cât am putut”

Pentru Păuliș a fost o șansă bună să vadă pe unde se află înainte de partidele grele din finalul de an în Liga 4-a.

„Am încercat să rezistăm cât am putut, e totuși o diferență de două eșaloane între noi și UTA. Până la urmă, a fost un antrenament bun, atât pentru UTA, cât și pentru noi. Ne bucurăm că am putut ajuta echipa fanion a județului nostru, deși ne-am încărcat cu o intermediară neprevăzută. Dar, UTA  merită orice sacrificiu, iar băieții mei rămân și ei cu o experiență bună. Din păcate, ne-au și lipsit jucători importanți ca Adam, Gâlcă sau Itu, Popa a ajuns și el de la servici doar în repriza a doua și nu am putut să facem mai multe schimbări. Efortul fizic a fost destul de mare, s-a și văzut că pe final am căzut. Dar, una peste alta a fost bine”, a punctat și Dinu Maghici.

UTA (prima repriză): Iacob – A. Rus, Melinte  Șeroni, Tomozei – Lorenzi, Moise – Oroian, Ioniță, Buhăcianu – C. Rus
UTA (repriza a doua):  Bolboașă – A. Rus, Ilie, Șeroni, Deta – Vulturar, Hrezdac – Moise, Lorenzi, Oroian – C. Rus

Păuliș: Brutyo – E. Calancea, Suciu, Pleșca, Ad. Popa – Peia, Grigorean – Bud (Vesa 82), N. Marc, D. Calancea – D. Popa (G. Pop 50)

Arbitri: Darius Leah – Dan Cojocariu și Alexandru Rancea

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 05 Oct. 2019, 18:44 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă