„UTA are destui fotbaliști de valoare, dar forța grupului trebuie să facă diferența”

02 Feb. 2012, 17:11 Pregătiri, amicale

Cea mai importantă achiziție a verii în Calea Aurel Vlaicu a fost Florin Hidișan, fotbalist care a făcut diferența în unele meciuri, dar a și rămas datori în altele. De la începutul anului, mijlocașul ofensiv a primit întăriri importante pe postul său, Bucur și Mara putând prelua oricând sarcinile de coordonator de joc a lui „Hidi”. Însă, tehnicul fotbalist vorbește despre UTA ca un grup unit, omogen și nu de individualitățile de la echipă.

– Florin, la finalul turului spuneai că în primăvară vom vedea un alt Hidișan după o bună pregătire de iarnă. Ești pe drumul cel bun după cele 12 zile la Moneasa?
– A fost o pregătire foarte bună, iar cel mai important lucru este că suntem sănătoși după această perioadă foarte grea. Chiar dacă au mai apărut mici probleme, important este că am prins toate antrenamentele și asta sper să se vadă pe tot parcursul campionatului. Lucrurile vor depinde întreaga echipă și nu doar de valoarea individuală a unuia sau a altuia dintre noi.

– Ai efectuat destule cantonamente în cariera ta, cam cât de greu ți s-a părut acesta în comparație cu celelalte?
– Cred că a fost un cantonament foarte reușit și bineînțeles că antrenamentele dificile nu au cum să lipsească în această perioadă. Nu este ușor, dar, așa cum au spus și antrenorii, dacă ne este greu în cantonament, cu siguranță ne va fi mai ușor la meciuri.

– Ai avut și o mică problemă medicală, de aceea nici nu ai jucat la Sebiș. Ești bine acum?
– La unul dintre antrenamente am simțit o suprasolicitare la mușchii fesieri. Nu a fost nimic grav, dar am zis ca în această perioadă nu are rost să risc o agravare. Am stat o zi, după care am reintrat normal în programul echipei. Îmi doream să joc și la Sebiș, chiar dacă era doar un amical, căci cel mai important lucru pentru un fotbalist e continuitatea. Din păcate, în această perioadă e inevitabil să apară probleme.

– Cât de important ar fi să puteți merge într-un al doilea stagiu de pregătire în Antalya?
– Cu siguranță, după perioada de pregătire fizică de la munte, am avea nevoie și de terenuri bune, pentru a ne întâlni cu mingea. Este esențial pentru echipă, deoarece suprafața ne-ar putea permite să consolidăm relațiile de joc și să ne ocupăm de automatisme. Așa cum știm cu toții, aproape toate echipele din România și nu numai aleg clima din Turcia, pentru terenurile ce le permit să-și dezvolte ideile tehnico-tactice. Dacă rămânem în zonă, o să fie mai greu pentru toți. Condițiile din țară și chiar din Ungaria nu ne-ar ajuta și va trebui să improvizăm destul de mult.

– Ce ne poți spune despre noile achiziții, e UTA mult mai puternică decât în tur?
Cred că toți jucătorii care au venit vor putea să-și aducă aportul la ceea ce am sperat încă din debutul sezului și la ceea ce ne dorim până la final, o clasare pe un loc promovabil. Din păcate, depindem și de alții, dar asta nu ar trebui să ne intereseze pe noi. Important este să ne vedem de jocul nostru și să dăm totul pe teren. Neagu, Bucur sau Mara sunt fotbaliști de calitate și cu siguranță ne vor ajuta să terminăm cât mai sus campionatul.

– E mai bine pentru tine că au venit și alți jucători cu calitățile tale? Responsabilitățile tale se vor împărți acum la trei sau patru….
– Lumea se așteaptă mult de la mine, iar eu nu fac decât să dau totul din mine de fiecare dată. Se întâmplă ca de-a lungul campionatului să ai și evoluții mai puțin reușite, dar cred eu că în momentul în care așteptările din partea unui singur nu sunt așa cum își doresc suporterii, echipa este cea care reacționează pozitiv. Există destul fotbaliști tehnici și valoroși la UTA, însă forța grupului este cea care trebuie să facă diferența.

– Care sunt relațiile tale cu Mara, fiindcă s-au văzut mici tensiuni cel puțin în amicalul cu CS Vladimirescu?
– Ca să știe toată lumea, eu cu Bogdan ne cunoaștem de mult timp, suntem prieteni și avem o relație foarte bună. Referitor la ce s-a întâmplat la amicalul cu Vladimirescu, la acel penalty, el și-a dorit mult să redebuteze cu gol și, până la urmă, nu s-a întâmplat absolut nimic între noi. M-am bucurat pentru el, sunt convins valoarea și experiența lui își vor pune amprenta pe rezultatele echipei. Va fi un plus pentru noi și împreună cu toată echipa avem datoria să-i facem fericiți pe fanii noștri.

– E posibil să vedem o formulă titulară cu apetit pentru un joc spectaculos, cu Hidișan, Bucur, Purece și Mara?
– Asta vom vedea când vom începe campionatul. Ce pot să spun este că suporterii vin la stadion să vadă spectacol, un fotbal de calitate și fiecare dintre noi vom încerca să mulțumim oamenii prin jocul nostru.

– Ca reușite personale ce ți-ai dori pentru retur?
– Până la urmă, nu contează cine reușește un dribling, dă o pasă decisivă sau înscrie, ci ca echipa să câștige cât mai multe partide. Cea mai importantă reușită personală ar fi promovarea cu UTA.

Sursa: Sport Arad

02 Feb. 2012, 17:11 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă