UTA a stat în acest weekend în Liga 2, dar Roșu nu și-a menajat jucătorii. „Bătrâna Doamnă”, cu multe noutăți în echipă, a defilat în amicalul cu Unirea Șeitin

Marius ANGHEL 06 May. 2017, 14:59 Pregătiri, amicale

Pentru weekendul fără meci oficial în Liga 2-a, echipa fanion a Aradului a inivitat-o la Șiria, pentru un amical, pe Unirea Șeitin, viceliderul Seriei A a Ligii a 5-a. Cu această ocazie, Laurențiu Roșu a și testat câțiva fotbaliști de la juniorii mari și mici, ca Sabău, Gruiescu, Zamfir, Toma sau Dinculescu. UTA a jucat cu fundașii la mijlocul terenului, a construit multe faze de poartă, iar scorul final a fost pe măsura celor întâmplate pe gazon: 9-1, scrie Sport Arad.

„Roș-albii” au deschis repede tabela. Era minutul 6, când Petre a reluat cu capul în plasă centrarea din corner a lui Vîlceanu. Au urmat și alte finalizări din apropiere, dar golurile de 2 și 3-0 au venit prin execuții de la distanță, plasate, de la aproximativ 25 de metri. Autorii lor au fost Piccioni și Chindriș, pentru ca un alt șut de la 17 metri al lui Petre să treacă la câțiva centimetri de vinclu. Pe finalul primei părți, la un atac prelungit, Unirea a redus din avantaj. Cel care a punctat printre picioarele lui Miron, din unghi, a fost ex. utistul Darius Cerna.

Utiștii au continuat să atace, să lege jocul și în partea secundă. În minutul 55, scorul a devenit 4-1, după ce Vîlceanu l-a executat Linguraru cu un șut la vinclu din 13 metri lateral stânga. A urmat „tripla” lui Curtuiuș, mai întâi din centrarea lui Muntean, apoi cu un șut de kinogramă de la 30 de metri și, în final, cu o nouă reluare din careu după pasa lui Vîlceanu. În minutul 79, a venit rândul juniorilor să facă golul de 8-1. După un-doi pe axa centrală, Costin i-a așezat balonul lui Toma, iar acesta a marcat la primul său meci pentru echipa mare. Concluzia a scris-o Cristi Costin, din 15 metri, după o pătrundere de unul singur printre fundașii adverși.

De menționat ar mai fi că utiștii au avut și două bare, prin Chindriș și Copil. Arădenii revin la antrenamente de luni, pentru a pregăti meciul de duminică, de la Clinceni.

UTA: Miron (Zamfir 46) – Costin, Sabău (Manea 46), Copaci (Dinculescu 60), Filaret – Gruiescu (Muntean 46), Jorza (Tănase 60), Chindriș (Copil 46), Vîlceanu – Piccioni (Toma 60), Petre (Curtuiuș 60). Antrenor: Laurențiu Roșu

Șeitin: Linguraru – Cerna, Gabor, Galiș, Badea – Apostol, Bulz, Corbu, Tambor – O. Bozian, Nichituț. Au mai jucat: Păcurar, Hărțanu, Matei, Niță, Suciu, Ștefan. Antrenor: Adrian Corbu

A condus bine partida Sergiu Covaci (17 ani), asistat de Tudor Groșan și Emil Arsa.

Probleme cu viza pentru macedonianul Adili

În altă ordine de idei, UTA nu l-a putut folosi azi pe macedoneanul Mevlan Adili, blocat la Skopje din cauza problemelor cu viza pentru România.

Imediat după meciul de la Călărași, singurul fotbalist extracomunitar din lotul „Bătrânei Doamne” a părăsit țara pentru a-și reînnoi viza de ședere. Macedonianul Mevlan Adili a luat avionul de la București spre Salonic, unde a fost așteptat de un prieten, care l-a dus acasă, la Skopje. Aici, s-a prezentat imediat la Consulatul Român din Macedonia, pentru formalitățile legate de viză, dar problema nu s-a rezolvat pentru moment.

Se speră, însă, că totul va fi ok la începutul săptămânii viitoare, când puternicul fundaș e așteptat la antrenamentele conduse de Laurențiu Roșu, mai ales că a devenit piesă importantă în angrenajul echipei. Adili are 22 de ani și a fost transferat de „Bătrâna Doamnă” în această iarnă de la FK Shkupi, grupare ce a terminat sezonul trecut pe locul 6 în prima ligă a Macedoniei. A debutat în „alb-roșu” în deplasarea de la Mioveni, meciul său de referință fiind cel de acasă, cu Sepsi Sfântu Gheorghe, când și-a făcut perfect treaba ca fundaș dreapta.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 06 May. 2017, 14:59 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă