Roli Nagy și Dan Stupar au „scanat” grupele de juniori republicani și lotul echipei secunde, au apelat la resursele oferite de Gloria și Național Sebiș, dar și la ce i s-a mai oferit lui Giovanni Catanzaritti și au început, la Vladimirescu, prima acțiune din cele trei gândite pentru UTA în prima săptămână de după sfârșit de tur.
Cei doi tehnicieni au alcătuit un prim unsprezece în care s-au regăsit Cioară – Raț, Pascariu, Cornea (Sebiș), Suslak – Gâlcă, Marius (mijlocaș camerunez), Cuedan, Nicolae – Bulza, Capătă. Chiar dacă omogenitatea n-a fost punctul forte, utiștii au început cu ideea să fie cât mai activi în ofensivă. Cuedan și-a asumat rolul conducătorului de joc, camerunezul Marius a lăsat o primă impresie interesantă, cel puțin pe spații mici, iar lateralii Gîlcă și Nicolae au căutat să împingă mult.
Juniorul Bulza a apărut la finalizare în minutul 10, când a trimis puțin peste transversală din 6 metri, iar peste 10 minute, după o acțiune ofensivă inițiată de Cuedan, mingea a fost purtată până la Gîlcă, mijlocașul neiertându-l pe goalkeeperul advers, 0-1. Vladimirescu, unde au existat, la fel, câteva noutăți, a început să lege, iar lovitura egalizatoare a venit tocmai de la ex-utistul Marius Ciubăncan, colegul lui Roland Nagy de la Ineu, al cărui șut de la 10 de metri a prins și o deviere ce l-a dezarmat pe Cioară, 1-1.
A doua parte a primului act l-a avut în prim-plan pe Alex Capătă, jucător care încearcă din greu să revină la forma care-l propulsa în prima gardă campionatul trecut. Atacantul a irosit două șanse bune, apoi a marcat un gol cu mâna, anulat de Dorinel Herțeg.
Ceața a învăluit tot mai puternic arena din Vladimirescu pe parcursul mitanului secund, dar jocul și-a păstrat caracterul plăcut. Trupa gazdă a fost periculoasă în primele 20 de minute, interval în care Savin, Banilievici și Arhilie l-au evidențiat pe Vaida, intrat la pauză în poarta UTA-ei. Apropo de schimbări, din minutul 46, Nagy i-a păstrat doar pe Cornea, Marius și Bulza, introducându-i în joc pe Gherghescu, Manea, Dubeștean (ambii Gloria), Marinescu, Necșulescu (Sebiș), Hlistei, Miron, până la final mai intrând Bej, Vlad și Alexa, ultimul jucător de origine română care a mai jucat prin ligile inferioare din Italia.
UTA a echilibrat meciul și a reușit să marcheze pentru 1-2 prin Hlistei (minutul 75), dar punctul juniorului avea să fie neutralizat de un gol de excepție a lui Savin (minutul 83), cel poreclit „Buză” înscriind cu un voleu superb din colțul drept al suprafeței de pedeapsă utiste și s-a încheiat 2-2.
Miercuri, de la 12,00, utiștii dau piept cu AC Recaș, campioana de toamnă din seria a 5-a din Liga a 3-a. Săptămâna testelor se încheie vineri, cu o confruntare susținută în compania celor de la Flacăra Făget (C5).
Sursa: Sport Arad