UTA a pierdut și amicalul revanșă cu echipa de Liga 4 Crișul Chișineu Criș. Arădenii au folosit acum o „garnitură” secundă. Concluzia lui Todea

Marius ANGHEL 15 Feb. 2018, 13:38 Pregătiri, amicale

Cristian Todea a decis să alinieze o echipă secundă contra Crișului, în penultimul amical al iernii. Utiștii nu au convins nici de această dată și au pierdut cu 0-2, pe terenul sintetic de pe Șega, meciul cu liderul Ligii a 4-a Arad. În urmă cu o săptămână, Crișul Chișineu Criș câștiga cu 4-1 amicalul împotriva echipei secunde a „Bătrânei Doamne”.

Cu ocazia acestui amical, stafful tehnic utist i-a testat încă o dată pe fundașii centrali Mihai Roșca și Vlad Opriș, cât și pe Angelo Cocean, mijlocaș central de la Olimpia Satu Mare. Bodea, Polgar, Manea, Dinculescu, R. Iuga, Tănase, Hlistei, Petra, Buia și Curtuiuș nu au jucat, însă au făcut un antrenament tare pe sinteticul de pe Șega.

Cele două goluri ale amicalului au fost reușite în repriza secundă. În prima parte a jocului, cele mai mari ocazii au avut loc în minutul 11 și au aparținut ambele arădenilor. Atunci, Prună a executat un corner de pe dreapta, Jorza a reluat cu exteriorul din careu, Mucha a respins până la Roșca, aflat la 4 metri de poartă, însă acesta a trimis în transversală.

Primul gol al Crișului a picat după 50 de minute de joc. Potrivit Sport Arad, Modan a pătruns de la 40 de metri cu Onuțan în spate și a tras de la marginea careului la colțul lung, unde Barna nu a putut ajunge. Echipa de Liga 4 putea dubla avantajul mult mai repede, atunci când Tomuț a centrat de pe stânga, însă Cigan (57) a trimis cu o lovitură de cap în transversală. Totuși, s-a făcut 2-0 în minutul 62. Piț a centrat perfect de pe dreapta și Cigan nu a mai ratat de această dată, reluând cu capul din interiorul careului.

Golul de onoare al utiștilor a fost pe cale să fie de fapt un autogol. Curta a centrat de pe stânga și fundașul Crișului, Florin Lazăr (68), deviat cu capul în transversală, spre norocul lui. Până la final nu au mai fost mari ocazii de gol, astfel că UTA a pierdut cu 0-2.

UTA: Barna – Denis Lazăr, Roșca (Sabău 76), Opriș (Onuțan 35), Curta – Jorza (Cocean 69), Isac – Prună (Gruiescu 76), D. Toma, Angelo Iuga (Lezeu 76) – D. Popa

Crișul: Mucha – Ciornei (Drăgan 80), Pavel, Florin Lazăr, Tomuț (Morariu 77) – Piț, Ember, Clej (Maghici 46), Covaci – Modan, Cigan (Teședan 70)

VEZI o GALERIE FOTO a amicalului

Todea: „Încercăm să luăm partea pozitivă”. S-a decis și în privința lui Roșca și Opriș

La final, antrenorul Todea era deranjat de rezultatul obținut împotriva echipei din Liga 4, însă a remarcat și câteva lucruri bune la posibilele rezerve ale UTA-ei. „Cu siguranță, nu ne convine rezultatul, dar au fost și aspecte bune în special pe parcursul primei reprize, încercăm să luăm partea pozitivă. În repriza a doua, am făcut și schimbări, am folosit și băieți aflați în probe, rămânem cu ce s-a întâmplat bun în prima repriză. Mai avem încă zece zile până la prima etapă și cel mai important este că avem tot lotul la dispoziție. Nu avem accidentați, băieții au făcut și azi un antrenament bun, cu un adversar peste nivelul ligii în care evoluează. Una peste alta, a fost un test important, am vrut să vedem și jucătorii care mai erau în probe, iar de acum înainte vom definitiva lotul. Totodată, vom lua decizii privind jucătorii cu care vom aborda meciul cu Bekescsaba, dar mai ales cel de campionat”, a spus, citat de Sport Arad, Cristian Todea.

Dacă tânărul de 17 ani Angelo Cocean (ex. LPS Satu Mare), pare oricum destinat echipei sub 19 ani a UTA-ei, în privința fundașilor Mihai Roșca și Vlad Opriș se va lua o decizie clară. „Nu mai căutăm acum întăriri, ne bazăm pe jucătorii care sunt acum cu noi, avem un lot echilibrat cu care putem aborda returul de campionat. Cât despre Roșca și Opriș, eu am luat o decizie în ceea ce-i privește, dar vreau prima dată să vorbesc cu ei și apoi să ieșim și în presă”, a declarat Todea.

Foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 15 Feb. 2018, 13:38 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă